STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Πανιώνιος 5-0: Με πεντάρα κυνηγά το "θαύμα" της Ευρώπης

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Ο Παναιτωλικός με σούπερ εμφάνιση συνέτριψε με 5-0 τον Πανιώνιο, προσπέρασε τον Παναθηναϊκό, ανέβηκε έκτος και θα κυνηγήσει το "θαύμα" της Ευρώπης (στο -4 από Άρη). Δύο γκολ ο Μασουρέκ, από ένα οι Άργκους, Μπάιροβιτς και Ουίλιαν. Παραμένουν στο +4 από την 13η θέση οι κυανέρυθροι.

Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον Πανιώνιο την Καθαρά Δευτέρα (11/3) για την τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής της Super League και τον συνέτριψε με 5-0, σκορ που σήμανε μάλιστα τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας του Αγρινίου στη Super League (η προηγούμενη ήταν το 5-1 επί του Άρη τη σεζόν 2011-12).

Ονειρική εμφάνιση από τους γηπεδούχους στο Αγρίνιο, καθώς ήταν το σκορ ήδη 3-0 στο ημίχρονο.

Ο Άργκους άνοιξε το σκορ, ο Μπάιροβιτς έκανε το 2-0 κι ακολούθησαν δύο γκολ του Μασουρέκ για το 3-0 και 4-0. Ο Ουίλιαν στο 71' διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Παναιτωλικός προσπέρασε τον Παναθηναϊκό, τον άφησε έβδομο κι ανέβηκε έκτος. Είναι σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τον Άρη, αλλά έχει και τα τρία πιο δύσκολα ματς της σεζόν (βάσει βαθμολογίας κι όχι μόνο) στις ισάριθμες επόμενες αγωνιστικές (με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό).

Αντίθετα ο Πανιώνιος παρέμεινε καθηλωμένος σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τον 13ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ακολουθεί πιο βατό πρόγραμμα για τους κυανέρυθρους, με αντιπάλους από το κάτω μισό της βαθμολογίας.

1. ΑΓΙΑΞ, ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ!

Το πρώτο ημίχρονο του Παναιτωλικού ήταν "όνειρο" για την ομάδα του Αγρινίου. Με διαφορά το καλύτερό της στην τρέχουσα σεζόν. Σίγουρα ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της σε αυτό το επίπεδο. Τρεις τελικές στην εστία στο πρώτο ημίχρονο και οι τρεις στα δίχτυα! Αποτελεσματικότητα, ευστοχία, άριστα δέκα με τόνο!

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις έξι λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Άργκους νίκησε τον Ντομίνγκες στη μονομαχία τους στον αέρα - άστοχη έξοδος από τον Μανόιλοβιτς - και η μπάλα στα δίχτυα.

Στο 20ό λεπτό ήλθε το 2-0! Ο Σταύροπουλος έκανε το λάθος στο αριστερό αμυντικό άκρο του Πανιωνίου, γλίστρησε, ο Μανά βγήκε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, "έσπασε" την μπάλα κεντρικά στον Μπάιροβιτς κι ο Σουηδός διεύρυνε το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Οι κυανέρυθροι δεν μπορούσαν να συνέλθουν, παρά μόνο υπέμειναν παθητικά το μαρτύριό τους. Αυτό είχε και συνέχεια. Στο 41ο λεπτό, Ο Μαρινάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μασουρέκ στο κέντρο της άμυνας εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Ντομίνγκες απλά... παρακολουθούσε τη φάση και με κεφαλιά έκανε το 3-0!

Ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους. Λες και ο Άγιαξ (με αφορμή την εμφάνιση στο Μπερναμπέου και την ιστορική νίκη-πρόκριση επί της Ρεάλ) είχε μπει στο πνεύμα των παικτών του Παναιτωλικού.

2. ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΠΑΤΗΜΕΝΟ

Έτσι όπως ξεκίνησε και τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο! Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξή του η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας έφθασε και στο τέταρτο γκολ. Ο Μανά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σταυρόπουλος γλίστρησε κι ο Μασουρέκ αφύλακτος στο κέντρο της άμυνας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 72' ήλθε και το πέμπτο γκολ! Ο Αμαράλ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μανθάτης δεν μπόρεσε να διώξει και ο Ουίλιαν με το αριστερό τελείωσε τη φάση, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (5-0).

Ονειρική εμφάνιση για τον Παναιτωλικό, εφιαλτική για τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι δεν φρέναραν, αντίθετα είχαν το πόδι κολλημένο στο γκάζι και την πέμπτη (πέντε γκολ πέτυχαν) ταχύτητα. Ένα είναι σίγουρο. Αμφότερες οι ομάδες θα θυμούνται για διαφορετικούς λόγους αυτό το ματς για καιρό...

3. ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

Όποτε γύριζε η κάμερα τηλεοπτικής μετάδοσης της αναμέτρησης στον πάγκο του Πανιώνιου, έβλεπε τον Άκη Μάντζιο να τα έχει χαμένα. Να μην πιστεύει αυτό που εκτυλισσόταν μπροστά του. Και πώς να το πιστέψει άλλωστε;

Θα ήταν παράλογο να βρεις κάποιος "διασωθέντα" από το "ναυάγιο" της πεντάρας. Δεν γίνεται. Υπήρχαν όμως κι αυτοί που ήταν σε... άλλο γήπεδο. Ξεκινάμε από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σταυρόπουλος και Ντομίνγκες πελαγοδρομούσαν.

Ο πρώτος ευθύνεται σοβαρά στο δεύτερο και τέταρτο γκολ, ο δεύτερος στο πρώτο και το τρίτο. Υπήρχε κι ο Μανόιλοβιτς. Άστοχη έξοδος στο πρώτο γκολ, αντί ν' απομακρύνει την μπάλα στο τρίτο γκολ - την έπιασε στο ριμπάουντ από το δοκάρι χωρίς να έχει περάσει τη γραμμή - την έστειλε ακόμη πιο βαθιά στα δίχτυα του.

Ο τεχνικός του Ιστορικού έβγαλε έξω τον Μανόιλοβιτς και τον Σταυρόπουλο στο ίδιο (53ο) λεπτό για να περάσει αντίστοιχα τους Μαλέρμπ και Μπανανά. Όχι ό,τι άλλαξε κάτι δραματικά. Δέχθηκε και πέμπτο γκολ η ομάδα του.

Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο Κότσιτς. Ο Σλοβένος με ανόητα επικίνδυνο μαρκάρισμα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αποβλήθηκε κι άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα για την τελευταία μισή ώρα του ματς.

4. Η ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΛΑΝΑΤΑΙ

Ο Παναιτωλικός ανέβηκε στην έκτη θέση, άφησε πλέον έβδομο τον Παναθηναϊκό. Βρίσκεται πλέον σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τον Άρη. Προλαβαίνει το τρένο της πεντάδας; Δύσκολη ερώτηση, ακόμη πιο δύσκολη απάντηση.

Θεωρητικά, βαθμολογικά ναι. Στις επόμενες αγωνιστικές αναμετράται με την "τρόικα". Εντός με ΠΑΟΚ, εκτός με ΑΕΚ, εντός με Ολυμπιακό. Κρίσιμα ματς, κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Αντίθετα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης μόλις έβγαλε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα. Μετά ακολουθούν τα ματς με Απόλλωνα, Άρη και Παναθηναϊκό.

Ο Πανιώνιος παραμένει σε απόσταση έξι βαθμών από τον απευθείας υποβιβασμό (ο Λεβαδειακός έχει 20 βαθμούς) και τέσσερις από τη 13η θέση (εκεί βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα με 22 βαθμούς) που οδηγεί σε μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

Δεν βρίσκεται εντός ζώνης υποβιβασμού γιατί οι άμεσοι αντίπαλοί του - οι προαναφερθείσες ομάδες κι ο ΟΦΗ - είναι απλά χειρότερες. Καλύπτεται μια τέτοια διαφορά στα εναπομείναντα έξι ματς; Κανείς δεν ξέρει. Το φάντασμα με τέτοιες εμφανίσεις πλανάται και είναι στο χέρι του Πανιώνιου να το διώξει. Παίζει με Ξάνθη, Λαμία, ΑΕΛ, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα κι Αστέρα.

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Μαρία Δέτση

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας):Γιαννακόπουλος, Τσιγγάρας (73' Γκούγκα), Μιχάι, Άργκους, Αμαράλ, Μαρινάκης, Ντίας, Μπάιροβιτς (62' Μάρκος Πάουλο), Μανά, Ουίλιαν, Μασουρέκ (75' Βασιλούδης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος):Μανόιλοβιτς (53' Μαλέρμπ), Σταυρόπουλος (52' Μπανανά), Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κότσιτς, Κόρμπος, Μακσίμοβιτς, Μανθάτης, Άρσε (66' Ρέντζας), Μπουμάλ, Ντουρμισάι.

Γκολ: 6' Άργκους, 20' Μπάιροβιτς, 41', 49' Μασουρέκ, 72' Ουίλιαν

Κίτρινες κάρτες: 74' Μάρκος Πάουλο / 11' Κότσιτς

Κόκκινη κάρτα: 59' (δεύτερη κίτρινη) Κότσιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ