STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 0-1

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 0-1
INTIME SPORTS

Άλμα παραμονής στην Super League πραγματοποίησε ο Λεβαδειακός στο Αγρίνιο, παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο απέναντι στον Παναιτωλικό που έχασε έδαφος στην μάχη της 5ης θέσης. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Μιλοσάβλιεβ στο 72'.

Νίκη τεράστιας βαθμολογικής σημασίας πέτυχε ο Λεβαδειακός στο Αγρίνιο για την 29η αγωνιστική της Super League, επικρατώντας με σκορ 1-0 του Παναιτωλικού χάρη σε τέρμα του Μιλοσάβλιεβ στο 72ο λεπτό.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό από άποψη ρυθμού, με τον Λεβαδειακό να παίζει ανοιχτά και τον Παναιτωλικό να κλωτσάει τρεις καλές ευκαιρίες να προηγηθεί.

Στην επανάληψη η δύναμη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στην λογική της κόντρας και με το γκολ του Μιλοσάβλιεβ κατάφεραν να φύγουν με ένα μεγάλο τρίποντο από το Αγρίνιο, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία και την νέα σεζόν.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)

Βοηθοί: Δημήτριος Τσάτσης (ΕΠΣ Ηπείρου), Δήμος Αναστόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Μπεχαράνο, Κούσας, Μαλεζάς, Ρουσκουγιέδα, Κουτρομάνος, Φωτάκης (76' Άλβες), Σκαραμοτσίνο, Μαρτίνες, Θεοδωρίδης (56' Μύγας), Μορένο.

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος, Τομάς, Μιλιάζες, Πίντερ (53' λ.τ. Ζιτό), Πελέ, Μιλοσάβλιεβ (79' λ.τ. Τριποτσέρης), Πουλίδο, Μάντζιος, Γιακουμάκης (90+2' Γιακουμάκης).

Γκολ: - / 72' Μιλοσάβλιεβ

Κάρτες: 55' Σκαραμοτσίνο, 62' Κουτρομάνος, 78' Ράφαελ, 88' Μπεχαράνο / 79' Πελέ, 84' Στάθης, 87' Κώτσιος, 90' Τριποτσέρης, 90+5' Σηφάκης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Άλμα παραμονής για τους Βοιωτούς

Ενδεκάδα με επιθετική φιλοσοφία παρέταξε ο Άκης Μάντζιος στο Αγρίνιο, ξεκάθαρο δείγμα της διάθεσης του Λεβαδειακού να ψάξει τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό και σε καμία περίπτωση να μην αρκεστεί σε παθητικό παιχνίδι στην έδρα μιας από τις πλέον σταθερά καλές ομάδες του πρωταθλήματος.

Η επιλογή αυτή των γηπεδούχων σε συνδυασμό με τον πάντα ορεξάτο για παιχνίδι πρωτοβουλίας Παναιτωλικό, συνηγόρησε στον πολύ καλό ρυθμό που είχε η αναμέτρηση στο πρώτο 45λεπτο. Οι δύο ομάδες βρήκαν αρκετούς χώρους ανοιχτούς, γεγονός που τους επέτρεπε να φτάνουν χωρίς μεγάλο κόπο στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Λεβαδειακός πατούσε καλύτερα στο χόρτο στο πρώτο 20λεπτο, έχοντας σε κέφια τους Πουλίδο και Πελέ, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στο γκολ. Από το 25 και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το ματς και απείλησε τρεις φορές την εστία των φιλοξενούμενων αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Μορένο από το 1 μέτρο έστειλε την μπάλα άουτ στην ασίστ του Μαρτίνες, ενώ ο Σηφάκης σταμάτησε τους Ρουσκουγιέδα και Θεοδωρίδη στο 31' και το 33' αντίστοιχα. Το πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα.

Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε. Τα λάθη εκατέρωθεν έκαναν την εμφάνιση τους, τα μαρκαρίσματα έγιναν πιο σκληρά (καμία κάρτα στο πρώτο ημίχρονο, 9 στο δεύτερο!) και μοιραία ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καλός με το αρχικό 45λεπτο. Ο Λεβαδειακός άλλαξε την τακτική του, ήταν περισσότερο "μαζεμένος" και οι επιθετικές του βλέψεις αρκούνταν στην προϋπόθεση κόντρας.

Ο Παναιτωλικός την ίδια ώρα έβγαζε πρόβλημα στην δημιουργία, απόρροια και της απουσίας του Βιγιαφάνιες. Από ένα βολέ του Σηφάκη, ο Γιακουμάκης με εξαιρετική ατομική ενέργεια σέρβιρε στον Μιλοσάβλιεβ που δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 72ο λεπτό.

Ο Λεβαδειακός πιέστηκε αλλά κατάφερε να κρατήσει τους κινδύνους μακριά από την περιοχή του, με αποτέλεσμα να φύγει από το Αγρίνιο με μια σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία. Τρεις πόντοι για τους φιλοξενούμενους που ενδέχεται να αποδειχθούν "χρυσάφι" στην μάχη της σωτηρίας. Αντίθετα ο Παναιτωλικός (από τις 14 Φεβρουαρίου έχει να σκοράρει στο πρωτάθλημα...) είδε τις ελπίδες του για την 5η θέση να ψαλιδίζονται σε σημαντικό βαθμό.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Μορένο στο 25'. Ο Μαρτίνες από δεξιά "άδειασε" τον Κώτσιο και γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του, ωστόσο ο Κολομβιανός... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ από το 1 μέτρο.

Ο διαιτητής

Συγκέντρωσε τα παράπονα των γηπεδούχων, η αλήθεια είναι πως στην επανάληψη έκανε ορισμένα λάθη, ωστόσο δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει πως επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Έβγαλε το πρώτο μέρος δίχως κάρτες, όμως στο δεύτερο έδειχνε να χάνει τον έλεγχο στα σκληρά μαρκαρίσματα και για να κρατήσει το παιχνίδι παρατήρησε τους παίκτες των δύο ομάδων με συνολικά 9 (!) κίτρινες κάρτες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Πελέ, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός τόσο στα ανασταλτικά του καθήκοντα όσο και στα δημιουργικά. Κράτησε και μοίρασε σωστά την μπάλα, πίεσε στην μεσαία γραμμή και κάλυψε χώρους. Ο Πορτογάλος συνέβαλε αποφασιστικά στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Λεβαδειακού.

Μας άρεσε

Ο σκόρερ Μιλοσάβλιεβ έκανε πολύ ώριμο παιχνίδι στα 79 λεπτά που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από το τέρμα που έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, πρόσφερε ουσιαστικά σε όλους τους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού.

Δεν μας άρεσε

Πλην του Μαρτίνες και του Μπεχαράνο, ο Παναιτωλικός δεν βρήκε άλλον παίκτη να βοηθήσει δημιουργικά, ενώ είδε τον Μορένο να πραγματοποιεί μια ακόμη κακή εμφάνιση καθώς δεν έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του. Χαρακτηριστικό της επιθετικής δυσλειτουργίας των γηπεδούχων είναι το γεγονός πως δεν έχουν σκοράρει στο πρωτάθλημα από τις 14 Φλεβάρη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ