ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-1: Περίπατο οι Αγρινιώτες με την πρωταθλήτρια

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με εξαιρετική εμφάνιση και δια… περιπάτου, νίκησε ο Παναιτωλικός την ΑΕΚ με 2-1 και δικαιούται να "φωνάζει" και για ένα ακόμα γκολ που του ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Για κάποιον όμως που πήγαινε πρώτη φορά στο γήπεδο και δεν γνώριζε ποιος φοράει ποια φανέλα, θα έπαιρνε όρκο πως η ομάδα που πέρυσι είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, ήταν οι γηπεδούχοι.

Ή για ακρίβεια, ήταν αυτή η ομάδα που ήθελε πολύ περισσότερο τη νίκη σ' αυτό το ματς. Και την πήρε με 2-1, πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το σκορ. Ο Παναιτωλικός κέρδισε δια περιπάτου την ΑΕΚ και "φωνάζει" δικαίως για ένα ακόμα γκολ που κανείς δεν κατάλαβε γιατί ακυρώθηκε. Ήταν καλύτερος από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που σχεδόν δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο. Η ΑΕΚ ήταν κάκιστη, έκανε σχεδόν μηδενικές ευκαιρίες και δεν άξιζε τίποτα

Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΠΕΤΥΧΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ, ΜΕΤΡΗΣΕ ΕΝΑ

Το ματς στο Αγρίνιο ήταν ένας "τελικός" για την ΑΕΚ. Όμως και ο Παναιτωλικός "καιγόταν" για να πάρει βαθμούς. Και ήταν αυτός που πραγματικά το έδειξε αυτό μέσα στο γήπεδο, στα πρώτα 45 λεπτά. Αφενός διότι οι γηπεδούχοι είχαν "διαβάσει" πολύ καλά το παιχνίδι της ΑΕΚ και είχαν βρει τα κουμπιά για να το βραχυκυκλώσουν. Αφετέρου διότι από το 25ο λεπτό και μετά, ο Παναιτωλικός είχε τους τρόπους να ανοίγει εύκολα την άμυνα της Ένωσης. Εξ ου και η ΑΕΚ πέρασε ένα σχεδόν… εφιαλτικό δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Δέχθηκε ευκαιρίες και κυρίως δέχθηκε δυο γκολ και λανθασμένα μέτρησε μόνο το ένα. Στο 25' ο Καμαρά μόνος μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ. Στο 26' ο Μάζουρεκ έβγαλε σέντρα, ο Ουίλιαν από κανονική θέση γύρισε την μπάλα η οποία κτύπησε πάνω στον Μπακάκη και κατέληξε στα δίχτυα. Για άγνωστο λόγο όμως, η επόπτης Δέτση είχε σηκωμένη την σημαία και το γκολ ακυρώθηκε ενώ δεν θα έπρεπε. Πάντως ένα λεπτά μετά, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ. Ο Ρότσα ήταν αυτός που γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, Καμαρά και Τσόσιτς έβαλαν την προβολή. Με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπάρκα, με τελευταία που την ακούμπησε τον Σέρβο της ΑΕΚ. Ενώ τεράστια ευκαιρία έχασε ο Παναιτωλικός και στο 45’, όταν ο Καμαρά εξ επαφής και από θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΑΕΚ ΑΧΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΗ

Την ίδια στιγμή που ο Παναιτωλικός μετά το 25ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, η ΑΕΚ έδειχνε να έχει μια αγωνιστική εικόνα ανάλογη μ’ εκείνη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μια ΑΕΚ που ήταν και άχρωμη και άτολμη. Δεν είχε καθόλου ρυθμό στο παιχνίδι της, δεν είχε καθόλου καθαρό μυαλό σε καμία από τις προσπάθειες και έκανε μια σειρά από πολύ εύκολα λάθη. Κυρίως από τους παίκτες κλειδιά. Και ο Μπακασέτας και ο Μάνταλος, αλλά και ο Λιβάγια, πέταξαν εύκολα επιθέσεις για την ΑΕΚ, χωρίς να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους. Χαρακτηριστικό είναι πως σ' ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, οι… στιγμές της Ένωσης ήταν ένα σουτ του Μπακάκη που έφυγε άουτ στο 5ο λεπτό και μια κεφαλιά στο 45' του Πόνσε που απέκρουσε ο Κυριακίδης. Πέραν τούτων, καμία άλλη ουσιαστική απειλή από την ΑΕΚ, στην εστία του Κυριακίδη.

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" Ο ΚΑΜΑΡΑ

Αν πάντως στην φάση του πρώτου γκολ που πέτυχε ο Καμαρά, υπήρχε αμφιβολία αν ήταν αυτός ή ο Τσόσιτς που ακούμπησε την μπάλα τελευταίος πριν καταλήξει στα δίχτυα της ΑΕΚ, στην φάση που έκανε ο Παναιτωλικός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, δεν υπάρχει απολύτως καμία. Στο 51ο λεπτό, μετά από κόρνερ, ο Καμαρά "κατάπιε" και τον Πόνσε και τον Τσόσιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Αυτό ήταν το καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς. Διότι ήταν ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ με την εικόνα που είχε, θα ήταν αδύνατον να επιστρέψει στο ματς μετά από το 2-0. Όπως άλλωστε και έγινε.

ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Η ΑΕΚ

Με την εικόνα που είχε η ΑΕΚ στο ματς στο Αγρίνιο, ήταν δεδομένο πως δεν είχε ούτε την ψυχολογία, αλλά ούτε και την αγωνιστική δυνατότητα να αντιδράσει. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ουζουνίδης έβαλε τον Μπογέ στην θέση του Μπακασέτα και ο Μάνταλος πήγε δεξιά. Στη συνέχεια μπήκε ο Κλωναρίδης στην θέση του Άλεφ και η ΑΕΚ έμεινε με μοναδικό κόφτη τον Σιμόες. Ενώ η τελευταία κίνηση ήταν ο Γκάλο αντί του Μπακάκη. Καμία απ’ αυτές τις κινήσεις του Ουζουνίδη, δεν άλλαξε στο ελάχιστο την εικόνα της ΑΕΚ. Το γκολ που πέτυχε ο Σιμόες στο 77' μετά από πάσα του Πόνσε και από θέση οριακή για οφσάιντ, ήταν και η μοναδική φάση που έκανε η Ένωση σ’ ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Παρόλο που η ΑΕΚ ήταν πίσω στο σκορ, αδυνατούσε ακόμα και να βρει τρόπο να απειλήσει. Και με εξαίρεση ένα σουτ του Μπογέ στο 65', ο Παναιτωλικός κράτησε εύκολα την σπουδαία νίκη.

Γήπεδο: Στάδιο Παναιτωλικού

Διαιτητής: Σκουλάς

Βοηθοί: Κουρομπύλια, Δέτση

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας): Κυριακίδης, Χαντάκιας, Ρότσα, Καμαρά (66' Μοράρ), Μανά (83' Η. Γιαννιώτης), Ουίλιαν, Ντίαζ, Λουσέρο, Μαρινάκης, Άργκους, Μάζουρεκ (87' Λιάβας).

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (79' Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Σιμόες, Άλεφ (60' Κλωναρίδης), Μάνταλος, Πόνσε, Λιβάγια, Μπακασέτας (46' Μπογέ).

Γκολ: 27', 51' Καμαρά / 77' Σιμόες

Κάρτες: 52' Καμαρά, 70' Χαντάκιας, 82' Γιαννιώτης, 89' Κυριακίδης, 90+4' Μαρινάκης / 34' Άλεφ, 90+3' Τσόσιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ