STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Δόξα Δράμας 1-0

Παναθηναϊκός-Δόξα Δράμας 1-0
INTIME SPORTS

Σε αντίθεση με τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ ο "κακός" ΠΑΟ λύγισε την Δόξα Δράμας στο φινάλε (88') με γκολ του αρχηγού Κατσουράνη.

"Χρυσό" γκολ δύο λεπτά πριν το φινάλε πέτυχε ο Κώστας Κατσουράνης χαρίζοντας το τρίποντο στον κακό Παναθηναϊκό επί της Δόξας Δράμας στο εξ' αναβολής ματς της 4ης αγωνιστικής.

Οι "πράσινοι" ήταν φλύαροι και προβλημάτισαν με την εικόνα τους αφού δεν είχαν το πάθος που έδειξαν στα Γιάννινα ωστόσο κατάφεραν να πάρουν μια νίκη με την οποία μείωσαν σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Δόξα Δράμας.

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου) / Φραγκιαδάκης Λεωνίδας (Δωδ/νήσου), Γρεβένης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής) .

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (Αθηνών) / Μαυρόπουλος Παναγιώτης (Μακεδονίας).

Καιρός: Αίθριος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος (68' Μαυρίας), Κατσουράνης, Μπίεσμιρ, Σπυρόπουλος, Ζέκα, Βιτόλο, Κλέιτον, Λέτο, Τοτσέ (71' Πετρόπουλος), Κουίνσι (68' Καραγκούνης).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Βέρτζος (79' λ.τρ. Γελαδάρης), Τριποτσέρης, Βάντερσον, Λεάντρο, Ρούτσης, Μπριλλάκης, Σικαλιάς, Ψυχογιός (87' Αμπουμπακαρί), Ουέλινγκτον (70' Αραβίδης), Σοϊλέδης.

Σκόρερ: 88' Κατσουράνης / -

Κίτρινες: Κατσουράνης (23'), Κλέιτον (60'), Βιτόλο (76') / Βέρτζος (37'), Ψυχογιός (44'), Μπριλλάκης (50'), Τριποτσέρης (90').

Ανασκόπηση αγώνα:

Αρκετές αλλαγές είχε στις επιλογές της βασικής ενδεκάδας και πάλι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που επέλεξε ένα πιο επιθετικό σχήμα από αυτό στα Γιάννινα. Κάτω από τα δοκάρια επέλεξε και πάλι τον Καρνέζη με τους Μαρίνο, Σπυρόπουλο στα άκρα και τους Μπίεσμιρ, Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ οι Βιτόλο με τον Κλέιτον, τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα ενώ ο Λέτο ήταν στο άξονα και δίπλα από τον προωθημένο Τοτσέ.

Στην αντίπερα όχθη, με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ παρουσιάστηκε η Δόξα Δράμας στο ΟΑΚΑ και σύστημα 4-4-1-1. Συγκεκριμένα, εκτός έμειναν οι Κατσικογιάννης, Λίμα και Αραβίδης και την θέση τους πήραν οι Σοϊλέδης, Ουέλινγκτον και Μπριλλάκης με την πρόθεση των Δραμινών να έχουν ενισχυμένο κέντρο για να μην δίνουν χώρο στους αντιπάλους τους.

Παρά την κρύα εικόνα του αγώνα λόγω της απουσίας του κόσμου αλλά και των καιρικών συνθηκών που ήταν ιδιαίτερα χαμηλές, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ "ζεστά" στο ματς στο πρώτο δεκάλεπτο χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες. Στο 1' με σουτ του Λέτο που δεν ανησύχησε τον Σέρεμετ και στο 8' ο πορτιέρο της Δόξας σταμάτησε με τα πόδια στο τετ α τετ τον Τοτσέ μετά την εξαιρετική κάθετη του Κουίνσι.

Στα υπόλοιπα 20 λεπτά του ματς, οι παίκτες του Φερέιρα αν και είχαν την κατοχή της μπάλας (66%-34% στο 30') δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα προκαλόντας "πονοκέφαλο" στον Πορτογάλο τεχνικό που όρθιος δίπλα στην γραμμή του πλαγιου άουτ παρακολουθούσε την εξέλιξη του αγώνα. Οι παίκτες του όταν κατάφεραν να διασπάσουν με κάθετες της άμυνα των Δραμινών, τους σταμάτησε δύο φορές λανθασμένα (σύμφωνα με τον τηλεοπτικό φακό) ο βοηθός του κ. Μήτσιου, Φραγκιαδάκης με τους Τοτσέ και Κουίνσι να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις. Οι φιλοξενούμενοι χωρίς άγχος βγήκαν και εκτός μεσαίας γραμμής φτάνοντας κοντά στην περιοχή αλλά έδειξαν ακίνδυνοι στο πρώτο μέρος που ολοκληρώθηκε με μια χαμένη ευκαιρία για τους "πράσινους" σε σουτ του Κλέιτον χωρίς δύναμη μετά από πάσα του Τοτσέ και τον Σέρεμετ να μπλοκάρει στην αγκαλιά του την μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με τους γηπεδούχους πιο κινητικούς από το πρώτο μέρος αλλά με λανθασμένες ενέργειες στην τελική τους προσπάθεια. Τα λάθη των διαιτητών και πιο συγκεκριμένα του πρώτου βοηθού συνεχίστηκαν αλλά εις βάρος της Δράμας αυτή την φορά αφού στο 52' σταμάτησε τον Βάντερσον που καλύπτονταν από δύο αμυντικούς του Παναθηναϊκού.

Οι "πράσινοι" στο 54' έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Κουίνσι σούταρε απέκρουσε ο Σέρεμετ και πριν ο Τοτσέ πλασάρει σε κενή εστία ο Τριποτσέρης με προβολή απομάκρυνε σε κόρνερ, στην εξέλιξη του οποίο ο Κλέιτον βρέθηκε σε θέση βολής αλλά πλάσαρε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα (57') μετά από σέντρα του Μαρίνου ο Τριποτσέρης πριν τον Τοτσέ θα απομακρύνει με τάκλιν σωτήρια για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση αλλά χωρίς ουσία και στο 59' ο Κατσουράνης σούταρε άουτ ενώ στο 62' μετά την πάσα του Λέτο ο Ζέκα δεν πλάσαρε σωστά και ο Σέρεμετ μπλόκαρε.


Η κακή ανάπτυξη των γηπεδούχων με τους Κουίνσι και Τοτσέ να μην είναι σε καλη μέρα ανάγκασε τον Πορτογάλο τεχνικό τους να τους αποσύρει και μαζί τον Μαρίνο, βάζοντας στο ματς τους Καραγκούνη, Πετρόπουλο και Μαυρία προκειμένου να αλλάξει τα κακώς κείμενα της εικόνας των γηπεδούχων που δεν είχαν το πάθος από το ματς στα Γιάννινα.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενούμενων στο ματς αφού τα πόδια των παικτών του Φερέιρα "βάρυναν" ακόμα περισσότερο κάνοντας την τελική ενέργεια εξαιρετικά δύσκολη. Έτσι χρειάστηκε μια στημένη φάση για να βρει λύση στην δυστοκία ο Παναθηναϊκός.

Στο 88' μετά από κόρνερ του Λέτο, η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν απομάκρυνε μακριά, ο Μαυρίας έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε δυνατά και ο Σέρεμετ απομάκρυνε την μπάλα αλλά στην επαναφορά ο Κατσουράνης σωστά τοποθετημένος ανάμεσα από αντιπάλους του σούταρε ευθύβολα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Δραμιών, λυτρώνοντας την ομάδα του και τους λιγοστούς οπαδούς της ομάδας που ήταν στο ΟΑΚΑ και "έβλεπαν" το στραπάτσο να ήταν προ των πυλών.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η φλυαρία των γηπεδούχων που παραλίγο να τους κοστίσει και η οξυδέρκεια του Κατσουράνη να προωθείται στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας το "λυτρωτικό" γκολ στο 88'.

Η συνέντευξη Τύπου

Λόγω απεργίας της ΕΣΗΕΑ δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών οι οποίοι απλά έκαναν ένα σχόλιο της αναμέτρησης χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις. " Η απόδοσή μας ήταν αρνητική" είπε ο Φερέιρα ενώ ο Κατσαβάκης υποστήριξε πως: " πλησιάζει η πρώτη νίκη για τους Δραμινούς"

Στατιστικά Αγώνα


1

Γκολ

0

0

Ασίστ

0

14

Τελικές προσπάθειες

0

9

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

0

4

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

0

1

Κεφαλιές

0

0

Αποκρούσεις

10

12

Επεμβάσεις

27

17

Κλεψίματα

26

12

Φάουλ

19

3

Οφσάιντ

7

10

Κόρνερ

4

68

Λάθη

71

15/34

Γεμίσματα

1/11


Το φιλμ του αγώνα

1' Σουτ του Λέτο χωρίς ιδιαίτερη δύναμη από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Σέρεμετ.

8' Κάθετη στο κενό χώρο του Κουίνσι στον Τοτσέ αλλά το πλασέ του σταμάτησε με τα πόδια ο πορτιέρο της Δόξας.

11' Κάθετη του Κλέιτον στον Τοτσέ που έβγαινε πάλι μόνος με τον αντίπαλο πορτιέρο αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα οφ σάιντ.

23' Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη για μαρκάρισμα στον Ουέλινγκτον.

34' Νέα λανθασμένη απόφαση του βοηθού Φραγκιαδάκη, αφού σταμάτησε τον Κουίνσι μετά την πάσα του Κλέιτον στο τετ α τετ που βγήκε με τον Σέρεμετ.

37' Κίτρινη κάρτα στον Βέρτζο για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ζέκα.

44' Κίτρινη κάρτα στον Ψυχογιό για μαρκάρισμα στον Μαρίνο.

45' Τοτσέ πάσα σε Κλέιτον σουτ πάνω στον Σέρεμετ που διατήρησε το μηδέν για την εστία του.

50' Κίτρινη κάρτα στον Μπριλλάκη για "φράγμα" στον Μαρίνο.

52' Νέα λανθασμένη υπόδειξη του πρώτου επόπτη εις βάρος της Δόξας αυτή την φορά αφού σταμάτησε τον Βάντερσον να καλύπτεται από δύο αμυντικούς του Παναθηναϊκού.

54' Κουίνσι σουτ απέκρουσε ο Σέρεμετ και πριν ο Τοτσέ πλασάρει σε κενή εστία ο Τριποτσέρης με προβολή απομάκρυνε σε κόρνερ, στην εξέλιξη του οποίο ο Κλέιτον βρέθηκε σε θέση βολής αλλά πλάσαρε άουτ.

56' Γυριστό σουτ του Κατσουράνη μετά από κόρνερ του Λέτο αλλά ο πορτιέρο της Δόξας μπλόκαρε εντυπωσιακά.

57' Σέντρα του Μαρίνου ο Τριποτσέρης πριν τον Τοτσέ θα απομακρύνει με τάκλιν σωτήρια για την ομάδα του.

59' Κατσουράνης σουτ έξω από την περιοχή μετά την πάσα του Κουίνσι η μπάλα μόλις άουτ.

60' Κίτρινη κάρτα στον Κλέιτον για προβολή στον Σικαλιά.

62' Πάσα ψιλοκρεμαστή του Λέτο στον προωθημένο Ζέκα εκείνος έκανε το σουτ αλλά ο Σέρεμετ μπλόκαρε.

68' Διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, με τον Μαυρία αντί του Μαρίνου και τον Καραγκούνη αντί του Κουίνσι.

70' Αλλαγή για την Δόξα Δράμας με τον Αραβίδη να αντικαθιστά τον Ουέλινγκτον.

71' Τρίτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, με τον Πετρόπουλο αντί του Τοτσέ.

76' Κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο για μαρκάρισμα στον Αραβίδη.

84' Σουτ του Κλέιτον μπλόκαρε ο πορτιέρο της Δόξας στην γωνία του.

85' Κίτρινη κάρτα στον Σέρεμετ για καθυστέρηση.

87' Τρίτη αλλαγή για την Δόξα Δράμας με τον Ψυχογιό να αποσύρεται και τον Αμπουμπακαρί να μπαίνει στο ματς.

88' ΓΚΟΛ 1-0 Μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Μαυρία που σούταρε ο Σέρεμετ και πάλι μπλόκαρε αλλά στην επαναφορά ο Κατσουράνης με δυνατό σουτ νίκησε τον πορτιέρο της Δράμας.

90' Κίτρινη κάρτα στον Τριποτσέρη για φάουλ στον Καραγκούνη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ