STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Αστέρας 1-1: Νίκη αγνοείται στο Αγρίνιο

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Μαρσιάλ, αλλά το πέναλτι που έκανε ο ίδιος και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπαράλες έφερε το τελικό 1-1 για τον Αστέρα. Χωρίς νίκη μετά από εννιά ματς οι Αγρινιώτες, δεν τρίτωσε το καλό για τους Αρκάδες.

Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον Αστέρα στο Αγρίνιο για την ένατη αγωνιστική της Super League 1 και μπορεί να προηγήθηκε στο 18ο λεπτό με το γκολ του Μαρσιάλ, ωστόσο και πάλι δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα,

Ο σκόρερ υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Καπίγια, ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και ισοφάρισε στο 44ο λεπτό στο τελικό 1-1 για τους Αρκάδες. Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν για ένα ακόμη ματς βελτιωμένοι, αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να τριτώσουν το καλό των νικών, έτσι το σερί των δυο διαδοχικών διακόπηκε. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΙΚΑΙΟΥΤΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 20ΛΕΠΤΟ

Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στο ματς, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έδρα, να αιφνιδιάσει τον Αστέρα. Και το πέτυχε. Μόλις τρία λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Μπάιροβιτς έβγαλε κάθετη πάσα για τον Ντάλσιο που έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, έκοψε σωτήρια σε κόρνερ ο Τασουλής από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά και κατάφεραν να κερδίσουν αρκετές στημένες φάσεις - φάουλ και κόρνερ - αναγκάζοντας τους παίκτες της ομάδας της Τρίπολης να οπισθοχωρήσουν. Η ομάδα του Αγρινίου άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό.

Μετά από εκτέλεση του κόρνερ από αριστερά, ο Μαρσιάλ πήρε την κεφαλιά, ο Βλάχος προσπάθησε ν' απομακρύνει, ο Γάλλος έβαλε την κόντρα και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα. Με επιμονή και τύχη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

2. ΤΟ "ΑΥΤΟΓΚΟΛ" ΤΟΥ ΜΑΡΣΙΑΛ

Ο Μαρσιάλ άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικός, ήταν όμως κι αυτός που οδήγησε τον Αστέρα στην ισοφάριση. Στο 39ο λεπτό ο Βλάχος έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Καπίγια έπιασε το σουτ στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Γιαννακόπουλου.

Ο Βάσκος είχε δεχθεί, όμως, σκληρό μαρκάρισμα από τον Γάλλο σκόρερ του Παναιτωλικού. Το VAR ειδοποίησε τον διαιτητή, Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος πήγε στο μόνιτορ να ελέγξει τη φάση, είδε την παράβαση και σφύριξε το πέναλτι.

Ο Χερόνιμο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση, η οποία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

3. ΤΟ EXTREME MAKEOVER ΤΟΥ ΧΑΒΟΥ

O Παναιτωλικός έχει βελτιωθεί θεαματικά με την επιστροφή του Μάκη Χάβου στην τεχνική του ηγεσία. Μπορεί να ήταν τόσο άσχημη η εικόνα επί Λουίς Κάστρο, αλλά λίγες ομάδες έχουμε δει να μεταμορφώνονται τόσο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Από μια ομάδα που δεν ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, σε μια ομάδα που κρατά την μπάλα, που προτιμά να δημιουργεί το δικό της παιχνίδι, παρά να καταστρέφει αυτό του αντιπάλου. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος ο Παναιτωλικός από τον Αστέρα σε γενικές γραμμές.

Αν ήταν και πιο αποτελεσματικός, ή είχε πιο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, θα είχε πάρει το τρίποντο.

4. NO ΦΕΡΝΑΝΤΕΘ, NO PARTY

Ο Αστέρας ήταν κακός στο Αγρίνιο και μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος που πήρε έστω και το βαθμό. Μπορεί ο Μπαράλες να συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα με κάθε τρόπο - δικαιώνοντας τους ανθρώπους του Αστέρα να τον εμπιστευτούν ξανά και "καρφώνοντας" αυτούς της Λαμίας που δεν του έκαναν πρόταση επέκτασης - αλλά το βαρόμετρο σε αυτόν τον Αστέρα είναι ο Μαρκ Φερνάντεθ.

Ο Καταλανός ήλθε άγνωστος μεταξύ αγνώστων στην Ελλάδα, από τη Μούρθια της τρίτης ισπανικής κατηγορίας. Στην παρθενική του σεζόν στη Super League, σε μια κακή χρονιά για τον Αστέρα μας έδειξε κάτι. Συνεχίζει να μας δείχνει και φέτος.

Είναι σε καλή μέρα; Ο Αστέρας πετάει. Δεν είναι; Ο Αστέρας στερείται έμπνευσης. Το απόγευμα της Κυριακής δεν ήταν σε καλή.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ