STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Πανιώνιος: Μάχη ουραγών στο Αγρίνιο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος θα δώσουν μάχη στον αγωνιστικό χώρο του Αγρινίου (15:00) να αποφύγουν την τελευταία θέση. Στατιστικά στοιχεία για την κομβική αναμέτρηση.

Ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος θα δώσουν μάχη να αποφύγουν την τελευταία θέση. Όταν στον πρώτο γύρο ο Πανιώνιος νίκησε με 3-0, ήταν η πρώτη φορά που ξεπερνούσε τον Παναιτωλικό. Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός υπερκάλυψε τη διαφορά και τώρα υποδέχεται τον Πανιώνιο τέσσερις βαθμούς μπροστά. Με τα πλέι άουτ να έρχονται υπάρχει δρόμος για τις δύο ομάδες, αλλά το παιχνίδι είναι καθοριστικό.

Ο Παναιτωλικός

Έχασε από τον Παναθηναϊκό και έμεινε για τρίτο παιχνίδι χωρίς νίκη. Βέβαια είναι το δεύτερο από τα έξι τελευταία που χάνει. Έχει μια νίκη στα οκτώ τελευταία, αυτή επί του Άρη.

Δεν είχε νίκη στα 15 πρώτα του, ενώ κατάφερε να κάνει δύο στα τελευταία εννέα. Πάντως έχει τις λιγότερες νίκες από όλες τις άλλες ομάδες.

Έχει βάλει 19 γκολ, μόνο η Λαμία και ο Πανιώνιος έχουν βάλει λιγότερα. Έχει βάλει 11 γκολ στα τελευταία εννέα παιχνίδια, έχοντας σκοράρει στα οκτώ από αυτά. Στα 15 πρώτα παιχνίδια του είχε βάλει μόλις οκτώ γκολ! Έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα με 40 γκολ, πίσω από τα 43του Πανιώνιου.

Τι μένει…

23.02.2020: Παναιτωλικός - Πανιώνιος

01.03.2020: Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός εντός έδρας

Ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από το Βόλο και έχασε την ευκαιρία να κάνει δύο διαδοχικές νίκες. Δεν έχει χάσει τα τρία τελευταία, ενώ έχει μια ήττα στα πέντε τελευταία, αυτή από τον Ατρόμητο. Έχει κερδίσει τα δύο από τα πέντε τελευταία, αφού δεν είχε νίκη στα επτά πρώτα.

Έχει βάλει δέκα γκολ στην έδρα του, μόνο Λαμία και Πανιώνιος έχουν βάλει λιγότερα, από εννέα. Πάντως έχει σκοράρει στα τρία τελευταία, βάζοντας τέσσερα γκολ.

Ο Πανιώνιος

Ηττήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι του από τον Ολυμπιακό, φτάνοντας τις 16 ήττες, χάνει δηλαδή τα δύο τρίτα των αγώνων του.

Έχει μια νίκη στα 12 τελευταία, αυτή επί του Ατρομήτου, που μάλιστα σταμάτησε ένα σερί οκτώ ηττών, αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του Παναιτωλικού. Έχει χάσει τα 10 από τα 12 αυτά τελευταία.

Η Ξάνθη έγινε η πρώτη ομάδα που δεν κατάφερε να νικήσει τον Πανιώνιο φέτος σε ένα τουλάχιστον από τα δύο παιχνίδια μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να συμβεί και με τον Παναιτωλικό αν δεν νικήσει.

Το νικητήριο γκολ με τον Ατρόμητο είναι το ένα από τα δύο που έχει μόλις πετύχει στα τελευταία 10 παιχνίδια του ο Πανιώνιος. Μετά το 3-0 επί του Παναιτωλικού, έχει βάλει τρία γκολ σε συνολικά 12 παιχνίδια!

Έχει τέσσερις ισοπαλίες, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, μαζί μετον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ. Έχει τη χειρότερη επίθεση με 15 γκολ και τη χειρότερη άμυνα με 43. Έχει βάλει μόνο τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όσα και η Ξάνθη, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Τι μένει…

23.02.2020: Παναιτωλικός - Πανιώνιος

01.03.2020: Πανιώνιος - ΑΕΚ

Ο Πανιώνιος εκτός έδρας

Ο Πανιώνιος έχει χάσει και τα επτά τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του, μετά τη μοναδική εκτός έδρας νίκη του στις 10 Νοεμβρίου στην Ξάνθη με 2-1. Έχει στα τελευταία 10 εκτός αυτή τη νίκη και εννέα ήττες!

Αυτή η νίκη και μια ισοπαλία στη Λαμία είναι τα δύο θετικά αποτελέσματα σε 12 εκτός έδρας παιχνίδια. Η ισοπαλία στη Λαμία τον περασμένο Σεπτέμβρη είναι η μοναδική στα τελευταία 17 εκτός, όπου έχει δύο νίκες και 14 ήττες.

Δεν έχει σκοράρει στα πέντε τελευταία, έχοντας διαφορά τερμάτων 0-13. Στις επτά τελευταίες ήττες του έχει βάλει ένα μόνο γκολ, όταν έχασε στο Βόλο με 2-1, έχοντας δεχτεί 20 γκολ.

Έχει τη χειρότερη επίθεση εκτός έδρας με έξι γκολ. Έχει δεχτεί 32 γκολ εκτός έδρας, πέντε περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της κατηγορίας.

Μεταξύ τους

Τον περασμένο Ιανουάριο έπαιξαν για το Κύπελλο και πέρασε ο Παναιτωλικός με δύο ισοπαλίες. Το Νοέμβριο ο Πανιώνιος νίκησε με το ευρύ 3-0, όπως είχε κάνει και ένα χρόνο πριν. Ενδιάμεσα ο Παναιτωλικός είχε νικήσει με 5-0!

Αυτό το 5-0 του Παναιτωλικού τον περασμένο Μάρτη είναι και η μοναδική νίκη της ομάδας του Αγρινίου στα τελευταία 13 επίσημα και τελευταία 10 για το πρωτάθλημα!

Άλλωστε ο Παναιτωλικός μόνο δύο φορές έχει νικήσει στην Α’ Εθνική/Super League τον Πανιώνιο σε 19 παιχνίδια! Το σημερινό είναι το 20ο τους.

Μεταξύ τους με τον Παναιτωλικό γηπεδούχο

Ο Παναιτωλικός κέρδισε τον περασμένο Μάρτη με 5-0, ενώ το προηγούμενο παιχνίδι είχε τελειώσει 1-1. Ο Πανιώνιος δεν νίκησε δηλαδή στο Αγρίνιο σε δύο επισκέψεις, ενώ είχε κερδίσει και τις δύο προηγούμενες και τέσσερις από τις επτά προηγούμενες.

Μια από αυτές τις τελευταίες νίκες του Πανιωνίου είναι το εντυπωσιακό 1-5 τον Οκτώβρη του 2015.

Η ιστορία

Νίκες Παναιτωλικού: 2

Ισοπαλίες: 5

Νίκες Πανιωνίου: 12

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικού: 2

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Πανιωνίου: 4

Στον πρώτο γύρο

30.11.2019: Πανιώνιος – Παναιτωλικός 3-0

(16’ σουτ Αραμπούλι, 80’ σουτ Άρτσε, 90’ σουτ Εμμανουηλίδης)

Πέρυσι

Παναιτωλικός – Πανιώνιος 5-0

(6’ κεφαλιά Άργκους, 20’ σουτ Μπαίροβιτς, 41’ κεφαλιά, 49’ σουτ Μάζουρεκ, 71’ σουτ Γουίλιαν)

Πηγή: slgr.gr

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ