STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-3: Άνετος με Άκπομ στο Αγρίνιο

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Αγρίνιο επικρατώντας 3-0 του ουραγού της Super League, Παναιτωλικού, και παραμένει στην κορυφή συγκάτοικος με τον Ολυμπιακό. Γκολ και ασίστ ο Άκπομ, Πέλκας και Λημνιός τα άλλα δυο. (VIDEOS)

Ο ΠΑΟΚ πέρασε χωρίς βαθμολογικές απώλειες από το Αγρίνιο. Επικράτησε 3-0 του Παναιτωλικού για την 14η αγωνιστική της Super League και παραμένει συγκάτοικος με τον Ολυμπιακό στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ στο έβδομο λεπτό με τον Πέλκα, αλλά το άγχος δεν αποβλήθηκε άμεσα. Αυτό έγινε όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Άκπομ, ο οποίος ασίστ στον Λημνιό και γκολ οδήγησε στη νίκη (0-3). Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Ο ΠΕΛΚΑΣ (ΔΕΝ) ΑΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Ο ΠΑΟΚ βρήκε πολύ γρήγορα το γκολ που έψαχνε στο Αγρίνιο. Άλλωστε, αυτό ήταν το σχέδιο του Αμπέλ Φερέιρα. Να πετύχει το γρήγορο γκολ και να λυθούν τα πόδια των παικτών του. Το πέτυχε με τον Δημήτρη Πέλκα μόλις επτά λεπτά μετά την έναρξη του ματς.

Ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κνετ απομάκρυνε ασταθώς, ο Πέλκας στο ριμπάουντ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλο. Τα πόδια για τους ασπρόμαυρους δεν λύθηκαν, καθώς μπορεί να κυνήγησαν το δεύτερο γκολ, αλλά περισσότερο με σουτ εκτός περιοχής που δεν προκάλεσαν τα τεράστια προβλήματα στον Κρίστοφερ Κνετ.

2. ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΒΟΛΟΥ

Ο Δημήτρης Λημνιός ουσιαστικά καθάρισε το ματς για τον ΠΑΟΚ. Πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 66ο λεπτό. Ο Άκπομ που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Σβιντέρσκι βγήκε από αριστερά, έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Λημνιός από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα σε κενή εστία στα δίχτυα αυτής.

Σενάριο Βόλου, στο Αγρίνιο δηλαδή. Οι Δημήτρηδες ανήμερα της ονομαστικής τους εορτής είχαν κεράσει τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό. Μόνο που τώρα υπήρχε και κερασάκι στην τούρτα...

3. Ο ΑΚΠΟΜ ΝΤΥΘΗΚΕ ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ. Δεν βρήκε δίχτυα στο Αγρίνιο. Όπως δεν είχε βρει στο Φάληρο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, όπως στην Τούμπα με την Ξάνθη. Τρίτο σερί ματς που ο Πολωνός δεν σκόραρε.

Σβιντέρσκι - με τη συνήθη ικανότητα του φορ του ΠΑΟΚ να σκοράρει λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο - ντύθηκε ο Άκπομ. Μετά την ασίστ που έδωσε στον Λημνιό, ήταν αυτός που πέτυχε το τρίτο γκολ της αναμέτρησης.

Στο 69ο λεπτό ο Μίσιτς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά, ο Άκπομ έφυγε στην αντεπίθεση και νίκησε τον Κνετ. Ο Άγγλος επέστρεψε στα γκολ και το έκανε με εμφατικό τρόπο.

4. ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Ο Παναιτωλικός άντεξε μία ώρα. Παρά το γκολ που δέχθηκε νωρίς δεν κατέρρευσε πλήρως. Αντιστάθηκε, έβαλε την μπάλα κάτω. Προσπάθησε με τον Αριγίμπι κυρίως να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Όλο αυτό τελείωσε με την είσοδο του Άκπομ. Η ομάδα του Αγρινίου είναι από τις χειρότερες της κατηγορίας και η βαθμολογία δεν ψεύδεται. Ο Μάκης Χάβος δεν φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης γι' αυτή την ανορθογραφία.

Σαν να μην έφθανε η ακόμη μια ήττα, ήλθε και ο τραυματισμός του Λουσέρο σε πτώση μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Λημνιό. Ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες του Παναιτωλικού - διασωθέντες του ναυαγίου της τρέχουσας σεζόν - θα λείψει ίσως για τους επόμενους δυο μήνες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ