STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2: O Mάνταλος την πήρε από το χέρι

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάσιμο Καρέρα διόρθωσε στο ημίχρονο το λάθος να μην αρχίσει βασικό τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος με μία ασίστ και ένα γκολ, οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για τη 2η αγωνιστική της Super League Interwetten. Απέκρουσε πέναλτι στο 0-1 ο Παναγιώτης Τσιντώτας.

Η ΑΕΚ δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Αγρίνιο, επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα της στη φετινή Super League Interwetten.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ένωση ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος δεν άρχισε βασικός, αλλά πέρασε με την έναρξη του δευτέρου μέρους και έκανε τη διαφορά για την ομάδα του, πετυχαίνοντας ένα γκολ (87') και μοιράζοντας μία ασίστ νωρίτερα στον Μάρκο Λιβάγια (68') που αποδεικνύεται... δήμιος του Παναιτωλικού, με τέσσερα γκολ συνολικά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο Κροάτης έδωσε το προβάδισμα στους "κιτρινόμαυρους" απέναντι σε έναν διαβασμένο και πολύ καλά στημένο Παναιτωλικό, αλλά ο Παναγιώτης Τσιντώτας ήταν εκείνος που με απόκρουση πέναλτι στο 75' κράτησε όρθια την ομάδα του, σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Πλέον, οι "κιτρινόμαυροι" στρέφονται στο παιχνίδι της Ευρώπης, απέναντι στη Σεντ Γκάλεν (24/09, 21:30) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

ΜΠΗΚΕ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΚΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε την έκπληξη και έδωσε φανέλα βασικού στον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος πήγε στο πλευρό του Αντρέ Σιμόες, σε διάταξη 3-5-2, με τον Πέτρο Μάνταλο να μένει στον πάγκο. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ιταλός τεχνικός διόρθωσε το λάθος του, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον αρχηγό αντί του Νασίμ Χνιντ, γύρισε τη διάταξη σε 4-3-3 και άλλαξε όλο το παιχνίδι προς το καλύτερο για την Ένωση.

Μέσα σε διάστημα έξι λεπτών, οι "κιτρινόμαυροι" είχαν δύο τελικές (όσες είχαν σε ολόκληρο το πρώτο μέρος), με σημαντικότερη εκείνη του Ανσαριφάρντ στο 47ο λεπτό που μπλόκαρε ο Κρίστοφερ Κνετ. Γενικότερα, οι Μάνταλος και Ανσαριφάρντ έδειξαν να έχουν καλή συνεργασία, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό για τη συνέχεια της σεζόν.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Επιπλέον, η μετακίνηση του Ιρανού στα δεξιά, απελευθέρωσε και τον Ολιβέιρα, ο οποίος είχε μία καλή κεφαλιά στο 62ο και ένα δυνατό σουτ στο 64ο λεπτό. Τελικά, τη λύση έδωσε τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λιβάγια με δύσκολη κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου. Ο Κροάτης, όπως προείπαμε, έχει "χτίσει" παράδοση απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου, αφού και την περσινή σεζόν σκόραρε, χαρίζοντας το "τρίποντο" στην ομάδα του.

Ωστόσο, λογαριασμό άνοιξε κι ο Μάνταλος που σημείωσε το παρθενικό γκολ απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου, στο 87ο λεπτό, με όμορφο "άδειασμα" του αντιπάλου του και πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Βέβαια, για να φτάσει η ΑΕΚ στην επικράτηση με 2-0 χρειάστηκε κι ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Ο τερματοφύλακας της Ένωσης, για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά τον τελικό του Κυπέλλου, απέκρουσε πέναλτι και πιο συγκεκριμένα του Νικολάς Ματσόλα στο 75ο λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της ομάδας του. Ένα πέναλτι που κέρδισε δύο λεπτά νωρίτερα ο Χόρχε Ντίας σε ανατροπή του από τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Ο Αργεντινός, που είχε μόλις μετακινηθεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, μετά την είσοδο του Χαβιέ Μεντόσα, δέχθηκε την εξαιρετική κάθετη του Ντάλσιο και πήρε έξυπνα το πέναλτι από το άτσαλο μαρκάρισμα του Ουκρανού στόπερ.

Μπορεί, λοιπόν, ο Τσιντώτας να γνώρισε την αμφισβήτηση μετά την πώληση του Μπάρκα στη Σέλτικ, αλλά αποδεικνύεται -μέχρι στιγμής- καθοριστικός. Ουσιαστικά, στη μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει, ήταν εκεί για την ομάδα του.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που κινήθηκε κάθε παίκτης.

O ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Αυτό που δεν χωράει αμφισβήτηση, με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, είναι πως ο Βασιλαντωνόπουλος δεν είναι Μάνταλος. Ο 28χρονος χαφ πήρε την ευκαιρία του, έβγαλε ενέργεια, είχε τρεξίματα, αλλά ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία τελικών προσπαθειών. Παρ' όλα αυτά, έδειξε διάθεση και πήρε καλό βαθμό χάρη στη γενικότερη παρουσία του.

Αντίθετα, καλό βαθμό δεν πήρε το δίδυμο στην επίθεση. Οι δύο "πύργοι" Ανσαριφάρντ - Ολιβέιρα άρχισαν μαζί στην κορυφή, αλλά δεν κατάφεραν να βρεθούν στα πρώτα 45 λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ένωση είχε μόλις πέντε επαφές στην αντίπαλη περιοχή και μόλις δύο τελικές στο πρώτο μέρος, οι οποίες δεν ανησύχησαν τον Κρίστοφερ Κνετ. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, κι ο Καρέρα προχώρησε σε αλλαγή διάταξης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ