STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - ΟΦΗ 2-0: Πρώτο τρίποντο για τους Αγρινιώτες

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο ο Παναιτωλικός με γκολ των Ντουάρτε και Μπαΐροβιτς επικράτησε 2-0 επί του ΟΦΗ στο Αγρίνιο και πήρε βαθμολογική ανάσα. (VIDEOS)

Πριν από την σέντρα οι δύο ομάδες ήθελαν για εντελώς διαφορετικούς λόγους τους τρεις βαθμούς. Τελικά, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο ο Παναιτωλικός με γκολ των Ντουάρτε και Μπαΐροβιτς επικράτησε 2-0 επί του ΟΦΗ στο Αγρίνιο και πήρε βαθμολογική ανάσα.

Αυτό ήταν παράλληλα και το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα για τους Αγρινιώτες, αφού οι άλλοι πέντε τους βαθμοί ήρθαν από ισοπαλίες.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ

Το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για το ματς είναι η φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παίξουν ποδόσφαιρο σε έναν αγωνιστικό χώρο που μόνο σύμμαχός τους δεν ήταν.

Η έντονη βροχόπτωση είχε μετατρέψει σε λίμνη πολλά κομμάτια του αγωνιστικού χώρου με την μπάλα να παίζει πολλά τερτίπια στους ποδοσφαιριστές. Έτσι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλλαν ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παίξουν με την μπάλα κάτω, αφού αυτή κολλούσε σε πολλά σημεία.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΟΦΗ

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φερέιρα δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους και έχασε τετ α τετ στο πρώτο λεπτό του αγώνα.

Ωστόσο, η καλύτερη στιγμή ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 65' ο Ο Μάνος έστρωσε στον Τσιλιανίδη και εκείνος με περίτεχνη λόμπα πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κνετ, αλλά αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Σίμου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Παναιτωλικός.

ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΪΡΟΒΙΤΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Ο Παναιτωλικός δυσκολευόταν ιδιαίτερα στο να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του. Η είσοδος του Ντουάρτε αντί του κουρασμένου Αριγίμπι στο 74' αποδείχτηκε καθοριστική. Στο 77' μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Μπαΐροβιτς έκανε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, ο Σωτηρίου ακουμπά την μπάλα και την στέλνει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του.

Σχεδόν ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τη βοήθεια της τύχης και του νερού. Η μπάλα μετά την βαθιά μπαλιά του Μπαΐροβιτς κόλλησε σε μία λίμνη και ο Ντουάρτε με την μία κρέμασε τον Σωτηρίου για να ανοίξει το σκορ.

Σαν να μην έφτανε αυτό στον ΟΦΗ οι γηπεδούχοι έφτασαν λίγο αργότερα και στο 2-0. Αφού είδε την φάση στο VAR o διαιτητής έκρινε ότι υπήρξε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Νάστου πάνω στον Μπαΐροβιτς. Ο αμυντικός του ΟΦΗ ξεκίνησε το μαρκάρισμα έξω από την περιοχή και το συνέχισε μέσα σε αυτήν με τον Μανούχο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μπαΐροβιτς το εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ

Μετά από αυτή την νίκη ο Παναιτωλικός συνέχισε την εξαιρετική του παράδοση κόντρα στον ΟΦΗ. Σε έξι εντός έδρας ματς απέναντι στην ομάδα του Ηρακλείου ο Παναιτωλικός μετρά ισάριθμες νίκες! Παράλληλα, συνεχίστηκε η εντυπωσιακή παράδοση που θέλει σε όλα τα μεταξύ τους ματς να νικά ο γηπεδούχους αφού φτάσαμε πλέον στο 12/12.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημείωσουμε ο ΟΦΗ έχει χάσει και τα έξι τελευταία παιχνίδια του εκτός έδρας, μετά τα αποτελέσματα που πήρε από Άρη και Παναθηναϊκό, ενώ για πρώτη φορά μετά την ήττα από τον Βόλο δεν κατάφερε να σκοράρει σε εκτός έδρας ματς.

Παράλληλα, να σημειώσουμε ότι ο ΟΦΗ έχει να κερδίσει αγώνα σε έδρα ομάδας της περιφέρειας από το Φεβρουάριο του 2014, όταν νίκησε τον Εργοτέλη. Αλλά η έδρα αυτή είναι η πόλη του, το Ηράκλειο. Σε άλλη πόλη έχει νικήσει τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2014, αλλά στο νησί του, τον Πλατανιά στα Χανιά. Για να βρει κανείς νίκη του ΟΦΗ σε επαρχιακή πόλη εκτός Κρήτης, πρέπει να ανατρέξει στις 22 Ιανουαρίου 2012, όταν νίκησε στη Λιβαδειά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ