STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0
INTIME SPORTS

Στο +5 από τον δεύτερο Ολυμπιακό βρέθηκε μετά το 3-0 επί του Λεβαδειακού ο Παναθηναϊκός, χάρη στα γκολ των Τοτσέ (59', 63') και Σαριέγκι (33').

Τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο 3-0 και το +5 στην βαθμολογία επί του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός.

Σκόρερ των δύο τερμάτων στο 59' και 63' ο Τοτσέ ενώ ο Σαριέγκι στο 33' με κεφαλιά είχε ανοίξει το σκορ, στο εξ' αναβολής ματς που ολοκλήρωσε την 5η αγωνιστική.

"Κλειδί" στο ματς, το πρώτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο που άλλαξε την ψυχολογία των γηπεδούχων σε σχέση με προηγούμενα ματς που δυσκολεύονταν να το πράξουν αλλά και το τετράλεπτο (59'-63') που οι "πράσινοι" με γκολ του Τοτσέ "κλείδωσαν" την νίκη που τους έφερε στο +5 από τον Ολυμπιακό.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός.

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Κουκουλάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου) / Πάνου Γρηγόριος (Αιτ/νίας), Ποντίκης Κωνσταντίνος (Πρέβεζας).

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Δελφάκης Ιωάννης (Αρκαδίας) / Μπέγκος Δημήτριος (Αργολίδας).

Καιρός: Αίθριος κατά περιόδους

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο (71' Καραγκούνης), Ζέκα, Τοτσέ (78' Πετρόπουλος), Λέτο, Κουίνσι (82' Μαυρίας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Βιανά, Μαχαίρας, Ιωάννου, Αλεξίου, Κουτσόπουλος (60' Σάντσες), Σουμπίνιο, Κοιλιάρας (60' Παπαδόπουλος), Μεντί, Πόποβιτς, Βασιλείου (71' Ζαουί).

Σκόρερ: 33' Σαριέγκι, 59', 63' Τοτσέ / -

Κίτρινες: Σπυρόπουλος / Μαχαίρας, Βιανά

Ανασκόπηση αγώνα:

Τρεις αλλαγές είχε στις αρχικές του επιλογές ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε συνάρτηση με το ματς της Κυριακής, με τον Ατρόμητο. Μπιέσμιρ, Βύντρα και Κλέιτον ήταν στον πάγκο με τους Μαρίνο, Βιτόλο και Τοτσέ να είναι στο αρχικό σχήμα. Αυτό είχε ως συνέπεια ο Κατσουράνης που ξεπέρασε τον τραυματισμό του να πάει στο κέντρο της άμυνας με τον Βάσκο και ο Βιτόλο με τον Σιμάο να είναι τα δύο αμυντικά χαφ. Μπροστά ο Τοτσέ κλήθηκε να είναι στο πλευρό του Λέτο, αντί του Κλέιτον με τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα. Στην αντίπερα όχθη, πολλές και οι αλλαγές για τον Γιώργο Παράσχο που δεν είχε στα πλάνα του τους Μουλόπουλο, Ναπολεόνι και Φαβάλι ενώ άφησε στον πάγκο τους Τόμας και Μελισσά.

Η εδαφική υπεροχή των γηπεδούχων από τα πρώτα λεπτά είχε ως αποτέλεσμα να απειλήσουν δύο φορές με σουτ τον αντίπαλο πορτιέρο, μετά από προσωπικές ενέργειες των Ζέκα (3') και Κουίνσι (18') τα οποία ωστόσο σταμάτησε ο Κυριακίδης. Πρωταγωνιστής και ο έτερος τερματοφύλακας, Ορέστης Καρνέζης που στην μεγάλη στιγμή των "μπλε" (θαλασσί η εμφάνιση των φιλοξενούμενων) στο 16' νίκησε στο τετ α τετ τον Βασιλείου. Πέντε λεπτά αργότερα (21') οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά δεν πανηγύρισαν. Μετά το φάουλ του Λέτο, ο Σιμάο με κεφαλιά βρήκε τον Ζέκα αλλά το γυριστό του μπορεί να νίκησε τον Κυριακίδη ωστόσο ο Πορτογάλος ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Ο τερματοφύλακας των Βοιωτών, έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα σταματώντας τους αντιπάλους του, όσο ο Παναθηναϊκός που έδειχνε προσεχτικός και πιεστικός στην αντίπαλη εστία. Στο 28' σταμάτησε το σουτ του Λέτο και από κοντά ο Τοτσέ δεν "βρήκε" την μπάλα να την στείλει στην άδεια εστία. Με την συμπλήρωση του ημίωρου, οι γηπεδούχοι είχαν διαδοχικές φάσεις ανά λεπτό μέχρι να ευστοχήσουν στο 33'. Πρώτα η κεφαλιά του Κατσουράνη και εν συνεχεία το σουτ του Λέτο που εξουδετέρωσε ο πορτιέρο των Βοιωτών. Όμως στο κόρνερ του Λέτο στο επόμενο λεπτό (33') ο επερχόμενος Σαριέγκι με έξυπνη γυριστή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του που "κυνηγούσε" το γκολ. Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι δεν πιέστηκαν και με απλή κατοχή της μπάλας διαχειρίστηκαν το υπέρ τους 1-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Ένα τετράλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο και δύο γκολ του Τοτσέ ήταν αρκετά για να "κλειδώσουν" ένα ακόμα τρίποντο για τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές στην επανάληψη με τους γηπεδούχους στο ίδιο μοτίβο και όρεξη για να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ έχοντας την κατοχή της μπάλας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 59', μετά από κόρνερ του Κουίνσι και κόντρα στον Κατσουράνη, ο Λέτο που από το πρώτο μέρος αναζητούσε ένα γκολ να σουτάρει και ο "ξεχασμένος" από τους αντίπαλους αμυντικούς, Τοτσέ (που καλύπτονταν από τον Ιωάννου) με πλασέ να πετύχει το 2-0 για τους "πράσινους".

Λίγο μετά την ενίσχυση της επίθεσής του ο Παράσχος με τους Σάντσες και Δημήτρη Παπαδόπουλο που αποδοκιμάστηκε από μερίδα φιλάθλων, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 3-0. Μετά από εξαιρετική ασίστ, του Λέτο στον κενό χώρο προς τον Τοτσέ, ο Ισπανός φορ ψύχραιμα πλάσαρε εύστοχα τον Κυριακίδη διαμορφώνοντας το 3-0 μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, (67)΄εν χορό μεταξύ των συνθημάτων των φίλων του Παναθηναϊκού περί τίτλου και πρωταθλήματος επικράτησε και αυτό του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος άρχισε τις αλλαγές βάζοντας διαδοχικά το ματς τους Καραγκούνη, Πετρόπουλο και Μαυρία για να ξεκουράσει τους Βιτόλο, Τοτσέ και Κουίνσι αντίστοιχα.

"Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ" φώναζαν στα τελευταία πέντε λεπτά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, που χειροκρότησαν τους παίκτες του Φερέιρα με την λήξη του ματς για την νά τους νίκη και την διαφορά των πέντε βαθμών που απέκτησαν μετά το νέο εξ' αναβολής ματς με τον Λεβαδειακό και ενόψει της συνέχειας.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Το πρώτο γκολ στο πρώτο μέρος που "έφτιαξε" την ψυχολογία των γηπεδούχων σε σχέση με προηγούμενα ματς, το εξαιρετικό ματς του "ομαδικού" Λέτο και το τετράλεπτο (59'-63') που οι "πράσινοι" με γκολ του Τοτσέ "κλείδωσαν" την νίκη που τους έφερε στο +5 από τον Ολυμπιακό.

Η συνέντευξη Τύπου

Ικανοποιημένος αλλά και "προσγειωμένος" ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του, ενώ επισήμανε εκ νέου πως ο τίτλος δεν έχει κατακτηθεί ακόμα.

Την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού παραδέχθηκε ο Γιώργος Παράσχος στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του ΟΑΚΑ. Ο έμπειρος τεχνικός του Λεβαδειακού ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι "πράσινοι" νίκησαν δίκαια και είχαν απλότητα στο παιχνίδι τους.

Στατιστικά Αγώνα


3

Γκολ

0

2

Ασίστ

0

21

Τελικές προσπάθειες

6

8

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

3

10

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

3

3

Κεφαλιές

0

3

Αποκρούσεις

13

5

Επεμβάσεις

27

16

Κλεψίματα

20

9

Φάουλ

19

4

Οφσάιντ

2

12

Κόρνερ

2

40

Λάθη

59

6/31

Γεμίσματα

0/6


Το φιλμ του αγώνα

3' Ατομική ενέργεια και σουτ του Ζέκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Κυριακίδης μπλόκαρε την μπάλα.

16' Σουμπίνιο πάσα σε κενό χώρο σε Βασιλείου απέφυγε στο σπριντ τον Σαριέγκι αλλά το πλασέ του στο τετ α τετ με τον Καρνέζη απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο των γηπεδούχων.

18' Ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ του Κουίνσι σε κόρνερ ο Κυριακίδης.

21' Ακυρωθέν γκολ για τους γηπεδούχους, όταν μετά το φάουλ του Λέτο, ο Σιμάο με κεφαλιά βρήκε τον Ζέκα αλλά το γυριστό του μπορεί να κατέληξε στα δίχτυα ωστόσο ο Πορτογάλος ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

28' Σουτ του Λέτο από μακριά ο Κυριακίδης απέκρουσε ασθενώς αλλά ο Τοτσέ στο "ριμπάουντ" δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά με αποτέλεσμα ο Μεντί να απομακρύνει.

31' Φάουλ Λέτο κεφαλιά του Κατσουράνη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού.

32' Ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ του Λέτο από το ύψος της μεγάλης σε κόρνερ ο Κυριακίδης.

33' ΓΚΟΛ 1-0 Μετά το κόρνερ του Λέτο ο Σαριέγκι έπιασε την κεφαλιά που βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κυριακίδη και κατέληξε στα δίχτυα του.

43' Κίτρινη κάρτα στον Μαχαίρα για μαρκάρισμα στον Κουίνσι, με τον Γκανέζο να εκτελεί το φάουλ αλλά εύκολα μπλόκαρε ο Κυριακίδης.

49' Κίτρινη κάρτα στον Βιανά για μαρκάρισμα στον Λέτο.

59' ΓΚΟΛ 2-0 Μετά από κόρνερ του Κουίνσι και κόντρα στον Κατσουράνη ο Λέτο σούταρε και ο "ξεχασμένος" Τοτσέ που καλύπτονταν από τον Ιωάννου, με πλασέ πέτυχε το 2-0 για τους "πράσινους".

60' Διπλή αλλαγή για τον Παράσχο, αφού ο Σάντσες μπήκε αντί του Κουτσόπουλου και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αντί του Κοιλιάρα.

63' ΓΚΟΛ 3-0 Πάσα του Λέτο στον κενό χώρο προς τον Τοτσέ που πλάσαρε εύστοχα τον Κυριακίδη.

68' Κίτρινη κάρτα στον Σπυρόπουλο για μαρκάρισμα στον Παπαδόπουλο.

71' Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, με τον Καραγκούνη αντί του Βιτόλο.

71' Τρίτη αλλαγή για τον Λεβαδειακό με τον Ζαουί να μπαίνει αντί του Βασιλείου.

74' Σέντρα σουτ του Λέτο αλλά ο Τοτσέ δεν πρόλαβε την πορεία της μπάλας από πλεονεκτική θέση.

77' Σουτ του Κουίνσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής σε κόρνερ ο Κυριακίδης

78' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Πετρόπουλο να αντικαθιστά τον Τοτσέ.

87' Κατσουράνης πάσα σε Πετρόπουλο αλλά το σουτ του σταμάτησε ο Κυριακίδης.

90' Ο Καρνέζης μακριά από την εστία του σταμάτησε το πλασέ του Σουμπίνιο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ