STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 3-0: Έτοιμοι για την πρεμιέρα οι "πράσινοι"

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 3-0: Έτοιμοι για την πρεμιέρα οι "πράσινοι"

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο για 60 λεπτά. Οι πολλές αλλαγές χάλασαν τον ρυθμό των "πρασίνων". Πρώτη ήττα στα φιλικά οι ακρίτες, δύο γκολ ο Μακέντα.

Παναθηναϊκός και Ξάνθη τέθηκαν αντιμέτωποι στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο τελευταίο τους φιλικό πριν από τη σέντρα του πρωταθλήματος. Οι "πράσινοι" λίγες μέρες πριν από τον αγώνα με τη Λαμία στη Super League, ήταν καλύτεροι, επικράτησαν εύκολα με 3-0, με δύο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα (το άλλο ο Κολοβός).

Οι ακρίτες, που αντιμετωπίζουν στην 1η αγωνιστική την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στα φιλικά, αλλά προβλημάτισαν με την απόδοσή τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του φιλικού.

1. ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΚΟΛ

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιώργος Δώνης έκανε δύο αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με προηγούμενα φιλικά. Ο Νούνες έπαιξε αντί του Κολοβέτσιου και ο Κολοβός αντί του Χατζηγιοβάνη. Ο Κίκο Ραμίρεθ από την πλευρά του κατέβασε την Ξάνθη με διάταξη 3-5-2 και με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς. Για να καταλάβετε, ολοκλήρωσε το 45λεπτο δίχως να καταγράψει τελική, ενώ είχε ποσοστό κατοχής μπάλας μόλις 18%!

Απέναντί της οι "πράσινοι" μπορεί να μην ενθουσίασαν με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν στο πρώτο ημίωρο, αλλά τουλάχιστον είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους. Άλλαζαν τη μπάλα δεξιά και αριστερά, στην προσπάθειά τους να βρουν τον τρόπο να νικήσουν τον Ισπανό γκολκίπερ Αμπάντ. Αφού προειδοποίησαν με Ζαχίντ (28') και Ινσούα (29'), βρήκαν δίχτυα στο 37'. Εκεί "μίλησε" η ατομική ποιότητα του Μακέντα, ο οποίος αφού πέρασε τον Λισγάρα, πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 1-0 για το 'τριφύλλι". Τέσσερα λεπτά μετά έγινε το 2-0.

Συνεργάστηκαν οι δύο ακραίοι αμυντικοί (Γιόχανσον - Ινσούα), ο Αργεντινός έκανε τη σέντρα, την προβολή του Μακέντα "έβγαλε" ο Αμπάντ, αλλά ο Κολοβός που πήρε το ριμπάουντ σκόραρε από κοντά κάνοντας δύο τα γκολ του Παναθηναϊκού. Η Ξάνθη έμεινε δίχως καμία τελική, ενώ οι γηπεδούχοι μέτρησαν εννέα, έχοντας το εντυπωσιακό ποσοστό κατοχής του 82%.

2. ΜΑΚΕΝΤΑ, Ο MVP

Η Ξάνθη ήταν υποχρεωμένη να αλλάξει την εικόνα της. Ο Κίκο Ραμίρεθ πέρασε εκτός αγώνα τον στόπερ Λισγάρα, πέρασε στο παιχνίδι τον επιθετικό Ρενέλα και άλλαξε το σχήμα σε 4-4-2, με τον Ιταλό και τον Φοσέ στη γραμμή κρούσης. Και ο Δώνης όμως έκανε αλλαγές, πέντε στο σύνολο, δίχως να αλλάξει διάταξη, αλλαγές μόνο σε πρόσωπα. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο ποιοτική ομάδα από τους ακρίτες και αυτό φάνηκε -και- στη φάση του 53'.

Ο Ζαχίντ με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τον Μακέντα απέναντι στον Αμπάντ και με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Ιταλός φορ ήταν μέσα στα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του, μέσα και στο τρίτο. Στο 61' έγινε αλλαγή, όντας ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Μεστή, ουσιαστική παρουσία από τον φορ του Παναθηναϊκού.

3. "ΕΠΕΣΕ" ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Δώνης έκανε πέντε αλλαγές στο 46' και άλλες πέντε στο 61'. Ο μοναδικός παίκτης που έμεινε στην ενδεκάδα ήταν ο Ζαχίντ. Και μπορεί οι απανωτές αλλαγές να επηρέασαν τον ρυθμό του Παναθηναϊκού, να μην ήταν το ίδιο καλή η εικόνα, την ίδια ώρα όμως η Ξάνθη αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει. Χαρακτηριστικό ότι έκανε την πρώτη της τελική στο 57', όταν από απρόσεχτη πάσα του Κολοβέτσιου, το πλασέ του Ρενέλα από πλάγια θέση πέρασε άουτ.

Έκανε την πρώτη τελική στον στόχο στο 77', όταν το αδύναμο σουτ του Κοβάτσεβιτς "εξουδετέρωσε" ο Κότσαρης. Τα λεπτά περνούσαν, οι "πράσινοι" άρχισαν να οπισθοχωρούν και να μην έχουν την ίδια ποιότητα, κάτι που επέτρεψε στην ακριτική ομάδα να πάρει μέτρα και να καταγράψει ορισμένες ευκαιρίες, εκ των οποίων βέβαια καμία δεν ήταν κλασική. Πάντως οι Ντε Αμορίμ και Εντουάρντο, που είχαν περάσει ως αλλαγή, έδειξαν πως θα μπορέσουν να βοηθήσουν, ειδικά όταν ενσωματωθούν πλήρως στα νέα δεδομένα. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 68% κατοχή μπάλας και 12 τελικές για τον Παναθηναϊκό, απέναντι στην Ξάνθη των έξι τελικών και του 32% ποσοστού κατοχής.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 3-0: Έτοιμοι για την πρεμιέρα οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός - Ξάνθη 3-0: Έτοιμοι για την πρεμιέρα οι "πράσινοι"

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΣΚΟΡΕΡ: 37', 53' Μακέντα, 41' Κολοβός

ΚΙΤΡΙΝΗ: 80' Ντε Λούκας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης (61' Κότσαρης), Γιόχανσον (46' Αποστολάκης), Νούνες (46' Κολοβέτσιος), Πούγγουρας (46' Μαυρομάτης), Ινσούα (46' Ινσούα), Δώνης (61' Αλεξανδρόπουλος), Κουρμπέλης (61' Θεοχάρης), Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (46' Μολό), Μακέντα (61' Βέργος), Κολοβός (61' Καμπετσής).

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Καρασαλίδης, Λισγάρας (46' Ρενέλα), Μαλεζάς, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς (69' Ντε Λούκας), Κοβάτσεβιτς, Σόσα, Τερκί (69' Μπαριέντος), Φοσέ (54' Τεϊσέιρα), Σάρτζεον.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ