STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Λαμία 0-1: Ο Κωστίκας έκρινε το φιλικό

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία αποδείχθηκε "κακός δαίμονας" και σε φιλικό για τον Παναθηναϊκό κερδίζοντάς τον με 1-0 και στο φιλικό στο "Γ. Καλαφάτης". Κακό το τριφύλλι στο πρώτο ημίχρονο, ανέβηκε στο δεύτερο με αρκετούς νεαρούς παίκτες στην ενδεκάδα αλλά γνώρισε την ήττα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κωστίκα.

Η Λαμία αποδεικνύεται σε "κακό δαίμονα" για τον Παναθηναϊκό καθώς τον κέρδισε, 1-0, σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Γεώργιος Καλαφάτης το απόγευμα του Σαββάτου. Οι "πράσινοι" προβλημάτισαν με την απόδοση τους στο πρώτο ημίχρονο όπου δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου την ομάδα της Λαμίας η οποία σε αντίθεση είχε φάσεις για γκολ.

Οι αλλαγές του ημιχρόνου και η παρουσία των νεαρών παικτών στο δεύτερο 45λεπτο, κυρίως του Αλεξανδρόπουλου, άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα των πράσινων στο δεύτερο μέρος με τον Παναθηναϊκό να έχει φάσεις για γκολ. Τελικά το δέχτηκε όμως μετά από ένα λάθος της άμυνας του και πέναλτι που εκτέλεσε ο Κωστίκας στο 85'.

ΜΑΖΙ ΜΑΚΕΝΤΑ-ΚΑΡΛΙΤΟΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ

Αυτό που περίμεναν όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού εδώ και καιρό έγινε στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα με τη Λαμία με τον Πογιάτος να βάζει στην ίδια ενδεκάδα και σε σχηματισμό 4-3-3 τους Καρλίτος και Μακέντα. Ο Ισπανός φορ έπαιξε στο αριστερό άκρο και ο Ιταλός στην κορυφή της επίθεσης ενώ στα δεξιά αγωνίστηκε ο Χατζηγιοβάνης. Παράλληλα ο Ισπανός προπονητής έδωσε και στον Σάντσες το πρώτο του 45λεπτο.

Από την άλλη η Λαμία παρατάχθηκε με ένα έμπειρο σύνολο από πέρυσι και προσπάθησε να δώσει μπάλα στον Παναθηναϊκό και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Από το τριφύλλι έλειπε η δημιουργικότητα και η έμπνευση ώστε να μπορέσει να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν φάσεις, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της άμυνας των "πράσινων" και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο 45λεπτο αλλά ο Βέλεθ στο 8' έδιωξε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμή. Στο 27' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι με τον Καραμάνο να πιάνει την κεφαλιά που έφυγε εκτός εστίας. Ενώ και στο 36' το σουτ του Ρόμανιτς μπλόκαρε ο Διούδης. Η μόνη τελική του Παναθηναϊκού ήρθε στο 43' από εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος αλλά ο Έπασι μπλόκαρε με χαρακτηριστική ευκολία.

ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Οι αλλαγές που έκανε ο Ντάνι Πογιάτος στο δεύτερο μέρος και κυρίως η είσοδος του Αλεξανδρόπουλου, που ξεχώρισε για δεύτερο σερί παιχνίδι, ανέβασαν τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος. Ο 19χρονος μέσος μαζί με τους Σερπέζη, Εμμανουηλίδη και Τζαβίδα από τη στιγμή που μπήκαν έδωσαν άλλο ρυθμό στους "πράσινους". Βέβαια και οι φιλοξενούμενοι μετά το 56' προέβησαν σε αλλαγές και αυτό επηρέασε τη συνοχή τους.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 78' με τον Σερπέζη αλλά το σουτ που έκανε με το αριστερό έφυγε εκτός εστίας του Επασί ενώ στο 84' και πάλι ο "Σέρπε" προσπάθησε να απειλήσει με τη μπάλα να κοντάρει και τον Επασί να μπλοκάρει. Στο επόμενο λεπτό η Λαμία κέρδισε πέναλτι με τον Κωστίκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και να νικάει τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι "πράσινοι" πάλεψαν για να φέρουν το ματς στα ίσια αλλά στο 90+1 το σουτ του Αλεξανδρόπουλο και εν συνεχεία στο 90+2 το πλασέ του Εμμανουηλίδη από κοντά δεν βρήκαν στόχο με την τελευταία να είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο ματς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης (63' Χριστογέωργος), Σάντσες (46' Σαμαράς), Βέλεθ (46' Πούγγουρας), Σένκεφελντ (63' Καραγιάννης), Λαζαρίδης (46' Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης (46' Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ (71' Τζαβίδας), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (46' Εμμανουηλίδης), Αθανασακόπουλος (63' Σερπέζης), Καρλίτος (46' Σαβιέρ).

ΛΑΜΙΑ (Γιάννης Πετράκης):Επασί, Σκόνδρας (56' Προβιδάκης), Αντέτζο (80' Ζιούλης), Βύντρα (56' Τζανετόπουλος), Σαραμαντάς, Νιάσε (56' Μπουλούλης), Μπεχαράνο (80' Τρούμπουλος), Βιγιάλμπα (75' Κωστίκας), Ρόμανιτς, Καραμάνος (80' Βλαχομήτρος), Βασιλόγιαννης (80' Τσούκαλος).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ