STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Πανιώνιος 1-0: Με Ρόσα στο +7 από τον Ιστορικό οι Αγρινιώτες

Παναιτωλικός - Πανιώνιος 1-0: Με Ρόσα στο +7 από τον Ιστορικό οι Αγρινιώτες

Μεγάλη νίκη πήρε ο Παναιτωλικό επί του Πανιωνίου με 1-0 χάρη σε γκολ του Ρόσα στο 53ο λεπτό, με την ομάδα του Αγρινίου να παίρνει "κεφάλι" 7 βαθμών έναντι του ουραγού Ιστορικού, για τον οποίο τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά.

Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον Πανιώνιο στο Αγρίνιο σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για τη "μάχη" της παραμονής. Η ομάδα του Μάκη Χάβου ήταν η μεγάλη νικήτρια και έτσι έφτασε στους 17 πόντους αποκτώντας διαφορά 7 πόντων από τον τελευταίο Πανιώνιο. Οι Αγρινιώτες ως εκ τούτου παίρνουν σημαντικό προβάδισμα ενόψει των play-outs.

To γκολ για τον Παναιτωλικού πέτυχε στο 53ο λεπτό με υπέροχο τρόπο ο Φάρλεϊ Ρόσα, με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση από την αρχή έως και το τελευταίο σφύριγμα.

1. ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ

Από την αρχή του παιχνιδιού οι δύο ομάδες έδειξαν τον προσανατολισμό που θα είχαν στην αναμέτρηση. Ο Παναιτωλικός είχε την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια του και φρόντιζε να την κυκλοφορεί προσπαθώντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μπροστά από την εστία του Πανιωνίου.

Στην άλλη πλευρά, ο Ιστορικός φρόντισε να έχει έναν περισσότερο παθητικό ρόλο. Με τους περισσότερους παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή, δημιουργούσε ζώνη άμυνας μπροστά από την περιοχή του. Οι όποιες επιθέσεις έγιναν στα πρώτα λεπτά τις αναμέτρησης κυρίως από αντεπιθέσεις του Εμμανουηλίδη ή από στημένες μπάλες.

2. ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Όσο κυλούσαν τα λεπτά τόσο περισσότερο ο Πανιώνιος οπισθοχωρούσε με τον Παναιτωλικό να κάνει όλο και πιο ασφυκτική την πίεση του πατώντας συχνότερα στην περιοχή. Οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν χώρους μέσα στην περιοχή επιχειρώντας κυρίως σουτ εκτός αυτής στην προσπάθειά τους να "ενοχλήσουν" τον Κότνικ.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η ομάδα του Μάκη Χάβου έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Αρχικά στο 42ο λεπτό με ένα σουτ του Μουνιέ, έπειτα από φανταστική ντρίμπλα του, το οποίος αναγκάστηκε να διώξει αρχικά ο τερματοφύλακας του Ιστορικού και στη συνέχεια ο Σαραμαντάς. Στο 45' ο Ντάουντα πλάσαρε από κοντά, με τον Κότνικ να προχωρά σε ακόμη μία σημαντική απόκρουση.

3. Η ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΟΣΑ

Ο Παναιτωλικός μπήκε με φόρα και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο να συνεχίζει να βρίσκεται πίσω από την μπάλα. Προειδοποίησε αρχικά με κεφαλιά του Ντάουντα στο 48ο λεπτό και το 1-0 ήρθε λίγα λεπτά αργότερα.

Στο 53ο λεπτό ο Φάρλεϊ Ρόσα επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, ο Κότνικ ήταν ανήμπορος να αντιδράσει και ο παίκτης του Παναιτωλικού σημείωσε ένα πάρα πολύ όμορφο γκολ. Η φάση χρειάστηκε να ελεγχθεί και από το VAR, όμως όλα ήταν κανονικά και ο διαιτητής έδειξε τη σέντρα.

4. ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ 1-0

Το σκηνικό άλλαξε μετά το γκολ του Παναιτωλικού στο 53ο λεπτό. Ο Πανιώνιος έκανε αλλαγές θέλοντας να πιέσει περισσότερο και να πάψει να έχει παθητικό ρόλο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ανοίξει.

Μπορεί ο Ιστορικός να ανέβασε τις γραμμές του και το ματς να μεταφέρθηκε στη μεσαία γραμμή, όμως σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κνετ. Αντιθέτως, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που πατούσε συχνότερα στην περιοχή του Πανιωνίου έχοντας ευκαιρίες για το 2-0. Μάλιστα, στο 75ο λεπτό υποδείχθηκε και πέναλτι για φάουλ στον Ρόσα από τον Σταυρόπουλο με το VAR να το παίρνει πίσω.

Το παιχνίδι κύλησε έτσι μέχρι το τέλος του, με τους Αγρινιώτες να κάνουν σωστή διαχείριση του παιχνιδιού και να παίρνουν το μεγάλο αποτέλεσμα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ