STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-1

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-1
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 τον Λεβαδειακό με τον Νίκο Καρέλη να αναδεικνύεται σε πρόσωπο του αγώνα. Οι πράσινοι με τη νίκη αυτή πέρασαν τον Ατρόμητο και βρίσκονται στην 3η θέση ενώ πήραν και έναν βαθμό ακόμα ενόψει των πλέι οφ.

Μια νίκη με 3-1 που του έδωσε διπλό κέρδος πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Λεβαδειακού. Οι πράσινοι πέρασαν τον Ατρόμητο και βρίσκονται στην 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα ενώ ενόψει πλέι οφ η ισοπαλία του Αστέρα έδωσε έναν ακόμα πόντο στους πράσινους που θα ξεκινήσουν με την ίδια αφετηρία με τον ΠΑΟΚ.

Στα του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του αντιπάλου του και κέρδισε δίκαια καθώς έχασε σωρεία ευκαιριών με τους Μπεργκ και Αμπέντ και χρειάστηκε η αλλαγή του Καρέλη ώστε οι πράσινοι να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τους πράσινους με αλλαγές καθώς είχε αρκετές απουσίες λόγω καρτών ενώ έβαλε από την αρχή τον Πέτριτς ο οποίος αγωνίστηκε για εξήντα λεπτά και ήταν αρκετά δραστήριος.

Από την άλλη πλευρά ο Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με ένα 3-5-2 έχοντας διπλή άμυνα ζώνης και προσπαθώντας να κλείσει τους διαδρόμους για τους πράσινους. Κάτι το οποίο κατάφερε στο πρώτο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή του αγώνα έψαξε το γκολ αλλά οι πράσινοι δείχνοντας να έχουν στο μυαλό τους και τον Μπεργκ ώστε να τον βοηθήσουν να βγει πρώτος σκόρερ έψαχναν τον Σουηδό με αποτέλεσμα κάποιες ευκαιρίες να πάνε στράφι. Ενώ και ο ίδιος ο επιθετικός των πράσινων σε κάποιες φάσεις που θα μπορούσε να δώσει πάσα επιχείρησε το σουτ με κακές προϋποθέσεις.

H ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαϊδης

Καιρός:

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Παν. Σταθόπουλος (Ηλείας), Ι. Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)

Τέταρτος: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Πράνιτς, Ατζαγκούν (62' Καρέλης), Αμπέντ (77' Δώνης), Πέτριτς (62' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Μάγκας, Γεωργίου (50' Σκέμπης), Ιντζίδης, Χαραλάμπους, Λυκογιάννης, Βαρέλα (73' Γούορντεν), Κονέ, Βούσκεβιτς (62' Μιλοσάβλιεφ), Μάντζιος.

Γκολ: 39' Κουτρουμπής, 63' Καρέλης, 77' Αμπέντ/41' Κονέ

Κίτρινες κάρτες: 31' Λυκογιάννης, 38' Μουλόπουλος, 67' Μάντζιος

Κόκκινες κάρτες:

Στο παιχνίδι κόπηκαν 5.985 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 36.024 ευρώ.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά το παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο έψαχναν να βρουν τα πατήματα τους. Οι πράσινοι με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα του Λεβαδειακού με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με διπλή ζώνη άμυνας.

Η πρώτη καλή στιγμή άργησε να έρθει και ήταν στο 13' όταν ο Αμπέντ έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Ατζαγκούν αυτός έδωσε στον Μπεργκ με την μία, ο Σουηδός μπήκε στην περιοχή πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε με την μπάλα να φτάνει στον Αμπέντ. Ο μέσος των πράσινων σούταρε και έδιωξε ο Γεωργίου με τα πόδια πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Στο 20' σε ένα κόρνερ από τα δεξιά υπήρξε ένα σπρώξιμο στον Μπεργκ μέσα στην περιοχή. Πέναλτι που δεν το έδωσε ο Μαντάκης.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 24' ο Αμπέντ έκλεψε την μπάλα έκανε και την σέντρα από τα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού. Στο 27' ο Μπεργκ είδε την κίνηση στον κενό χώρο του Αμπέντ με την μία του έκανε την πάσα αλλά το πλασέ του μέσου των πράσινων υπό την πίεση του Γεωργίου έφυγε έξω.

Άνοιξε το σκορ με Κουτρουμπή

Η πίεση του Παναθηναϊκού έφερε αποτέλεσμα στο 39' όταν ο Σπυρόπουλος από τα δεξιά έβγαλε την η μπάλα θα περάσει από τον Πέτριτς και θα φτάσει στον Κουτρουμπή. Ο αμυντικός του τριφυλλιού έκανε το κοντρόλ και απευθείας το σουτ ανοίγοντας το σκορ για τους πράσινους.

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-1
INTIME SPORTS

Το προβάδισμα του τριφυλλιού κράτησε μόλις δυο λεπτά καθώς στο 41' σε μια φάση που δεν προμήνυε τίποτα ο Καπίνο που είχε μπλοκάρει την μπάλα έκανε λάθος βολέ η μπάλα σταμάτησε στον Κονέ ο οποίος από τα τριάντα μέτρα και βλέποντας εκτός εστίας των γκολκίπερ των γηπεδούχων έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ και διαμόρφωσε το 1-1.

Με την σέντρα ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να πάρει προβάδισμα και πάλι στο σκορ όταν στο 43' ο Κουτρουμπής με μια όμορφη μπαλιά βρήκε τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του Σουηδού έφυγε έξω.

Πίεσε από την αρχή ο Παναθηναϊκός

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και έψαξαν από τα πρώτα λεπτά το γκολ που θα τους έφερνε σε θέση οδηγού. Αρχικά στο 47' ο Αμπέντ με τρεις παίκτες πάνω του από πλάγια και δεξιά στην γραμμή γύρισε την μπάλα ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε το τακουνάκι και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να μπλοκάρει.

Στο 56' σέντρα από τα δεξιά για τον Παναθηναϊκό η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ ο οποίος κατέβασε την μπάλα έκανε και το σουτ αλλά ο Μάγκας έβαλε την προβολή και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Νέα καλή στιγμή για τους πράσινους στο 58' όταν ο Πέτριτς έδωσε μετά από ωραία κίνηση στον Λαγό αυτός έβγαλε την σέντρα προς τον Μπεργκ. Ο Σουηδός κατέβασε και με ωραία κίνηση πλάσαρε αλλά ο Πρζιρόβσκι μπλόκαρε.

Σπουδαία ευκαιρία για Λεβαδειακό

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 59' όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Κουτρουμπής έχασε τον Μάντζιος, αυτός κατέβασε την μπάλα βρέθηκε τετ α τετ με τον Καπίνο ο οποίος απομάκρυνε με τα πόδια.

Στο 60' ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ όταν ο Πέτριτς πέρασε όμορφα τους αντιπάλους του και σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε στον Μάγκα και έφυγε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Λεβαδειακού.

Χρυσή αλλαγή ο Καρέλης

Δυο λεπτά αργότερα ο Αναστασίου έβγαλε από την αναμέτρηση τους Ατζαγκού και Πέτριτς και πέρασε στην θέση τους τους Καρέλη και Κλωναρίδη θέλοντας να κάνει ακόμα πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό.

Στο 63' ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-1 με "χρυσό σκόρερ" τον Καρέλη. Ο Νάνο έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά έβγαλε γλυκιά σέντρα προς τον Καρέλη ο οποίος με κεφαλιά ένα λεπτό μετά την είσοδο του στον αγώνα σκόραρε για τους πράσινους και πανηγύρισε έξαλα.

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-1
INTIME SPORTS

Στο 70' ο επιθετικός των πράσινων πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή πέρασε έναν αντίπαλο του και σούταρε με το ματς να φεύγει λίγο έξω από το δοκάρι του γκολκίπερ του Λεβαδειακού.

Οι πράσινοι με το υπέρ τους 2-1 έπαιζαν καλύτερα και κατάφεραν και έφτασαν και σε τρίτο γκολ στο 77'. Σε μια φάση που ο Πράνιτς δίνει στον στον Μπεργκ αυτός φεύγει από θέση οφσάιντ και κάνει την πάσα στον Αμπέντ που έρχεται από πίσω με τον Αλγερινό να κάνει το 3-1.

Στο 87' ο Λυκογιάννης έπαιξε ωραία το ένα-δυο με τον Γουόρντεν μπήκε από πλάγια αλλά σούταρε και ο Καπίνο έδιωξε σε κόρνερ.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Καρέλης ήταν η "χρυσή αλλαγή" αλλά ο Αμπέντ ο καλύτερος των πράσινων. Πολύ καλή παρουσία, αρκετό τρέξιμο, κλεψίματα αλλά και επιβράβευση με γκολ.

Η απογοήτευση

Ο Βούκσεβιτς από την ομάδα του Λεβαδειακού δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του και ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτος σε όση ώρα αγωνίστηκε.

Στατιστικά αγώνα

3 Goal 1
3 Ασίστ 0
22 Τελικές Προσπάθειες 9
10 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
10 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
2 Κεφαλιές 1
3 Αποκρούσεις 13
12 Επεμβάσεις 29
15 Κλεψίματα 15
10 Φάουλ 15
1 Οφσάιντ 1
11 Κόρνερ 3
49 Λάθη 52
17/45 Γεμίσματα 4/15
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ