STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1 (διεκόπη)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1 (διεκόπη)

Σε ένα ντέρμπι που διεκόπη στο 83ο λεπτό λόγω επεισοδίων, ο Ολυμπιακός πήρε πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 1-0 τη νίκη και έφτασε ουσιαστικά και στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Σε δεύτερη μοίρα περνάνε τα όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι στο οποίο ο Ολυμπιακός πήρε πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ τη νίκη με 1-0 και κατέκτησε ουσιαστικά τον φετινό τίτλο, καθώς έφυγε στους επτά πόντους από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα τον περιμένει πολύ βαριά τιμωρία.

Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν πριν την έναρξη του ματς αλλά και την ανάπαυλα του αγώνα και μετά το 82’ οδηγώντας και πάλι στη διακοπή του αγώνα, είναι ουσιαστικά αυτό που δυστυχώς θα έχουν όλοι να θυμούνται από το «αιώνιο» ντέρμπι.

Καθώς το παιχνίδι ήταν κατώτερο των περιστάσεων με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος του Παναθηναϊκού και να σκοράρει ουσιαστικά στη δεύτερη κλασική του ευκαιρία στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν για τρία αποτελέσματα και να παίζουν με τον αέρα του πρωταθλητή ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε στο παιχνίδι του Βαλβέρδε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν και μεγαλύτερη θέληση και πήραν αυτό που άξιζαν.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος (46’ Βύντρα), Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο (56’ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Σιμάο, Ζέκα (75’ Τοτσέ), Κουίνσι.

ΟΣΦΠ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μοδέστο (75’ Μαρκάνο), Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μανιάτης, Μακούν, Ορμπάιθ, Αμπντούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς (62’ Τζεμπούρ), Μιραλάς

Σκόρερ: 51’ Αμπντούν

Κίτρινες κάρτες: 25’ Κατσουράνης, 55’ Καζίμ-Ρίτσαρντς, 70’ Μοδέστο

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε σχέση με το ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στην ΑΕΚ άφησε εκτός τους Μπιάρσμιρ και Τοτσέ και επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Σαριέγκι και τον Βιτόλο. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με ένα 4-3-3 το οποίο όμως δεν απέδωσε. Οι παίκτες του Τριφυλλιού σαν να έχουν «βαρίδια» στα πόδια τους έδειξαν κατώτεροι των περιστάσεων ενός ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο και άφησαν τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος να κάνουν το παιχνίδι τους,

Από την πλευρά του ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα του με πέντε αλλαγές σε σχέση με το ματς της Πέμπτης καθώς οι Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Μακούν, Καζίμ και Αμπντούν πήραν τη θέση των Τοροσίδη, Μαρκάνο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ και Τζιμπούρ.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε σφικτός πίσω και δείχνοντας από την αρχή πως και η ισοπαλία που θα τον διατηρούσε τέσσερις πόντους μπροστά από τον Παναθηναϊκό δεν θα ήταν ένα κακό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός την πρωτοβουλία των κινήσεων

Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να δείχνουν, πάθος και δύναμη και με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κάτι που έγινε σε όλο το πρώτο 45’ λεπτό το οποίο όμως από θέαμα δεν είχε να προσφέρει τίποτα με τρία σουτ να γίνονται όλα και όλα από τις δυο πλευρές.

Η πρωτοβουλία των φιλοξενούμενων ήταν ανούσια και δεν μπορούσε να την μετουσιώσει σε ευκαιρίες πλην αυτής του 2λεπτού. Ο Μιραλάς έπιασε στον ύμνο την πράσινη άμυνα έφυγε από τα δεξιά, γύρισε προς τον επερχόμενο Καζίμ ο οποίος δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα και αυτή έφυγε έξω.

Ο Παναθηναϊκός την ίδια ώρα είχε δώσει χώρο στους φιλοξενούμενους και συνέχεια τους περίμενε κάτω από το χώρο της μεσαίας γραμμής προσπαθώντας να κλέψει την μπάλα και να γίνει απειλητικός. Κάτι το οποίο ουσιαστικά δεν το κατάφερε ποτέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 37΄ λεπτό δεν απείλησε. Οι πράσινοι του Ζεσουάλδο Φερέιρα φαινόντουσαν εγκλωβισμένοι στο πλάνο του Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος είχε παρατάξει έναν αρκετά σφιχτό Ολυμπιακό.

Βέβαια ούτε και οι φιλοξενούμενοι παρά την ανούσια υπεροχή και τα συνεχή κόρνερ που κέρδιζαν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Καρνέζη και δυο σουτ του Μανιάτη αρχικά στο 27’ και του Αμπντούν στο 38’ πέρασαν απελπιστικά μακριά από την εστία του γκολκίπερ των πράσινων.

Οι πράσινοι μόλις στο 43’ με τον Κουίνσι προσπάθησαν να γίνουν απειλητική αλλά η πολύ ωραία ενέργεια του άσου του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με ένα σουτ που κόντραρε στους αμυντικούς του Ολυμπιακού και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μέγιερι.

Γκολ με το καλημέρα για τον Ολυμπιακό

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση λόγω των όσων έγιναν στην ανάπαυλα του αγώνα. Μάλιστα ο Τάσος Κάκος πριν την έναρξη του μάζεψε τους παίκτες των δυο ομάδων στο χώρο του κέντρου και τους μίλησε ζητώντας να μην προκαλούν με τις αντιδράσεις τους.

Ο Παναθηναϊκός στα πέντε πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους έδειξε να πατάει καλύτερα από τον αντίπαλο του στον αγωνιστικό χώρο. Ανέλαβε αυτός την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που περίμενε.

Οι πράσινοι δεν δημιούργησαν όμως κάποια καλή στιγμή ενώ σε αντίθεση ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός και κατάφερε στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Τριφυλλιού να σκοράρει.

Ήταν το 51’ όταν ο Βύντρα έκλεψε την μπάλα και βγήκε μπροστά δίνοντας την μπάλα στον Κατσουράνη αυτός την έχασε στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τους «φιλοξενούμενους» να βγαίνουν από τα αριστερά και τους Χολέμπας και Αμπντούν να παίζουν το ένα-δυο με τον Αλγερινό τελικό αποδέκτη. Αυτός μπήκε προς την περιοχή και με ένα ωραίο δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καρνέζη.

Τους «έκοψε» τα πόδια

Το γκολ αυτό «έκοψε» τα πόδια στους πράσινους οι οποίοι άρχισαν σιγά-σιγά να παίρνουν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιες φάσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Η υπεροχή τους όμως ήταν ανούσια και όποιος έβλεπε το παιχνίδι μπορούσε να δει ότι πιο εύκολα θα έφτανε σε ένα δεύτερο τέρμα ο Ολυμπιακός παρά θα ισοφάριζε ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι άρχισαν να βγαίνουν από το καβούκι τους και να κερδίσουν φάουλ και κόρνερ μπροστά από την εστία του Μέγιερι. Όλα όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα και χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Η πιο καλή στιγμή για το Τριφύλλι ήρθε στο 68’ όταν ο Βύντρα βγήκε ωραία από τα δεξιά έκανε την σέντρα αλλά ο Ζέκα δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά από την μικρή περιοχή του Μέγερι με τον Μέλμπεργκ να διώχνει σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 72’ ο Κατσουράνης επιχείρησε ένα σουτ από μακριά το οποίο όμως έφυγε έξω.

Στο 74’ και πάλι από τα δεξιά οι πράσινοι προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Χριστοδουλόπουλο αυτή τη φορά να βγάζει την σέντρα τον Ζέκα να παίρνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά μετά το γκολ του έδωσε και άλλο χώρο στους πράσινους και τους περίμενε δείχνοντας ότι περιμένει μια αντεπίθεση για να κάνει το 0-2.

Στο 83’ και μετά από νέα ρίψη αντικειμένων, φωτοβολίδων και μολότοφ ο Τάσος Κάκος διέταξε την διακοπή και πάλι του αγώνα. Οι παίκτες των δυο ομάδων έμειναν για λίγα λεπτά στο χώρο της μεσαίας γραμμής κοιτώντας απορημένοι τα όσα συνέβαιναν. Αλλά εν συνεχεία οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Όσο μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο το κλειδί της αναμέτρησης ήταν το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος. Ο Αμπντούν μόλις στο 51’ και εκεί που ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει τα ηνία με μια κίνηση αλά Μιραλάς μπήκε στη περιοχή των πράσινων και σκόραρε εύστοχα πλασάροντας στην απέναντι γωνία.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο αδύναμος κρίκος στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ήταν ο Κώστας Κατσουράνης. Ο μέσος του Παναθηναϊκού δεν υπήρχε ουσιαστικά στο γήπεδο. Ήταν πολύ κακός, δεν είχε ούτε μια σωστή ενέργεια ενώ από δική του λάθος ενέργεια ξεκινάει το γκολ του Ολυμπιακού.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ