STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ με 1-0 και κατέκτησε την πρώτη θέση στα πλέι οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράπονα από την ΑΕΚ για ακυρωθέν γκολ, αποθέωση για Νίνη (videos).

Όπως και το 2009 έτσι και φέτος ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής της τελευταίας αγωνιστικής στα πλέι οφ με αντίπαλο την ΑΕΚ, που έφερε τους πράσινους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το παιχνίδι μας βέβαια δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο, αφού είχαμε λίγες φάσεις, πολλά κενά διαστήματα και τρεις πρωταγωνιστές με διαφορετικό ρόλο.

Σίγουρα η φάση που θα συζητηθεί αρκετά είναι το ακυρωθέν γκολ του Λυμπερόπουλου στο ξεκίνημα του αγώνα, το οποίο έπρεπε να μετρήσει, αλλά ο βοηθός του Κάκου "κρέμασε" και τον ίδιο, καθώς η φάση ήταν οριακή.

Από εκεί και πέρα η Ένωση είναι ζήτημα αν δημιούργησε 2-3 κλασικές ευκαιρίες, μαζί με το γκολ, ενώ και οι πράσινοι εκτός από το τέρμα του Τοτσέ είχαν 3-4 καλές στιγμές.

Όσον αφορά την επιλογή του Βίκτωρ Κλωναρίδη να βρεθεί στον πάγκο, μάλλον δικαιώθηκε ο Νίκος Κωστένογλου, αφού στα 34 λεπτά που αγωνίστηκε ο νεαρός άσος ακούμπησε ελάχιστες φορές τη μπάλα (φανερά ανέτοιμος).

Στοιχεία αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)

Βοηθοί: Ακρίβος Χρήστος (Αθηνών), Καρατζίκας Αντώνιος (Αθηνών)

4ος Διαιτητής: Ντίτσος Γεράσιμος (Πρέβεζας)

Παρατηρητής: Σίπκας Αντώνιος (Φλώρινας)

Καιρός: Συννεφιασμένος

Οι δυο πάγκοι

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο, Ζέκα, Νίνης (Καραγκούνης 70'), Κλέιτον (Πετρόπουλος 92'), Σουίνσι, Τοτσέ (Μαυρίας 72').

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Μανωλάς (Φούντας 57') - (Κλωναρίδης 66'), Κοντοές, Λαγός, Μάκος, Βάργκας, Καφές, Λεονάρντο (Γκούντγιονσεν 25'), Χοσέ Κάρλος, Λυμπερόπουλος.

Σκόρερ: Τοτσέ (62' σουτ) -

Κάρτες: Λαγός (κίτρινη 47'), Φούντας (64' κίτρινη), Κουίνσο (65' κίτρινη), Μαυρίας (κίτρινη 72'), Καντέ (κίτρινη 82').

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε τα πλάνα του στη μεσαία γραμμή, καθώς Κατσουράνης και Βιτόλο είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Γιώργος Καραγκούνης σε ένα ακόμα παιχνίδι βρέθηκε στον πάγκο. Από εκεί και πέρα ο Τοτσέ βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κωστένογλου άφησε στον πάγκο τον Κλωναρίδη, καθώς δεν είναι έτοιμος ακόμα (έγινε αλλαγή στην αλλαγή στο ματς με τον Ατρόμητο), ενώ δεν είχε κι αυτός στη διάθεση του τον Νίκο Καράμπελα και τον Σιαλμά. Συνολικά πάντως και οι δυο προπονητές δεν άλλαξαν κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, παράπονα η ΑΕΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να έχουν μεγάλη όρεξη. Η πρώτη φάση του αγώνα ωστόσο ήταν για τον Παναθηναϊκό, με τον Βύντρα να κάνει μία σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε και πήρε ύψος, κι ο Τοτσέ με ψαλιδάκι την έστειλε άουτ αν και ήταν μόνος!

Στο 16ο λεπτό η ΑΕΚ πέτυχε γκολ με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, μετά από τραγικό λάθος του Σαριέγκι, όμως ο βοηθός έδωσε οφσάιντ. Όπως φάνηκε από το ριπλέι, ο έμπειρος φορ ήταν στην ίδια ευθεία με την άμυνα.

Ατυχία για τους κίτρινους

Στο 25ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε τον καλύτερο της παίκτη μέχρι εκείνο το διάστημα. Αναφερόμαστε στον Λεονάρντο, που ταλαιπώρησε απίστευτα Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ από τα αριστερά, ο οποίος βγήκε μετά από τράβηγμα που ένιωσε.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στο 37ο λεπτό, όταν πάλι ο Βύντρα ανέβηκε από τα δεξιά και πάτησε περιοχή, έκανε τη σέντρα, όμως ο Κοντοές έδιωξε (λάθος) σχεδόν πάνω στον Τοτσέ. Ο Ισπανός δεν το κατάλαβε κι έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Το πρώτο μέρος τελείωσε χωρίς νεύρο, με ελάχιστες φάσεις, την ΑΕΚ δίκαια να ζητά ένα γκολ που ακυρώθηκε και τον Παναθηναϊκό να απειλεί κατά διαστήματα χωρίς ουσία.

Κατοχή η ΑΕΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία εντυπωσιακή φάση για την ΑΕΚ. Ο Γεωργέας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πήγε στα όρια της μεγάλης περιοχής και ο Κάρλος με απευθείας σουτ ανάγκασε τον Καρνέζη να τιναχθεί για να διώξει σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ υποχρεώθηκε και σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή στο 56ο λεπτό, όταν ο Κώστας Μανωλάς αποχώρησε και στη θέση του μπήκε ο νεαρός Φούντας. Ένα λεπτό αργότερα ο Νίνης έκανε δυνατό σουτ, με τον Κωνσταντόπουλο να μπλοκάρει.

Κούρσα και γκολ

1-0: Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 62ο λεπτό, μετά από απίστευτη ενέργεια του Κουίνσι, που με κούρσα από τη μεσαία γραμμή έφτασε λίγο μέσα στη μεγάλη περιοχή, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Τοτσέ κι αυτός με πλασέ νίκησε τον Κωνσταντόπουλο.

MVP του αγώνα

Ο Χοσέ Τοτσέ μπορεί να μην είναι ο επιθετικός που μαγεύει με τις κινήσεις του και συγκεντρώνει συμπάθειες, όμως αποτελεί ένα κίνδυνο μέσα στη μεγάλη περιοχή και το απέδειξε την Κυριακή. Επίσης να σταθούμε και στον Σωτήρη Νίνη που ήταν καλός και αποθεώθηκε από τον κόσμο στην τελευταία του εμφάνιση με τους πράσινους.

Απογοήτευση του αγώνα

Περιμέναμε περισσότερα από τον Φαμπιάν Βάργκας στο συγκεκριμένο ματς, όμως ο Κολομβιανός άσος πέρασε απαρατήρητος. Από κοντά και ο Λυμπερόπουλος που εκτός από το γκολ που πέτυχε (κι ακυρώθηκε) δεν βοήθησε την ΑΕΚ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ