STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-5: Έκρυψε τη μπάλα στο Αγρίνιο

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και συνέτριψε 5-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Αυτή ήταν η τρίτη φετινή πεντάρα των "ερυθρόλευκων", που πρόσφεραν ουσία και θέαμα. Μασούρας, Χασάν, Γκιλιέρμε, Καμαρά και Ομάρ τα γκολ.

Την πιο ευρεία φετινή του νίκη σημείωσε ο Ολυμπιακός. Για την 27η αγωνιστική της Super League επικράτησε 5-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και έφτασε στην 20ή επικράτηση στο πρωτάθλημα. Μετά το 5-0 επί του ΠΑΣ και το 5-1 επί του ΟΦΗ, αυτή ήταν η τρίτη φορά που οι "ερυθρόλευκοι" σημειώνουν αυτόν τον αριθμό τερμάτων σε ένα ματς.

Η ομάδα του Μαρτίνς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 19 τελικές (πέντε είχε ο Παναιτωλικός) και 58% κατοχή μπάλας. Αυτά ήταν τα τρία στοιχεία του αγώνα στο Αγρίνιο...

1. ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΘΑ ΠΕΙ... ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το νικηφόρο ματς απέναντι στον Ατρόμητο. Αλλαγές στο αριστερό άκρο της άμυνας (Τσιμίκας αντί Κούτρη) και στη γραμμή κρούσης (Χασάν αντί Γκερέρο). Σταθερό 4-2-3-1 από τον Πορτογάλο, 4-1-4-1 ο Τραϊανός Δέλλας τον Παναιτωλικό, με κεντρικό αμυντικό τον Τσοκάνη, η φυσική θέση του οποίου είναι αριστερός μπακ (στο 38' έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού).

Οι "ερυθρόλευκοι" χρειάστηκαν εννέα λεπτά για να ανοίξουν το σκορ. Ο παίκτης που ξεκίνησε τη φάση, αυτός την ολοκλήρωσε. Η αναφορά στον Γιώργο Μασούρα, έναν παίκτη που δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής μετά τη μεταγραφή του στην ομάδα του Πειραιά από τον Πανιώνιο. Όπως ακριβώς και τις τρεις προηγούμενες φορές που σκόραρε με τα "ερυθρόλευκα", έτσι και αυτή τη φορά έκανε πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του. Ο 25χρονος εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Λιάβα να απομακρύνει και με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Τι άλλο παρακολουθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο; Έναν Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή, την κατοχή της μπάλας (40% - 60%και συνολικά οκτώ τελικές αντί μόλις δύο των γηπεδούχων (η πρώτη τους τελική ήταν το δοκάρι του Μάζουρεκ στο 6'). Οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν με ευκολία στην αντεπίθεση, άλλαζαν τη μπάλα με τη μία, κάνοντας επίθεση τόσο από τα άκρα (Μασούρας - Ποντένσε) όσο και από τον άξονα (Φορτούνης), ενώ ο Μπουχαλάκης έπαιρνε την πρώτη πάσα από την άμυνα για να φτιάξει παιχνίδι.

2. ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΑΣΙΣΤ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Στο πρώτο μισό ο Ολυμπιακός σκόραρε στο ένατο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν δίχτυα πέντε λεπτά μετά τη σέντρα. Ό,τι σχέδιο μπορεί να είχε ο Παναιτωλικός για να φτάσει στην ισοφάριση, πήγε στράφι. Ο Ποντένσε έδωσε στον Φορτούνη, αυτός πέρασε κατευθείαν στον Χασάν, ο οποίος στο 50' με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0. Ήταν το ένατο γκολ του Αιγύπτιου σε 19 συμμετοχές και η έβδομη ασίστ του Φορτούνη.

ο αρχηγός του Ολυμπιακού κατέγραψε στο ενεργητικό του και όγδοη ασίστ, προσπερνώντας στη σχετική λίστα τον Ποντένσε. Στο 61' έκανε σέντρα στον Γκιλιέρμε, ο οποίος με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το δεύτερο 45λεπτο στο Αγρίνιο. Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να προσφέρει θέαμα και να φτάνει σε τελικές.

Με περίσσια ευκολία έφταναν απέναντι στον Κυριακίδη οι παίκτες του Μαρτίνς, εκμεταλλευόμενοι την εύθραστη άμυνα των Αγρινιωτών. Ο Μαλής βρέθηκε σε κακή μέρα, ενώ ούτε ο Μαρινάκης που αντικατέστησε τον Τσοκάνη είναι στόπερ (η απουσία του Άργκους ήταν σημαντική, ενώ έλειπε και ο Μιχάι).

3. "ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ" ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Κυριακίδης πέρασε το πιο δύσκολο φετινό του βράδυ. Ο Ολυμπιακός με εξαιρετικό passing game "τρυπούσε" την άμυνα του Παναιτωλικού, η οποία ήταν... φουρτουνιασμένη. Ο Καμαρά μπήκε στον αγώνα στο 66' και τέσσερα λεπτά μετά έγραψε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, με κοντινή προβολή ύστερα από απόκρουση του Κυριακίδη σε κεφαλιά του Ομάρ (4-0).

Ο Ποντένσε στο 74' εμφάνισε τη γνωστή του δυσκολία να τελειώσει με επιτυχία φάση στην οποία βρέθηκε σε θέση βολής. Για την ομάδα του Αγρινίου πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο 20χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός Ντουάρτε, που έκανε ντεμπούτο περνώντας στον αγώνα ως αλλαγή (μπήκε αντί του Ντίας στο 69'). Ο Ίβηρας απείλησε στο 76', ενώ στο 81' πέρασε εξαιρετική μπαλιά στον Μπαΐροβιτς, που νικήθηκε από τον σταθερό Σα.

Είχε προηγηθεί ωστόσο, στο 78', το πέμπτο γκολ του Ολυμπιακού, που έκανε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί με πολύ δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από πάσα του Ντίας, σημείωσε το 5-0.

Υπερηχητικοί οι "ερυθρόλευκοι" και δεύτερο φετινό γκολ από το Νορβηγό δεξιό μπακ (το πρώτο κόντρα στη Λαμία). Στα λεπτά που ακολούθησαν οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι και έφτασαν στη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτσόγλου (Αθηνών), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)

4ος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας):
Κυριακίδης, Λιάβας, Μαλής, Τσοκάνης (38' λ. τρ. Μαρινάκης), Αμαράλ, Τσιγγάρας, Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο (53' Μπαΐροβιτς), Μανά, Ντίας (69' Ντουάρτε), Μάζουρεκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (66' Καμαρά), Γκιλιέρμε, Φορτούνης, Μασούρας (60' Ζιλ Ντίας), Ποντένσε, Χασάν (71' Σολδάνο).

Γκολ: 9' Μασούρας, 50' Χασάν, 61' Γκιλιέρμε, 70' Καμαρά, 78' Ομάρ

Κάρτες:56' Μάζουρεκ, 66' Μαρινάκης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ