STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε δίκαια με 2-0 του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα της Super League με τους Νάνο και Μπεργκ να σκοράρουν στο ντεμπούτο τους με την πράσινη φανέλα. Περισσότεροι από 13.000 φίλοι των πράσινων στην Λεωφόρο.

Με το δεξί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ μπήκε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0 κερδίζοντας απόλυτα δίκαια καθώς η ομάδα του Αγρινίου δεν απείλησε την εστία του Καπίνο ούτε μια φορά ουσιαστικά.

Οι πράσινοι δεν έθελξαν με την απόδοση τους αλλά είχαν την ουσία, μπόρεσαν να διαχειριστούν το γρήγορο γκολ που έβαλαν μόλις στο 2' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νάνο ενώ στο Τριφύλλι είδαν και τον Μπεργκ να χρίζεται σκόρερ με το καλημέρα.

"Δείτε την Κυριακή στις 23:30 την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην πρεμιέρα της Superleague".

Για τον Παναθηναϊκό οι 10 από τους 14 που αγωνίστηκαν με την πράσινη φανέλα έκαναν ντεμπούτο με το Τριφύλλι στο στήθος και αυτό έχει την δική του σημασία.

Όπως επίσης σημασία έχει ότι οι πράσινοι αγωνίστηκαν υπό την στήριξη 13.000 και πλέον οπαδών τους που έδειξαν με το καλημέρα ότι φέτος ο Παναθηναϊκός θα έχει έδρα με όλη την σημασία της λέξεως.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)/Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ (69' Τριανταφυλλόπουλος), Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Μπαϊράμι, Αμπέϊντ (84' Μουζακίτης), Ντίνας, Καρέλης (60' Μπεργκ).

Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας, Μελισσάς, Δάρλας, Καλογέρης, Γοδόι, Πασάς (66' Μύγας), Μπελόν (76' Παπουτσογιαννόπουλος), Θεοδωρίδης (57' Γκόλιας), Μπόγιοβιτς.

Κίτρινες κάρτες: Μαρινάκης (26', Παναθηναϊκός), Κουτρουμπής (31', Παναθηναϊκός), Αμπέϊντ (73', Παναθηναϊκός)-Δάρλας (2', Παναιτωλικός), Μπόγιοβιτς (3', Παναιτωλικός)

Κόκκινη κάρτα: Δάρλας (50', Παναιτωλικός)

Σκόρερ: Νάνο (3' πεν. Παναθηναϊκός), Μπεργκ (65', Παναθηναϊκός)

Το ματς

Την ενδεκάδα που είδαμε και στα φιλικά παιχνίδια με την Λάτσιο και την Νόριτς παρέταξε ο Γιάννης Αναστασίου στην πρεμιέρα των πράσινων στην φετινή Σούπερ Λιγκ. Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ήταν σε θέση να αγωνιστεί οπότε ο τεχνικός των πράσινων δεν έκανε κάποια έκπληξη και έτσι ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τον Καπίνο στο τέρμα. Στην άμυνα βρέθηκαν οι Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ και Νάνο. Ο Μέντες ήταν ο μοναδικός χαφ μπροστά τους με τους Αμπεΐντ και Λαγό μπροστά του ενώ η τριάδα των επιθετικών ήταν οι Μπαϊράμι, Ντίνας και Καρέλης.

Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 έχοντας τον Ραφαέλ στο τέρμα. Την αμυντική τετράδα συνέθεταν οι Γκάλο, Κούσας, Μελισσάς και Δάρλας ενώ οι Γοδόι, Καλογέρης ήταν μπροστά τους. Η τριάδα στον χώρο του κέντρου ήταν οι Θεοδωρίδης, Μπελόν, Πασάς και στην κορυφή της επίθεσης του Παναιτωλικού έπαιξε ο Μπόγιοβιτς.

Γκολ με το καλημέρα

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε με το καλημέρα το γκολ στην αναμέτρηση καθώς στο 1' λεπτό οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ από τα αριστερά. Ο Αμπεΐντ το εκτέλεσε ο Μπόγιοβιτς κρατούσε παρατεταμένα από τη φανέλα τον Κουτρουμπή και ο διαιτητής Ζαχαριάδης μετά από υπόδειξη του επόπτη Ευθυμιάδη έδωσε το καθαρό πέναλτι.

Ο Νάνο ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του με τον Ισπανό να στέλνει την μπάλα στην ευθεία και να νικάει τον Ράφαελ πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν.

Δεν απείλησε

Όλοι θα περίμεναν ότι το γρήγορο αυτό γκολ του Τριφυλλιού θα έδινε φτερά στους παίκτες του Αναστασίου και θα τους έδιωχνε το άγχος της πρεμιέρας. Αυτό όμως δεν συνέβη και έτσι ο Παναθηναϊκός περιορίστηκε στα επόμενα λεπτά στο να κρατάει την μπάλα, να έχει καλή κυκλοφορία, να κάνει διαχείριση του αγώνα και να μην αφήνει τον Παναιτωλικό να μπει στην εστία του Καπίνο.

Η πρώτη φάση από πλευράς των φιλοξενούμενων ήρθε στο 20' όταν ο Μπελόν επιχείρησε με απευθείας κόρνερ από τα αριστερά να απειλήσει τον Καπίνο αλλά ο γκολκίπερ του Τριφυλλιού έδιωξε σε κόρνερ.

Δυο σουτ του Μπαϊράμι

Από το 20' έως και την λήξη της ανάπαυλας έγιναν όλα και όλα τρία σουτ. Δυο από τον Μπαϊράμι στο 24' και στο 37' με το δεύτερο να είναι η καλύτερη στιγμή των πράσινων μετά το γκολ ενώ από πλευράς Παναιτωλικού το σουτ του Μπελόν υπό προΰποθέσεις στο 30΄έφυγε πάνω από την εστία του Καπίνο.

Έμεινε με 10 ο Παναιτωλικός

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς καμία αλλαγή. Σύντομα όμως ο Παναιτωλικός έμεινε με 10 παίκτες. Ήταν η φάση του 51' όταν οι παίκτες του Τριφυλλιού άλλαξαν ωραία την μπάλα, αυτή είχε τελικό αποδέκτη τον Λαγό ο οποίος έξω από την περιοχή βγήκε τετ α τετ με τον Ράφαελ. Ο Δάρλας τον ανέτρεψε έξω από την περιοχή με τον Ζαχαριάδη να δίνει το φάουλ και την απευθείας κόκκινη στον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.

Η αποβολή αυτή έδωσε στους πράσινους την ευκαιρία να έχουν πολύ περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους και να ψάχνουν τους κενούς χώρους που δημιουργήθηκαν στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Μάλιστα ο Γιάννης Αναστασίου έκανε ακόμα πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό καθώς στο 60' έβγαλε τον Καρέλη και πέρασε στην θέση του τον Μπεργκ.

Άνοιξε λογαριασμό ο Μπεργκ

Πέντε λεπτά μετά την είσοδο του ο Σουηδός φορ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και άνοιξε λογαριασμό. Ο Μπαϊράμι συνδυάστηκε όμορφα με τον Μαρινάκη ο οποίος την κατάλληλη στιγμή γύρισε όμορφα παράλληλα την μπάλα και ο Μπεργκ με πλασέ έκανε το 2-0 διώχνοντας το άγχος από τον Παναθηναϊκό και πανηγυρίζοντας έξαλλα μπροστά από την Θύρα 13 και γνωρίζοντας την σχετική αποθέωση.

Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Μπαϊράμι έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή του Παναιτωλικού επιχείρησε ένα τεχνικό σουτ αλλά αυτό πέρασε δίπλα από την εστία του Ράφαελ.

Το γκολ του Μπεργκ έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Αναστασίου να βγάλει από την αναμέτρηση τον Σίλντενφελντ ο οποίος είχε κάποιες ενοχλήσεις στον προσαγωγό έτσι ώστε να τον ξεκουράσει.

Το 2-0 έδωσε την ευκαιρία στους πράσινους να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, να ψάξουν και για άλλα τέρματα αλλά χωρίς κάποια κλασική ευκαιρία μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Η τελευταία καλή στιγμή ήταν ένα σουτ του Μπαϊράμι στις καθυστερήσεις του αγώνα με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

MVP της αναμέτρησης

Ο Νάνο και ο Μπεργκ μπορεί να ήταν οι δυο σκόρερ του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό αλλά ο κορυφαίος όλων ήταν ο Κουτρουμπής. Ο αμυντικός των πράσινων δεν έχασε μονομαχία χαμηλά αλλά και ψηλά και είχε άψογη συνεργασία με τον Σίλντενφελντ. Ο Κουτρουμπής έβγαινε πάντα πρώτος στην μπάλα και απέφυγε και τα λάθη πραγματοποιώντας ένα πάρα πολύ καλό ντεμπούτο.

Η απογοήτευση

Ο Φίλιππος Δάρλας. Ο έμπειρος παίκτης του Παναιτωλικού άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες σε ένα κρίσιμο σημείο. Πολλοί θα πουν ότι στην συγκεκριμένη φάση δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο αλλά είναι γεγονός ότι δεν προσπάθησε καν να τον κόψει με ένα τάκλιν. Έτσι η ομάδα του Αγρινίου έμεινε με δέκα παίκτες και ενώ ήταν πίσω στο σκορ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ