STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 4-0: Φινάλε με τεσσάρα για το τριφύλλι

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΑΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΑΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τη φετινή σεζόν όπως την ξεκίνησε, με νίκη 4-0 επί του Παναιτωλικού, με ωραίο ποδόσφαιρο, τέσσερα γκολ και με αρκετούς νέους και δη Έλληνες παίκτες στη σύνθεση του. (VIDEOS)

Αντίο σε μια αρκετά περίεργη χρονιά με αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον είπε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε 4-0 του Παναιτωλικού στην αυλαία της Super League και αποχαιρέτησε τη φετινή σεζόν όπως ακριβώς την είχε ξεκινήσει πριν από οκτώ μήνες.

Οι πράσινοι πήραν το τρίποντο, έφτασαν μέσα στο γήπεδο τους 47 βαθμούς, και πήραν μια ακόμα νίκη αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα και με αρκετούς νέους και δη Έλληνες παίκτες στη σύνθεση του αφού ο Γιώργος Δώνης έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές του.

Και οι δυο προπονητές κατέβασαν τις ομάδες τους με αρκετές αλλαγές στις συνθέσεις τους θέλοντας να δώσουν ευκαιρίες και να δουν κάποια πράγματα από ποδοσφαιριστές που δεν είχαν παίξει αρκετά έως σήμερα.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε καλύτερος, τα δυο γρήγορα γκολ που πέτυχε του έδωσαν άλλο αέρα και παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο πήρε μια άνετη νίκη με το ευρύ 4-0.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς στο ΟΑΚΑ:

1. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2017

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δυο χρόνια ώστε ο Παναθηναϊκός να πετύχει ξανά σε ένα ματς τρία γκολ στο ημίχρονο. Το τριφύλλι κόντρα στον Παναιτωλικό άνοιξε το σκορ στο 14' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χατζηγιοβάνη σε ανατροπή του Κάτσε από τον Άργκους.

Το 2-0 για τους πράσινους έγινε στο 19' με τον Μακέντα να κάνει ωραία προσπάθεια και δυνατό σουτ το οποίο πέρασε κάτω από τα πόδια του Γιαννακόπουλου ενώ το 3-0 έγινε και πάλι από τον Ιταλό στράικερ στο 40'. Ο Μακέντα έκανε όμορφη κίνηση, ο Θεοχάρης τον είδε και του πέρασε τη μπάλα και με πλασέ ο Μακέντα πέτυχε το 3-0.

Κάτι ανάλογο είχε να συμβεί από τον Μάρτιο του 2017 και την αναμέτρηση με την Βέροια, όταν τότε ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει 4-0 τέρματα στο ημίχρονο.

2. ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΘΕΟΧΑΡΗ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ

Στο ματς με τον Παναιτωλικό ο Γιώργος Δώνης έδωσε την ευκαιρία στον Βαγγέλη Θεοχάρη να κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής μέχρι σήμερα είχε παίξει μόνο στο Κύπελλο αλλά δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Αυτό συνέβη στο ματς με τον Παναιτωλικό με τον Θεοχάρη να γίνεται ο 29ος ποδοσφαιριστής που χρησιμοποίησε στο πρωτάθλημα ο Έλληνας τεχνικός. Ο νεαρός αμυντικός έπαιξε μάλιστα ως δεξιός μπακ, θέση που δεν έχει αγωνιστεί αρκετά στο παρελθόν καθώς κυρίως έπαιζε ως στόπερ ή αμυντικό χαφ.

Πλην του Θεοχάρη όμως ο Δώνης έδωσε την ευκαιρία και πάλι στον Κότσαρη να υπερασπιστεί την εστία του Παναθηναϊκού ενώ επίσης αγωνίστηκαν και πάλι οι Πούγγουρας, Στάικος, Τζανδάρης, Καμπετσής και Εμμανουηλίδης με τον τελευταίο μάλιστα να σκοράρει στο 81' το τέταρτο γκολ του Παναθηναϊκού.

Τέλος ο 50χρονος τεχνικός για δεύτερο σερί ματς έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Ανδρέα Αθανασακόπουλο που έπαιξε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και πήρε ένα ακόμη παιχνίδι στα πόδια του.

3. ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ ΔΕΚΑ ΓΚΟΛ Ο ΜΑΚΕΝΤΑ

Στο τελευταίο παιχνίδι της φετινής σεζόν ο Μακέντα κατάφερε να πετύχει δυο γκολ και να γίνει διψήφιος όσον αφορά τα τέρματα του στο πρωτάθλημα. Ο Ιταλός στράικερ έφτασε τα δέκα τέρματα στο πρωτάθλημα και είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού τη φετινή σεζόν.

Δίχτυα μετά από αρκετό καιρό βρήκαν οι έτεροι δυο σκόρερ του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού. Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης που άνοιξε το σκορ για τους πράσινους είχε να σκοράρει στο πρωτάθλημα από το ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ και ο Εμμανουηλίδης που πέτυχε το 4-0 στο 81' είχε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Σεπτέμβριο και τη νίκη με τη Λαμία.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας)

4ος: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Θεοχάρης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Χατηθεοδωρίδης, Τζανδάρης (77' Καμπετσής), Κάτσε, Στάικος, Χατζηγιοβάνης, Αρμενακάς (66' Εμμανουηλίδης), Μακέντα (79' Αθανασακόπουλος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Τσιγγάρας, Μιχάι, Άργκους, Τσοκάνης (66' Αμαράλ), Λουσέρο, Μάρκος Πάουλο, Ντουάρτε, Γκούγκα, Μανά (79' Παρράς), Μπάιροβιτς.

Γκολ: 14' Χατζηγιοβάνης, 19'-40' Μακέντα, 81' Εμμανουηλίδης

Κίτρινες: 42' Χατζηθεοδωρίδης/12' Άργκους

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ