STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός: Όλοι στο ΟΑΚΑ για το VAR

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ VAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ VAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Μέλο Περέιρα, Πιοτρ Φούσεκ, Μιχάλης Κουκουλάκης και οι αρμόδιοι της ΕΠΟ ήταν παρόντες στην εγκατάσταση του VAR. Ένα τεχνικό πρόβλημα υπήρξε στις δοκιμές του Σαββάτου. (VIDEO)

Σαν "test event" για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χρησιμοποιείται το παιχνίδι Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός. Οι αρμόδιοι της ΕΠΟ εγκατέστησαν τα συστήματα που αφορούν το VAR, προκειμένου να ελέγξουν τη λειτουργία του και τους χρόνους, ώστε να εντοπίσουν τυχόν δυσλειτουργίες και να τις επιλύσουν πριν το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Αφενός, η αναμέτρηση του "Σπύρος Λούης" προτιμήθηκε επειδή στην ίδια έδρα θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας και αφετέρου, διότι ο Παναθηναϊκός και ο Παναιτωλικός ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά. Συνεπώς, δεν υπήρχε το παραμικρό ρίσκο στο ματς.

Από το μεσημέρι της Κυριακής, ο υπεύθυνος του VAR Μιχάλης Κουκουλουλάκης, ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα και ο εντεταλμένος της FIFA, Πιοτρ Φούσεκ ήταν στο ΟΑΚΑ, μαζί με τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας και επέβλεπαν την εγκατάσταση.

Το βαν με τα μηχανήματα για τη λειτουργία του VAR πάρκαρε κάτω από τη θύρα 23, ενώ δίπλα στη φυσούνα τοποθετήθηκε ένα μικρό μόνιτορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δοκιμές του Σαββάτου, η εικόνα από τις κάμερες του αγωνιστικού χώρου έφτανε με καθυστέρηση στο χώρο παρακολούθησης και αυτό ήταν το μείζον πρόβλημα που απασχόλησε τους αρμόδιους, οι οποίοι εργάστηκαν για την επιδιόρθωση του.

Περαιτέρω, ο διαιτητής του Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός, Γιώργος Τζήλος δεν θα κάνει χρήση του μόνιτορ. Κανένας Έλληνας διαιτητής δεν έχει διδαχτεί τη χρήση του VAR και ο Λαρισαίος ρέφερι θα διαιτητεύσει το ματς χωρίς τη βοήθεια του συστήματος. Ούτε καν ο τέταρτος διαιτητής, Γιώργος Κομίνης, δεν θα έχει επαφή με το κλιμάκιο που θα επιτηρεί το VAR.

Στο ημίχρονο του αγώνα μάλιστα τόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης Θανάσης Τζήλος όσο και δυο βοηθοί του όσο και ο τέταρτος διαιτητής κ. Κομίνης πήγαν μπροστά από το μόνιτορ του VAR και είδαν κάποιες φάσεις του πρώτου μέρους.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ