STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 5-0

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 5-0
INTIME SPORTS

Με ένα καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε πέντε γκολ ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Εργοτέλη 5-0 παίζοντας καταπληκτικά για 45λεπτά ενώ έκανε συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο μέρος.

Παίζοντας καταπληκτικά για 45' και όντας πραγματικά καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 5-0 του Εργοτέλη και επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα. Οι πράσινοι που πέτυχαν και τα πέντε γκολ τους στο πρώτο ημίχρονο δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Κρητικούς.

Ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε στο 15΄όταν ο Μπεργκ διαμόρφωσε το 3-0 ενώ τα δυο επόμενα γκολ των πράσινων στο πρώτο μέρος ήταν φυσικό επακόλουθο της πίεσης τους και της πολύ καλής απόδοσης τους με την τριάδα Μπεργκ, Πέτριτς και Κλωναρίδη να κάνει ότι ήθελε στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έριξε τους ρυθμούς. Έκανε συντήρηση δυνάμεων καθώς ακολουθούν πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και απλά διατήρησε το 5-0 του πρώτου μέρους. Το τριφύλλι είχε να πετύχει πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο από τον Οκτώβριο του 2001 στη νίκη επί της Παναχαϊκή με 8-0.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε το ματς πραγματοποιώντας πολλές αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στα Χανιά αλλά και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο τεχνικός των πράσινων επανέφερε στην ενδεκάδα τους Σίλντενφελντ, Πέτριτς, Μπεργκ και Πράνιτς.

Οι πράσινοι έχοντας τον Πέτριτς σε πολύ μεγάλη μέρα αλλά και τους Μπεργκ και Κλωναρίδη "on fire" έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο ιδίως από το 8' και μετά όταν και άνοιξε το σκορ με το υπέροχο τέρμα του Κλωναρίδη.

Από εκεί και μετά το ματς ήταν ένας πραγματικά επιθετικός μονόλογος για τους πράσινους που μέχρι το 45' πέτυχαν ακόμα τέσσερα τέρματα και έχασαν σωρεία ευκαιριών για να εκτινάξουν το σκορ.

Το δεύτερο μέρος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και έδωσε και την ευκαιρία στον Αναστασίου να δώσει ανάσες σε κάποιους ποδοσφαιριστές και να ρίξει στην μάχη τον Νίνη δίνοντας τους ένα ακόμα τριαντάλεπτο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Λαζ. Δημητριάδης (Μακεδονίας), Δημ. Τάτσης (Ηπείρου)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης (77' Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Λυκογιάννης, Λαγός, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (62' Νίνης), Πέτριτς (73' Καρέλης), Μπεργκ.

Εργοτέλης (Γιάννης Τασουσιάνης): Καβουσάκης, Λυκογιάννης, Χαντί (46' Χαλκιαδάκης), Ρέντζας, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Γκέντσογλου, Φιντέλέφ, Σιμάο, Γιουσούφ (73' Κούτρης), Μπογκντάνοφ (28' Κανέ)

Γκολ: 8'-23' Κλωναρίδης, 11'-15'-43' Μπεργκ

Κίτρινες: 72'΄Νίνης/17' Λυκογιάννης, 33' Τζανακάκης, 85' Φιντέλεφ

Κόκκινες:

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Καταιγιστικός ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά και για τις δυο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να απειλεί πρώτος στο 3' καθώς το κόρνερ του Χουχούμη από τα δεξιά πέρασε ελάχιστα άουτ μετά την κακή έξοδο του Καβουσάκη. Στο επόμενο λεπτό ο Εργοτέλης κέρδισε φάουλ αριστερά έξω από την περιοχή με τον Μπογκτάνοφ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και να το πηγαίνει απευθείας. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και βρήκε στην από πάνω πλευρά του οριζόντιο δοκαριού των πράσινων και έφυγε έξω.

Οι δυο ομάδες συνέχισαν να επιτίθενται με σκοπό ένα γρήγορο γκολ. Στο 5' ο Πέτριτς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Καβουσάκη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει ενώ στην αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι έχασαν την καλύτερη στιγμή μέχρι εκείνη την ώρα. Ήταν ο Γιουσούφ που έκανε την κούρσα από τα αριστερά γύρισε στον Χαντί ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το σουτ αλλά ο Στιλ έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να επιτίθεται και στο 8' άνοιξε το σκορ με γκολάρα Κλωναρίδη. Σε μια βαθιά μπαλιά ο Γκέντζογλου απομάκρυνε με τον Πέτριτς να κατεβάζει ωραία την μπάλα και να την δίνει στον Κλωναρίδη ο οποίος γύρισε και σούταρε απευθείας πριν η μπάλα ακουμπήσει στο έδαφος για να κάνει το 1-0.

Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των πράσινων και απελευθέρωσε τους παίκτες του τριφυλλιού. Στο 13' μάλιστα ήρθε και το δεύτερο γκολ για το τριφύλλι. Ο Πράνιτς εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ έξω από την περιοχή με τον Μπεργκ να έρχεται από πίσω και με κεφαλιά να νικάει τον Καβουσάκη.

Οι πράσινοι συνέχισαν με σκοπό να τελειώσουν από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι και στο 15' έγινε το 3-0 όταν ο Κλωναρίδης έδωσε δεξιά στον Πέτριτς, αυτός την κατάλληλη στιγμή έδωσε προς τον Μπεργκ ο οποίος με όμορφο πλασέ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα.

Δυο ο Κλωναρίδης, χατ τρικ για Μπεργκ

Κάπου εκεί το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε όσον αφορά τον νικητή, αλλά όχι και το μέγεθος του σκορ. Οι παίκτες του Αναστασίου όμως συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς θέλοντας να δώσουν επιπλέον χαρά στον κόσμο τους. Στο 23' μάλιστα έγινε το 4-0 με τον Κλωναρίδη. Ο Χουχούμης έκανε το κόρνερ από τα αριστερά ο Γκέντζογλου πήγε να διώξει με τακουνάκι και ο επερχόμενος Ταυλαρίδης έκανε την προβολή με τον Κλωναρίδη να σπρώχνει όμως την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0 χωρίς όμως να το καταλαβαίνει κανείς και τον Ταυλαρίδη που νόμιζε ότι είχε σκοράρει να πανηγυρίζει.

Ο Παναθηναϊκός που ήταν καταιγιστικός δεν σταματούσε και έχασε και άλλες ευκαιρίες με τους Κλωναρίδη, Σίλντενφελντ και Μπεργκ μέχρι το 41' να αυξήσει τον δείκτη του σκορ αλλά πότε ο Καβουσάκης, πότε η άμυνα των Κρητικών απομάκρυνε.

Στο 42' όμως οι πράσινοι έφτασαν και στο 5-0 και πάλι με τον Μπεργκ ο οποίος πέτυχε χατ τρικ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Ο Πέτριτς έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε προς το ύψος του πέναλτι στον Σουηδό ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να νικήσει τον Καβουσάκη. Μάλιστα το τριφύλλι πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο έχασε μια ακόμα ευκαιρία με τον Σουηδό να κάνει το 6-0 αλλά ο Καβουσάκης είπε όχι.

Υπεροχή και κυκλοφορία της μπάλας

Ο Παναθηναϊκός με το υπέρ του 5-0 από το πρώτο ημίχρονο δεν μπήκε τόσο δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο. Φυσικά διατήρησε την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή στο ματς αλλά δεν είχε ευκαιρίες όπως στο πρώτο μέρος. Κάτι που είναι απολύτως λογικό με τους πράσινους να κρατάνε δυνάμεις και λόγω των συνεχόμενων αγώνων που έρχονται.

Στο 60' ο Αναστασίου έριξε στο παιχνίδι τον Σωτήρη Νίνη αντί του Βίκτωρα Κλωναρίδη με τους δυο παίκτες να παίρνουν το χειροκρότημα. Ο μεν Νίνης για την επανεμφάνιση του εντός έδρας και ο δε Κλωναρίδης για τα δυο γκολ που σημείωσε.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και να φτάνουν μέχρι και έξω από την περιοχή του Καβουσάκη χωρίς όμως να έχουν τελικές προσπάθειες ενώ δυο-τρεις φορές οι επιθετικοί του τριφυλλιού βγήκαν οφσάιντ χάνοντας έτσι την ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ. Ο Αναστασίου προχώρησε σε δυο ακόμα αλλαγές βάζοντας τους Καρέλη και Κουτρουμπή αντί των Πέτριτς και Ταυλαρίδη στο 73' και στο 77' αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δυο τελικές των πράσινων στο δεύτερο ημίχρονο προς την εστία του Καβουσάκη έγιναν στο 83' και στο 86' με σουτ του Καρέλη και φάουλ του Πράνιτς αντίστοιχα.

Η φάση του αγώνα

Η απόκρουση του Στιλ στο 5'. Ο Άγγλος γκολκίπερ έχει κάνει μια τεράστια επέμβαση στην αρχή του αγώνα και κράτησε το μηδέν. Αν εκεί είχε γίνει το 0-1 κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί αν και πραγματικά ο Παναθηναϊκός με την απόδοση του έδειξε σήμερα ότι δεν γινόταν να χάσει. Και πάλι όμως ο Στιλ εκεί έκαμε σωτήρια επέμβαση.

Ο διαιτητής

Ο Στέφανος Μαντάκης. Χωρίς λάθη σε ένα παιχνίδι που κύλησε εύκολα για τον ρέφερι από την Ημαθία και σωστές και οι κάρτες του. Το μόνο του λάθος που μάλιστα το έκανε και δυο φορές ήταν πως βρέθηκε σε λάθος σημείο στο γήπεδο σε δυο επιθέσεις των πράσινων και πραγματικά τους έκοψε από κάτι καλύτερο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Οι Μπέργκ και Πέτριτς. Ο ένας μοίραζε ο άλλος σκόραρε. Καταπληκτικό παιχνίδι και από τους δυο ενώ και ο Κλωναρίδης ήταν πολύ καλός. Ο Σουηδός και ο Κροάτης όμως ήταν όλα τα λεφτά. Χατ τρικ από τον Μπεργκ και πολλές πάσες από τον Κροάτη με τους δυο τους να θυμούνται τις παλιές καλές εποχές στο Αμβούργο.

Μας άρεσε

Η κίνηση των παικτών του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του αγώνα να αποδώσουν φόρο τιμής στον Οδυσσέα Καλογεράκη. Στην διάρκεια της εβδομάδας ο εμπνευστής του ύμνου των πράσινων οπαδών έχασε την ζωή του και όλοι οι πράσινοι πήγαν μετά το τέλος του αγώνα μπροστά από την Θύρα 13 και έχοντας μπροστά τους το πανό που υπήρχε στη μνήμη του Καλογεράκη τραγούδησαν όλοι μαζί τον ύμνο των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Δεν μας άρεσε

Η αμυντική λειτουργία του Εργοτέλη. Είσαι μια ομάδα που μάχεται για την σωτηρία και τρως τρία γκολ στο 15' και τέσσερα στο 23'. Πως να καταφέρεις να σωθείς τότε. Αν δεν είσαι σκληρός, αν δεν τρως σίδερα και αν δεν κρατάς τον αντίπαλο μακριά από την εστία σου.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ