ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0: Καλύτεροι οι "πράσινοι" στη λευκή ισοπαλία

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ στο ντέρμπι του "Σπύρος Λούης". Οι γηπεδούχοι είχαν τις δύο καλύτερες στιγμές του αγώνα, αλλά τις έχασαν, ενώ η Ένωση δεν απείλησε ποτέ ουσιαστικά και έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Το 3-4-3 του Παναθηναϊκού μπλόκαρε την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, σε ένα κλειστό ματς. Η ομάδα του Ουζουνίδη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο, ανέβηκε μόνο στην αρχή του δευτέρου, αλλά οι αλλαγές του Δώνη επανέφεραν τους γηπεδούχους στη θέση του οδηγού.

Με καλύτερες επιλογές/εκτελέσεις, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε τη νίκη που άξιζε, από τη στιγμή που κατάφερε να εξουδετερώσει τους πρωταθλητές. Χαρακτηριστική η δήλωση του Ουζουνίδη αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, όταν δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ "χωρίς να μπούμε στο γήπεδο, πήραμε ένα βαθμό". Όντως, ακόμα και τον ένα βαθμό δεν τον άξιζε η ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό να έχει τις λίγες, αλλά καλύτερες φάσεις για γκολ.

Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που μάθαμε από το ντέρμπι.

1. ΜΕ ΤΡΕΙΣ Ο ΔΩΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο Δώνης επέλεξε άμυνα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς: "μάτσαρε" το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει ψηλά το δίδυμο των Λιβάγια-Πόνσε και υιοθέτησε το 3-4-3. Ο Κολοβέτσιος ήταν εκτός αποστολής, γεγονος που έφερε δεξιά στην τριάδα τον Κουλιμπαλί, τον Πούγγουρα στο κέντρο και τον Μαυρομάτη προς τα αριστερά. Ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε καλά, αλλά είχε πρόβλημα στο να αναπτυχθεί.

Στην ουσία η μπάλα κυκλοφορούσε παράλληλα στην τριάδα των κεντρικών αμυντικών και μετά ακουμπούσε σε Ινσούα-Γιόχανσον: η μπάλα έμενε μακριά από τα πόδια των τριών παικτών της επίθεσης.

2. ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΑΕΚ, ΤΟ ΕΧΑΣΕ Ο ΜΑΚΕΝΤΑ

Από την άλλη βέβαια ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετική εικόνα αμυντικά και δεν κινδύνευε ούτε σε αντεπιθέσεις, ούτε σε σετ παιχνίδι.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ευκαιρίες, οπότε μοιραίο ήταν αυτές να έρθουν από λάθος/κλέψιμο. Στο 31' ο Τσιγκρίνσκι πιέστηκε και πάσαρε λανθασμένα στον Κουρμπέλη, που τάισε τον Μακέντα στην περιοχή. Ο Ιταλός έφερε στο δεξί και εκτέλεσε, αλλά το τελείωμά του έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπάρκα.

Από λάθος είχε και η ΑΕΚ τη δική της στιγμή στο 34', όταν ο Μαυρομάτης πιέστηκε και έχασε από τον Πόνσε, που όμως σήκωσε την μπάλα ψηλά προς τον Λιβάγια και έτσι η φάση ολοκληρώθηκε χωρίς τελική.

3. ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ 46'-60'

Ο Ουζουνίδης είδε την Ένωση μπλοκαρισμένη στο πρώτο ημίχρονο και η πρώτη του κίνηση ήταν να αλλάξει πλευρές σε Μάνταλο-Μπογέ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Από λάθος πάσα του Μπουζούκη στο 49', η ΑΕΚ είχε μέτρα, ο Μάνταλος έπαιξε στον Λιβάγια στην περιοχή. Το τάκλινγκ του Κροάτη δεν έφτασε στην μπάλα, με την ΑΕΚ να ζητάει πέναλτι στο τράβηγμα του Πούγγουρα.

Η Ένωση μπήκε πιο δυνατά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, κέρδισε μέτρα και κράτησε χαμηλά τον Παναθηναϊκό, ενώ απέιλησε με μακρινά σουτ, ένα του Λιβάγια και ένα φάουλ του Μάνταλου.

4. ΔΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΔΩΝΗ, ΤΟ ΕΧΑΣΕ Ο ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ

Η απάντηση του Δώνη ήταν διπλή αλλαγή στο 62'. Ο Χατζηθεοδωρίδης μπήκε στη θέση του Χατηζιοβάνη και ο Κάτσε στη θέση του Δώνη, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει το 3-4-3.

Οι αλλαγές έδωσαν ώθηση στον Παναθηναϊκό, που έχασε δεύτερη μεγάλη ευκαιρία. Στο 66' η μπάλα βγήκε από την περιοχή της ΑΕΚ, ο Μπουζούκης έκλεψε από τον Γαλανόπουλό στο ύψος της περιοχής, αλλά το δυνατό του σουτ έφυγε δίπλα από δεξί δοκάρι του Μπάρκα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μπουζούκης έφερε τον Χατζηθεοδωρίδη σε θέση εκτέλεσης, αλλά η μπάλα κατέληξε αδύναμα πάνω στον Μπάρκα.

Η είσοδος του Κάτσε αποδείχθηκε πολύ σημαντική. Ανέκοψε το μομέντουμ που φάνηκε να χτίζει η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και ταυτόχρονα έδωσε ξανά στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να απειλήσει.

5. ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΕΚ

Η ατάκα του Ουζουνίδη μετά τη λήξη του αγώνα μπορεί να φάνηκε να προέρχεται από εκνευρισμό, αλλά ο Έλληνας τεχνικός είχε κάθε λόγο να κρίνει τόσο σκληρά την ομάδα του. Η ΑΕΚ είχε χάσει στην Τούμπα, είχε ισοφαρίσει στο τέλος τον Ολυμπιακό στο γήπεδό της και είχε αναγκαιότητα νίκης απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Σε κανένα διάστημα του αγώνα δεν είχε τέτοια εικόνα και κάλλιστα μπορεί να πει κανείς πως δεν άξιζε ούτε τον βαθμό.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Oliver Drachta (Αυστρία)

Βοηθοί: Stefan kuhr (Αυστρία), Andreas Rothman (Αυστρία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (62' Κάτσε), Μπουζούκης (84' Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (62' Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (81' Άλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Μπογέ (72' Γκάλο), Πόνσε (78' Κλωναρίδης).

Γκολ:

Κίτρινες:8' Δώνης, 46' Μαυρομάτης, 87' Γιόχανσον / 10' Λιβάγια, 57' Σιμόες

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ