STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Άρης 2-0: Ο Ρόσα έδωσε τη δεύτερη νίκη

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός αξιοποίησε για δεύτερη φορά φέτος την έδρα του και επικράτησε 2-0 του Άρη, χάρη σε δύο γκολ που πέτυχε ο Φάρλεϊ Ρόσα. Κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα της Θεσσαλονίκης, κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναιτωλικός (η πρώτη με τον ΟΦΗ, πάλι εντός έδρας, πάλι με 2-0). Για την 21η αγωνιστική η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 2-0 του Άρη, με τον Φάρλεϊ Ρόσα να σημειώνει και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης, στο 53' και στο 78'.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα.

1. ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και προσπάθησε να πιέσει ψηλά, για να υποχρεώσει σε αμυντικά λάθη τον Άρη. Παρότι κέρδισαν αρκετές στατικές φάσεις οι γηπεδούχοι, δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν καμία από αυτές. Ο Τζανακάκης στο 16' και ο Ντάλσιο στο 17' έχασαν τις πρώτες δύο καλές ευκαιρίες της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πατάνε καλύτερα από το 20' και μετά. Ο Κόρχουτ ανέβαινε αρκετά από αριστερά και προκάλεσε ρήγματα στην άμυνα των Αγρινιωτών, ενώ στο 26' το πλασέ του Ντουρμισάι δεν είχε τον επιθυμητό για την ομάδα του στόχο. Μία από τις καλύτερες ενέργειες του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 39' όταν ο Φετφατζίδης έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, έδωσε στον Λάρσον, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Κνετ. Η αλήθεια είναι στο πρώτο 45λεπτο ο Αρης δεν βοηθήθηκε μεσοεπιθετικά ούτε από τον Φέτφα ούτε από τον Γκάμα, ο οποίος μάλιστα στο 42' έγινε αναγκαστική αλλαγή (τον αντικατέστησε ο Ντιγκινί).

2. Ο ΑΡΗΣ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΤΟ ΓΚΟΛ

Σε αντίθεση με τον τρόπο που εμφανίστηκε στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης, στο δεύτερο μπήκε με εμφανή διάθεση να κάνει γρήγορα τη ζημιά στον Παναιτωλικό. Ο Φετφατζίδης ανέλαβε επιθετικές πρωτοβουλίες και προσπάθησε να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα είτε με σουτ έξω από την περιοχή, είτε με γυρίσματα από δεξιά. Πάνω όμως που οι κίτρινοι είχαν μπει δυναμικά, το γκολ έμελλε να σημειώσει ο Παναιτωλικός. Ύστερα από κόρνερ του Τζανακάκη και άστοχη απομάκρυνση του Μπα, ο Ρόσα με σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0.

3. ΤΟΝ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΜΕ ΛΟΜΠΑ ΤΟΥ ΡΟΣΑ

Ο Ένινγκ έριξε στον αγώνα τον Τόνσο και πέρασε εκτός τον Μπα για να ενισχύσει μεσοεπιθετικά την ομάδα του. Στο 70' η κατοχή μπάλας ήταν στο 61% υπέρ του Άρη, ο οποίος στο 67' έχασε την ευκαιρία με τον Ντιγκινί να μειώσει. Πάλι κόντρα στη ροή, ο Παναιτωλικός έφτασε και σε δεύτερο τέρμα, "καθαρίζοντας" την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Ντάουντα από δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Μουνιέ δεν έκανε κοντρόλ και η μπάλα έφτασε στον Ρόσα, ο οποίος με λόμπα "κρέμασε" τον Κουέστα. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Παναιτωλικός, ήταν να διαχειριστεί το υπέρ του 2-0.

4. ΑΚΑΡΠΗ ΥΠΕΡΟΧΗ

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Άρης πίεσε αρκετά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Προσπάθησε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού από τα άκρα, με σουτ από τον άξονα, αλλά η εστία του πολύ σταθερού Κνετ κρατήθηκε απαραβίαστη μέχρι το 90'+5', οπότε και ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι έφτασαν απόλυτα δίκαια στο τρίποντο, ενώ οι φιλοξενούμενοι κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ