STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0
INTIME SPORTS

Με το γνωστό αγχωτικό 1-0, ο Παναθηναϊκός με γκολ του MVP, Κουίνσι (72') επικράτησε του Ατρόμητου και "πέταξε" στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στην κορυφή της βαθμολογίας πέταξε ο Παναθηναϊκός μετά την νέα αγχωτική νίκη με το γνώριμο 1-0 στο ΟΑΚΑ επί του Ατρομήτου.

Το γκολ του πολυτιμότερου παίκτη του ματς, Κουίνσι (72') σε συνδυασμό με την απώλεια του Ολυμπιακού στην Ξάνθη έφεραν το "τριφύλλι" με το πέρας της 18ης αγωνιστικής στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και με ένα ματς λιγότερο. "Πρωτάθλημα..." ζητούσαν οι φίλοι της ομάδας πριν και μετά το ματς.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Ατρόμητος.

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Παππάς Ανδρέας (Αθηνών) / Σωτηρόπουλος Χ. (Αχαϊας), Γεωργιάδης Γ. (Κοζάνης) .

4ος Διαιτητής: Τριτσώνης Στ. (Αθηνών)

Καιρός: Αίθριος

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπίεσμιρ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (28' λ. τρ. Βιτόλο), Ζέκα (87' Μαρίνος), Κλέιτον (61' Τοτσέ), Λέτο, Κουίνσι.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Γιαννούλης (77' Πίτου Γκαρσία), Σφακιανάκης (77' Αναστασάκος), Τάτος, Δημούτσος, Καραγκούνης (64' Μπάλλας), Επστάιν, Μήτρογλου.

Σκόρερ: 72' Κουίνσι / -

Κίτρινες: Σιμάο, Σαριέγκι / Μήτρογλου, Πίτου Γκαρσία, Αναστασάκος

Ανασκόπηση αγώνα:

Με νέες αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο αρχικό σχήμα αφού επανέφερε την παλιά "συνταγή" με τον Κλέιτον κορυφή στην επίθεση και τον Κατσουράνη με τον Σιμάο στις θέσεις των αμυντικών χαφ. Στα γκολπόστ έμεινε ο Καρνέζης που είχε στα άκρα της άμυνας τους Βύντρα, Σπυρόπουλο και τον Σαριέγκι που επανήλθε μαζί με τον Μπίεσμιρ στο κέντρο της. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής, οι Ζέκα και Κουίνσι με τον Λέτο να δίνει στήριγμα στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό. Στην αντίπερα όχθη, ο Δώνης παρέταξε το καλύτερο σχήμα που είχε στη διάθεσή του με τους Ιτάνζ τερματοφύλακα και τους Σκόνδρα (δεξιά), Γιαννούλη (αριστερά), Τόμας και Φυτανίδη στην άμυνα. Σφακιανάκης και Δημούτσος τα αμυντικά χαφ ενώ στα άκρα ήταν οι Επστάιν και Καραγκούνης με τους Τάτο (ελεύθερο ρόλο) και Μήτρογλου στην επίθεση.

" ΠΑΟ οεοεοε, το πρωτάθλημα θα πάρουμε" φώναζαν οι οργανωμένοι φίλοι του "τριφυλλιού" από την ώρα που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ήττας στα Πηγάδια για τον Ολυμπιακό από την Ξάνθη και στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τους "πράσινους" να παρουσιάζονται στον αγωνιστικό χώρο έχοντας για την ώρα το ψυχολογικό αβαντάζ υπέρ τους. Το πρώτο 20λεπτο συμπληρώθηκε με μια μόνο καλή στιγμή στο ματς για τους παίκτες του Δώνη, που άγγιξαν το γκολ στο 15' όταν στην σέντρα του Επστάιν ο Μήτρογλου έκανε το γυριστό από κοντά αλλά ο Καρνέζης απομάκρυνε σωτήρια την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στηθεί πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και εκτός ότι αμύνονταν σωστά μη επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να κάνουν φάση είχαν τόσο καλή κατοχή όσο και ανάπτυξη στο παιχνίδι τους.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του ημίωρου (28') ο Φερέιρα έκανε την πρώτη του αλλαγή η οποία ήταν αναγκαστική με Κατσουράνη να αποχωρεί αφού λίγα λεπτά νωρίτερα τραυματίστηκε και τον Βιτόλο να μπαίνει στο γήπεδο και να πηγαίνει δίπλα στον Σιμάο. Οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν λύσεις να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και χρειάστηκε να φτάσει το χρονόμετρο στο 34' για να καταγραφεί η πρώτη απειλητική στιγμή για την εστία του Ιτάνζ, όταν με ατομική ενέργεια και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Κουίνσι είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Ο ίδιος παίκτης με ανάλογο τρόπο απείλησε και πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου το οποίο ολοκληρώθηκε με διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για μια ανατροπή του Ζέκα από τον Γιαννούλη, κάτι που δεν φάνηκε από τον τηλεοπτικό φακό και τους οπαδούς των "πράσινων" να αποδοκιμάζουν τον Ανδρέα Παππά με την λήξη του 45λεπτου και αποχωρώντας για τα αποδυτήρια.

Χωρίς αλλαγές για τους δύο προπονητές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τους γηπεδούχους σαφώς και πιο κινητικούς να απειλούν νωρίτερα από το πρώτο ημίχρονο. Στο 51' ο Κλέιτον βρήκε χώρο από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε αλλά ο Ιτάνζ απομάκρυνε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, ο Βιτόλο γύρισε την μπάλα από το πρώτο δοκάρι στο δεύτερο αλλά ο Βύντρα πιεζόμενος πλάσαρε άουτ πιεζόμενος από τον Σκόνδρα. Ο Φερέιρα βλέποντας την ομάδα του να έχει καλύτερη κίνηση στον αγωνιστικό χώρο αλλά καθόλου απειλή μέσα από την περιοχή "έριξε" στο ματς τον Τοτσέ και απέσυρε τον Κλέιτον. Δύο λεπτά αργότερα στην σκακιέρα του ματς, ο Δώνης απάντησε με τον Μπάλλα αντί του Καραγκούνη. Ο Κουίνσι στην τρίτη του προσπάθεια να απειλήσει στο ματς νικήθηκε και πάλι από τον γκολκίπερ του Ατρομήτου που έκανε την τέταρτη επέμβασή του για την ώρα.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τους καλή στιγμή με αντεπίθεση και ωραία ατομική ενέργεια του Μπάλλα με τον Καρνέζη να είναι σε ετοιμότητα και να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ. Η πίεση και η εδαφική υπεροχή των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς τελικά και ο "γόρδιος δεσμός" έσπασε με τον παίκτη που είχε νικηθεί τρεις φορές από τον αντίπαλο πορτιέρο. Στο 72' ο Βύντρα πραγματοποίησε την σέντρα ο Λέτο θα απειλήσει με κεφαλιά αλλά η μπάλα θα κοντράρει στην πλάτη του Φυτανίδη και θα στρωθεί στον Κουίνσι που με δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα στην γωνία του Ιτάνζ.

Ο τεχνικός του Ατρομήτου βλέποντας τον χρόνο να μειώνεται και την ομάδα του πίσω στο σκορ, έκανε διπλή αλλαγή στο 77', Διπλή με τους Πίτου Γκαρσία και Αναστασάκο να μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Γιαννούλη και Σφακιανάκη. Οι δύο προπονητές όρθιοι μπροστά από τους πάγκους τους έδιναν συνεχώς εντολές για το πως θα κινούνται οι παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο και ενώ το παιχνίδι κυλούσε προς το τέλος του. Την ίδια ώρα, οι οπαδοί των "πράσινων" φώναζαν "Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ" εμψυχώνοντας τους παίκτες τους.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κρατήσουν όσο μπορούσαν την μπάλα σε αντίθεση με τους Περιστεριώτες που με βαθιές μπαλιές προσπάθησαν να απειλήσουν "ψάχνοντας" τον Αναστασάκο αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η υπομονή των γηπεδούχων στο παιχνίδι τους σε όλο το ματς, η αναζήτηση του γκολ από τον σκόρερ Κουίνσι αλλά και οι δύο πολύτιμες απεκρούσεις του Καρνέζη.

Η συνέντευξη Τύπου

Χαμηλούς τόνους κρατά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟ είναι πρώτος και με ματς λιγότερο και τονίζει πως το πρωτάθλημα δεν έχει χαθεί.

Ο Γιώργος Δώνης στάθηκε στο γεγονός πως το ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν κλειστό, έδωσε συγχαρητήρια στους "πράσινους" ενώ πέταξε σπόντα στον Μπόλονι!

Στατιστικά Αγώνα


1

Γκολ

0

0

Ασίστ

0

11

Τελικές προσπάθειες

5

3

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

3

7

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

2

1

Κεφαλιές

0

5

Αποκρούσεις

5

12

Επεμβάσεις

11

19

Κλεψίματα

28

15

Φάουλ

17

4

Οφσάιντ

7

3

Κόρνερ

5

63

Λάθη

66

8/17

Γεμίσματα

3/15


Το φιλμ του αγώνα

15' Σέντρα του Επστάιν στην μικρή περιοχή ο Μήτρουγλου γυριστό σουτ και ο Καρνέζης στην γωνία του απέκρουσε εντυπωσιακά στα πλάγια.

28' Αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον τραυματία Κατσουράνη να αποχωρεί και τον Βιτόλο να μπαίνει στην θέση του.

34' Ατομική ενέργεια και σουτ του Κουίνσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

39' Κίτρινη κάρτα στον Μήτρογλου για μαρκάρισμα στον Σιμάο.

40' Κίτρινη κάρτα στον Σιμάο για μαρκάρισμα στον Τάτο.

44' Σουτ του Κουίνσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Ιτάνζ μπλόκαρε.

51' Κλέιτον σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Ιτάνζ απομάκρυνε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, ο Βιτόλο γύρισε την μπάλα από το πρώτο δοκάρι στο δεύτερο αλλά ο Βύντρα πιεζόμενος πλάσαρε άουτ.

61' Δεύτερη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Τοτσέ να μπαίνει αντί του Κλέιτον.

62' Σουτ του Λέτο από πλάγια θέση πάνω από την εστία του Ιτάνζ.

64' Αλλαγή για τον Ατρόμητο την θέση του Καραγκούνη πήρε ο Μπάλλας.

65' Πλασέ του Κουίνσι κάτω από τα πόδια του Τόμας, αλλά ο Ιτάνζ έπεσε στην γωνία του και μπλόκαρε.

68' Ατομική ενέργεια και έξυπνο σουτ του Μπάλλα έξω από την περιοχή ο Καρνέζης απομάκρυνε σε κόρνερ.

72' ΓΚΟΛ 1-0 Σέντρα Βύντρα ο Λέτο θα απειλήσει με κεφαλιά αλλά η μπάλα θα κοντράρει στην πλάτη του Φυτανίδη και θα στρωθεί στον Κουίνσι που με δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα στην γωνία του Ιτάνζ.

77' Διπλή αλλαγή για τον Δώνη με τον Πίτου Γκαρσία αντί Γιαννούλη και τον Αναστασάκο αντί του Σφακιανάκη.

81' Κίτρινη κάρτα στον Πίτου Γκαρσία για μαρκάρισμα στον Κουίνσι.

83' Σέντρα του Δημούτσου, ο Αναστασάκος κοντρόλαρε την μπάλα και την πάσαρε στον Τάτο αλλά το σουτ του κόντραρε στον Μπίεσμιρ και πέρασε κόρνερ.

84' Κίτρινη κάρτα στον Σαριέγκι για διαμαρτυρία στον Παππά.

87' Τρίτη αλλαγή για τους γηπδούχους με τον Μαρίνο αντί του Ζέκα.

89' Κίτρινη κάρτα στον Αναστασάκο για μαρκάρισμα στον Μαρίνο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ