STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Βαθμός στο 90' για τους "πράσινους"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1 τον Ολυμπιακό στο 90' με πέναλτι του Μολό και "τσίμπησε" βαθμό, στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν προηγηθεί με τον Γκερέρο στο 35'. Δύο πέναλτι κέρδισε το "τριφύλλι".

Το ντέρμπι των "αιωνίων" για την 4η αγωνιστική της Super League στο ΟΑΚΑ δεν ανέδειξε νικητή. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 35' με τον Γκερέρο, ισοφάρισε σε 1-1 ο Παναθηναϊκός με πέναλτι του Μολό στο 90'.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έδειξαν την ίδια καλή εικόνα όπως με την Τότεναμ, οι "πράσινοι", που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, με ένα βαθμό σε τρία ματς, ήταν παθιασμένοι και μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία του αγώνα.

1. ΝΕΥΡΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ, ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με διάταξη 4-4-2. Ο Σένκεφελντ έκανε ντεμπούτο και έπαιξε στο κέντρο των μετόπισθεν πλάι στον Πούγγουρα. Αριστερός χαφ ο Μπουζούκης, δεξιά στη μεσαία γραμμή ο Ζαχίντ και ο Κολοβός μπροστά μαζί με τον Μακέντα. Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με ακριβώς την ίδια σύνθεση συγκριτικά με τον προ ημερών αγώνα με την Τότεναμ. Ούτε μία αλλαγή, με το κλασικό 4-2-3-1. Η μοναδική ας το πούμε διαφοροποίηση ήταν πως ο Μασούρας ξεκίνησε στο δεξί "φτερό" και ο Ποντένσε στο απέναντι. Ο Μεριά ξεκίνησε το παιχνίδι με λάθος στο 2', το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μακέντα για να σκοράρει. Οι "πράσινοι" δεν είχαν την ίδια αποκαρδιωτική εικόνα όπως με τον Άρη. Ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, πίεζαν ψηλά, προσπάθησαν να υποχρεώσουν σε λάθη τους "ερυθρόλευκους".

Οι φιλοξενούμενοι συναντούσαν δυσκολία να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, την ίδια ώρα που ο Βαλμπουενά δεχόταν το ένα σκληρό φάουλ μετά το άλλο. Η ομάδα του Μαρτίνς άρχισε να κυκλοφορεί τη μπάλα μετά το 20λεπτο. Όχι βέβαια πως το passing game ήταν αυτό που συνήθισε να κάνει η ομάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τόσο ο Τσιμίκας όσο και ο Ελαμπντελαουί έπαιζαν αρκετά ψηλά. Από ένα γέμισμα του Ομάρ στο 24' προήλθε άλλωστε η πρώτη άξια αναφοράς τελική των Πειραιωτών. Η κεφαλιά του Γκερέρο, όμως, ήταν αδύναμη και ο Διούδης δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ο Σεμέδο έκανε κι αυτός μερικά λαθάκια, τα οποία θα μπορούσε να αποφύγει για να μην μπει σε μπελάδες η ομάδα του. Στο 27' για παράδειγμα, έκανε κακή πάσα, ο Μπουζούκης έκλεψε και για να μην τον αφήσει να φύγει στην κόντρα, του έκανε φάουλ και "κιτρινίστηκε". Νευρικό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες, που αδυνατούσαν να απειλήσουν.

2. ΓΚΕΡΕΡΟ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ήταν πιο ψυχωμένος και πιο σοβαρός σε σχέση με τον Άρη την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά ήταν σχετικά ακίνδυνος. Καλές, αλλά όχι σπουδαίες οι ευκαιρίες των Κουρμπέλη (33') και Μακέντα (34'). Μασούρας και Ποντένσε άλλαξαν για μερικά λεπτά πλευρές και στην πρώτη του άξια αναφοράς τελική ο Ολυμπιακός, κατόρθωσε να βρει γκολ. Ο Μπουχαλάκης με υπέροχη διαγώνια μπαλιά τροφοδότησε τον Τσιμίκα, ο οποίος εξακολουθούσε να ανεβαίνει και να παίρνει μέτρα. Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών ήταν αφύλαχτος, τη σέντρα του εκμεταλλεύτηκε ο Γκερέρο (ακούμπησε και στο κεφάλι του Σένκεφελντ), ο οποίος αφού έκανε κοντρόλ, σούταρε και η μπάλα αφού πέρασε κάτω από τα πόδια του Ινσούα, κατέληξε στην αριστερή γωνία του Διούδη (0-1).

Όπως και στο περσινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ, έτσι και στο φετινό ο Ισπανός κατάφερε να βάλει γκολ. Αυτό μάλιστα επηρέασε ψυχολογικά το "τριφύλλι", που μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να φανεί απειλητικό. Ο Ποντένσε ήταν πολύ δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να συνεργαστεί ιδιαίτερα επιτυχώς με τον Βαλμπουενά και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ο Ολυμπιακός, με άλλα λόγια, χωρίς να εντυπωσιάσει κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Κολοβός δεν βοήθησε καθόλου και απόλυτα λογικά τον έκανε αλλαγή ο Δώνης στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

3. Η... ΤΡΕΛΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ VAR

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά και στο δεύτερο ημίχρονο. Πάλι με τον Μακέντα πρωταγωνιστή, το γύρισμα του οποίου "έβγαλε" ο Σα και τον Μπουχαλάκη ακολούθως να απομακρύνει μια καλή. Ο Περέα, τον οποίο πέρασε ο Δώνης αντί του Κολοβού, φρόντισε να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του. Προτού σταθούμε στον Κολομβιανό, ήταν εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία ο Τσιμίκας πρόλαβε τον Ζαχίντ και δεν του επέτρεψε να εκτελέσει, μετά τη μπαλιά του Κουρμπέλη. Ακολούθησε το άστοχο σουτ του Ποντένσε στο 53' και στη συνέχεια δύο φάσεις που σήκωσαν μπόλικη κουβέντα. Ο Τσιμίκας στο 55' βρήκε στο πρόσωπο τον Περέα, μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Γερμανός Στέγκεμαν τσέκαρε το VAR και αποφάσισε ότι το μαρκάρισμα δεν ήταν αντικανονικό για να καταλογιστεί πέναλτι.

Τρία λεπτά μετά καταγράφηκε μια απίθανη φάση. Ο Σεμέδο ανέτρεψε αντικανονικά τον Περέα και αμέσως ο Γερμανός έδειξε την άσπρη βούλα. Συμβουλεύτηκε και το VAR και δεν άλλαξε απόφαση. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σα απέκρουσε, αλλά ο ρέφερι αποφάσισε να υποδείξει επανάληψη, με την αιτιολογία πως ο Πορτογάλος δεν πατούσε στη γραμμή, δείχνοντάς του μάλιστα κίτρινη κάρτα. Ο Στέγκεμαν είδε εκ νέου το VAR, αντιλήφθηκε πως ήταν λανθασμένη η υπόδειξη και πως ο Σα πράγματι πατούσε το ένα πόδι στη γραμμή. Έτσι, ο Μακέντα δεν ξαναστήθηκε στα έντεκα βήματα και μάλιστα πήρε πίσω την κίτρινη που έδωσε στον γκολκίπερ

Χάθηκαν αρκετά λεπτά σε αυτή τη φάση και από το 60' και μετά οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές. Ο Μαρτίνς με την έξοδο του Βαλμπουενά και την είσοδο του Καμαρά στο 69' έκανε τη διάταξη 4-3-3. Ο Δώνης με την έξοδο του Δώνη στο 71' και την είσοδο του Μπεκ πέρασε τον Μπουζούκη δίπλα στον Κουρμπέλη και τον νεοεισελθόντα αριστερά στη μεσαία γραμμή. Αλλαγή προσώπου, όχι θέσης, με την έξοδο του Ζαχίντ και την είσοδο του Μολό (63'), ενώ το ίδιο συνέβη με την αλλαγή Ραντζέλοβιτς - Μασούρα (66'). Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός πήρε το χώρο του κέντρου, με τον Καμαρά να δίνει σημαντική βοήθεια στα χαφ.

4. ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ 1-1 ΣΤΟ 90'

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε σκοπό να το βάλει κάτω. Συνέχιζε να παίζει ψυχωμένα και στο 85' ο Σα χρειάστηκε να κάνει σπουδαία επέμβαση για να κρατήσει το μηδέν σε τετ α τετ με τον Μακέντα. Τρία λεπτά μετά οι "πράσινοι" κέρδισαν δεύτερο πέναλτι. Αυτή τη φορά το έκανε ο έτερος στόπερ, ο Μεριά, στον Μακέντα. Ήταν το δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στο οποίο υπέπεσε σε πέναλτι ο Τυνήσιος στόπερ μετά από αυτό στον Χάρι Κέιν της Τότεναμ.

Την εκτέλεση ανέλαβε στο 90' ο Μολό, ο οποίος νίκησε τον Σα και έγραψε το 1-1. Οι γηπεδούχοι δικαιώθηκαν για την επιμονή τους να αποσπάσουν έστω ένα βαθμό από το ματς, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να παράξει τελικές για να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ