ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0: Τρίτη διαδοχική τριάρα από τους παίκτες του Δώνη

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός σε τρίτο σερί ματς πέτυχε τρία γκολ εις βάρος του αντίπαλο του, κέρδισε με 3-0 τον Λεβαδειακό μπροστά σε 15.000 και πλέον οπαδούς του, παίζοντας αρκετά καλά στο πρώτο 45λεπτο και συνεχίζει με το απόλυτο στο πρωτάθλημα. (VIDEO)

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, τρίτη με τριάρα εις βάρος του αντιπάλου του μετά από τα ματς με Λαμία και ΑΕΛ πήρε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας αυτή τη φορά με 3-0 του Λεβαδειακού παίζοντας αρκετά καλά για 45 λεπτά.

Οι πράσινοι συνέχισαν έτσι με το απόλυτο, έφτασαν τους έξι βαθμούς στο πρωτάθλημα, και μάλιστα οι παίκτες του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν μπροστά σε περισσότερους από 15.000 φιλάθλους τους και στο τέλος αποθεώθηκαν κερδίζοντας το χειροκρότημα.

Κορυφαίος για το τριφύλλι ήταν ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Ινσούα και ο Χατζηθεοδωρίδης.

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να αλλάξει και πάλι το σχήμα του Παναθηναϊκού, να αφήσει το 4-3-3, με το οποίο έπαιξε κόντρα στην ΑΕΛ και να παρατάξει τους πράσινους με 4-2-3-1 επιλέγοντας τον Χατζηθεοδωρίδη στο αρχικό σχήμα

Το τριφύλλι είχε κάτω από τα γκολπόστ τον Διούδη με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Μαυρομάτη και Ινσούα. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Κουρμπέλης και Δώνης και η τριάδα μπροστά τους από τους Χατζηγιοβάνη στα δεξιά, Χατζηθεοδωρίδη στα αριστερά και Καμπετσή στην κορυφή.

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0: Τρίτη διαδοχική τριάρα από τους παίκτες του Δώνη

Από την άλλη και ο Μάντζιος κατέβασε τον Λεβαδειακό με 4-2-3-1 έχοντας και αυτός μια έκπληξη στο αρχικό σχήμα επιλέγοντας τον Χατζηλάμπρο για το αριστερό άκρο. Η ομάδα της Βοιωτίας αγωνίστηκε με τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ και στην τετράδα της άμυνας έπαιξαν οι Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Φαβάρο και Χατζηλάμπρος. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Όμο και Καραχάλιος και στην τριάδα μπροστά έπαιξαν οι Σαβαντογκό, Νανγκίς και Σουμπίνιο ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μαρκόβσκι.

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0: Τρίτη διαδοχική τριάρα από τους παίκτες του Δώνη

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στο Ολυμπιακό Στάδιο:

1. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΜΑΤΣ ΣΕ ΜΑΤΣ Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ

Σε κάθε αγώνα ο Παναθηναϊκός και ο Γιώργος Δώνης βγάζει ένα... άσο από το μανίκι του. Και στα προηγούμενα παιχνίδια ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν στους διακριθέντες του τριφυλλιού αλλά στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήταν μακράν ο MVP του τριφυλλιού. Απ' αυτόν ξεκίνησαν τα δυο γκολ του Παναθηναϊκού στο 5' και το 45' και μάλιστα στο δεύτερο έκανε εκπληκτική κίνηση, τρομερό κοντρόλ και πανέξυπνο γύρισμα. Ο 21χρονος επιθετικός είχε και ένα τρομερό σουτ που τράνταξε το δοκάρι του Επασί και αν είχε μπει γκολ θα ήταν από τα καλύτερα της αγωνιστικής. Ο Χατζηγιοβάνης δείχνει τρομερή βελτίωση τη φετινή σεζόν και το μοναδικό αρνητικό, αν υπάρχει από το ματς με τον Λεβαδειακό, είναι πως δεν πήγε σε όλες τις φάσεις με όλη του τη δύναμη χάνοντας κάποιες προσωπικές μονομαχίες.

2. ΟΜΟΡΦΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να βγάζει στην διάρκεια των αγώνων και επιθετική ανάπτυξη δουλεμένη στις προπονήσεις του "Γ. Καλαφάτης". Αν κάποιος δει ξανά και ξανά το δεύτερο γκολ του τριφυλλιού από τον Χατζηθεοδωρίδη στο 45' θα διαπιστώσει πως δεν είναι μόνο η πάσα του Ινσούα και η κίνηση του Χατζηγιοβάνη και η ασίστ του διεθνή επιθετικού που έφεραν την πάσα και το γκολ του Χατζηθεοδωρίδη. Ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε πανέμορφα τη μπάλα, η οποία πέρασε από τα πόδια έξι ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού και μάλιστα την ώρα που οι πράσινοι ξεκίνησαν την επίθεση τους ο Χατζηγιοβάνης βρισκόταν στον χώρο του κέντρου.

3. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Στο παιχνίδι με την ΑΕΛ ο Σωκράτης Διούδης είχε κάνει δυο καλές αποκρούσεις και είχε κρατήσει το μηδέν στην εστία του σε εκείνο το διάστημα δείχνοντας δείγματα της αξίας του. Στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό όμως ο νεαρός γκολκίπερ έκανε μια επέμβαση για χάι λάιτ στο 37' σε σουτ του Σουμπίνιο καθώς εκτινάχθηκε και έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Ο Διούδης έδειξε πως και ο ίδιος βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι πέρυσι και πως στο γήπεδο βγαίνει και η εξαιρετική δουλειά του προπονητή τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού κ. Μαλιαρίτση.

4. "ΕΣΒΗΣΕ" Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός και έχοντας το υπέρ του 2-0 έριξε τον ρυθμό του και προσπάθησε να διαφυλάξει το σκορ και φυσικά το τρίποντο. Ουσιαστικά το τριφύλλι ήταν σαν να "έσβησε" και έκανε διαχείριση του υπέρ του σκορ. Μάλιστα ο Δώνης βρήκε την ευκαιρία να δώσει την πρώτη συμμετοχή και στον Μακέντα ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη φάση του τριφυλλιού ήρθε στο 88' από το σουτ του Κάτσε που έπιασε ο Επασί.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός έκανε κάποιες αλλαγές και ανέβασε την απόδοση του ενώ και θα μπορούσε να απειλήσει ενώ ζήτησε και ένα πέναλτι στο 75' σε ανατροπή του Σαβαντογκό μέσα στην περιοχή από τον Εμμανουηλίδη.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βάλει και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Γιόχανσον ο οποίος άλλαξε πανέμορφα τη μπάλα με τον Μακέντα με τον Ιταλό να κάνει ένα τακουνάκι βγάζοντας σε θέση βολής τον Σουηδό μπακ που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Ανατ. Αττικής)

4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Δώνης (66' Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης (66' Κάτσε), Καμπετσής (75' Μακέντα).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Επασί, Φαβάρο, Όμο (46' Κρνέτα), Νανγκίς (46' Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Χατζηλάμπρος, Τσαμπούρης, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο (72' Μανγκά).

Γκολ: 5' Καμπετσής, 45' Χατζηθεοδωρίδης, 90' Γιόχανσον

Κίτρινες: 33' Καραχάλιος, 36' Νανγκίς, 42' Όμο/86' Σαβαντογκό

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ