STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0: Ο Περέα τον έβαλε στην εξάδα

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Panathinaikos, panigiriko (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός λύγισε την αξιόμαχη Λαμία που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 60' επικρατώντας με 2-0 παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι πήραν το τρίποντο που τους έβαλε για πρώτη φορά στην πρώτη εξάδα.

Ο Παναθηναϊκός δείχνοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα στο ματς με τη Λαμία κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 2-0, να πάρει το τρίποντο και να βρεθεί για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη εξάδα.

Οι Χατζηγιοβάνης και Περέα ήταν οι πρωταγωνιστές του τριφυλλιού με την είσοδο του Κολομβιανού να αλλάζει όλη την εικόνα των πράσινων στο δεύτερο μέρος.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μας έμειναν από το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ:

1. ΚΑΤΟΧΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΗ

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε στο πρώτο μέρος του αγώνα με τη Λαμία τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει σε αρκετά ματς έως τώρα ιδίως με ομάδες χαμηλότερης δυναμικής που παίζουν κλειστά πίσω και δεν αφήνουν κενούς χώρους έχοντας ως προτεραιότητα το πως θα αμυνθούν.

Οι πράσινοι μπήκαν στο παιχνίδι και πήραν τη μπάλα στα πόδια τους, την κυκλοφορούσαν σωστά, έψαχναν τους παίκτες στις ζώνες, κυρίως από τα αριστερά αλλά έπαιζαν καλά στα 3/4 του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Θεοδωράκη, να μην σουτάρουν, να μην κάνουν τελικές και να παρουσιάζουν πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών.

Αντίθετα η Λαμία που έπαιζε σε αρκετές φορές και με τους έντεκα παίκτες πίσω από το κέντρο απείλησε τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο με τους Βασιλόγιαννη, Δημούτσο και Σκόνδρα με δυνατά σουτ και τον Διούδη να έχει σωστή αντίδραση και στις τρεις περιπτώσεις.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε όμως να προηγηθεί στο ματς πριν φύγει το πρώτο μέρος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Χατζηγιοβάνη. Πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος όταν κατέβασε όμορφα τη μπάλα μέσα στην περιοχή, πήγε να περάσει τον Θεοδωρόπουλο ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Χατζηγιοβάνης με τρομερή εκτέλεση άνοιξε το σκορ... στην πρώτη τελική του τριφυλλιού.

2. Ο ΠΕΡΕΑ ΕΔΩΣΕ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Λίγο μετά τη συμπλήρωσε πενήντα λεπτών αγώνα ο Δώνης έριξε στο ματς τον Περέα αντί του Ζαχίντ που έδειξε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στο γόνατο και έπαιζε ένα κλικ πιο κάτω σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Με την είσοδο του Κολομβιανού ο Παναθηναϊκός ανέβασε την ένταση του, την πίεση του και άρχισε να απειλεί ουσιαστικά τη Λαμία σε αντίθεση με το πρώτο μέρος. Σε αυτό έπαιξε ρόλο βέβαια και ότι η Λαμία έμεινε σωστά με δέκα παίκτες από το 60' καθώς αποβλήθηκε ο Μπεχαράνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφού χτύπησε με αγκωνιά τον Μπουζούκη.

Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης το τριφύλλι που είχε μόλις μια τελική στο πρώτο μέρος έφτασε συνολικά τις 10 έχοντας ένα ακόμη γκολ, από τον Περέα στο 82' με τον Κολομβιανό να πετυχαίνει το δεύτερο φετινό του τέρμα και ένα δοκάρι στο 88' με τον Κουρμπέλη και κάποιες ακόμη φάσεις για να απειλήσει.

Σε όλο αυτό το διάστημα η Λαμία είχε μόλις μια τελική στις καθυστερήσεις με τον Μπουλούλη αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω από την εστία του Διούδη.

3.ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ

Η Λαμία έδειξε και στο ΟΑΚΑ το καλό πρόσωπο που δείχνει με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο της. Έκλεισε σωστά τους χώρους στο πρώτο ημίχρονο, βγήκε στην επίθεση με αξιώσεις και σίγουρα από το πρώτο 45λεπτο δικαιούταν κάτι παραπάνω. Με βάση την εικόνα του αγώνα στο πρώτο 45λεπτο θα μπορούσε να ήταν μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα αλλά στο να πέσει η απόδοση της Λαμίας έπαιξε ρόλο και η αποβολή του Μπεχαράνο στο 60' καθώς οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να αγωνιστούν για μισή ώρα με παίκτη λιγότερο. Η Λαμία ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από πέντε παιχνίδια και τις 28 Οκτωβρίου που είχαν χάσει από τον Αστέρα και πάλι εκτός έδρας.

4. ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε έναν στόχο πριν την έναρξη της αναμέτρησης και τον πέτυχε. Αυτός ήταν να μπορέσει να πάρει το τρίποντο και να μπει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στην εξάδα. Το τριφύλλι επικράτησε της Λαμίας με 2-0 και εκμεταλλευόμενο την ήττα του Άρη και της Ξάνθης κατάφερε να βρεθεί στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι πράσινοι ουσιαστικά για πρώτη φορά φέτος είναι ανάμεσα στις έξι πρώτες ομάδες της σεζόν και έχουν μια θέση που οδηγεί στα play off που είναι και ο στόχος τους. Μπροστά τους έχουν μάλιστα ένα παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ που επίσης είναι στην πρώτη εξάδα την Τετάρτη αλλά και το ματς με τον Άρη την επόμενη Κυριακή.

Δύο ακόμα παιχνίδια που αν το τριφύλλι καταφέρει και τα κερδίσει τότε θα εδραιωθεί στις πρώτες έξι ομάδες της Super League.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ