STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-1: Σεληνιασμένος Λιβάγια την οδηγεί

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Μάρκο Λιβάγια σε τρομερή κατάσταση η ΑΕΚ νίκησε και τον Παναιτωλικό με 1-0 εκτός έδρας και την Κυριακή (29/9) υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σ' ένα γεμάτο, όπως αναμένεται να είναι Ολυμπιακό Στάδιο (VIDEO).

Η ΑΕΚ έμοιαζε ξεγραμμένη πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά με την αλλαγή προπονητή έχει συμβεί μεγάλη ανατροπή που κάνει "μπαμ" στο χορτάρι. Η Ένωση μετά τις νίκες με Τραμπζονσπόρ, Αστέρα, Λαμία, επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Οδηγός της ομάδας του Νίκου Κωστένογλου σ' αυτή την αντεπίθεση διαρκείας, ο εξαιρετικός Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης εξελίσσεται σε ηγέτη της ΑΕΚ. Και στο ματς με τον Παναιτωλικό, ο Λιβάγια ήταν ο καλύτερος παίκτης των κιτρινόμαυρων και με γκολ στο 69' χάρισε τους τρεις βαθμούς. Ο 27χρονος επιθετικός θα μπορούσε και δεύτερο τέρμα, αλλά στο 86' η κεφαλιά που επιχείρησε μετά από σέντρα του Παουλίνιο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

1. ΚΑΚΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗ "ΧΗΜΕΙΑ"

Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με 3-5-2 στο πρώτο ημίχρονο. Αλμπάνης - Λιβάγια ήταν το δίδυμο της επίθεσης με τον Μάνταλο στην πλάτη τους. Παρότι, λοιπόν, η Ένωση μπήκε καλά μέχρι το 20' δημιουργικά δεν εντυπωσίασε. Οι δύο ποδοσφαιριστές στην αιχμή του δόρατος είχαν κάποια ξεσπάσματα σε ατομικό επίπεδο, όμως, στο κομμάτι της συνεργασίας δεν βρέθηκαν ιδανικά σε καμία στιγμή.

Ο μεν Λιβάγια έμοιαζε περισσότερο εγκλωβισμένος, αφού και ο Αλμπάνης έκανε κινήσεις περιφερειακά της περιοχής του Κνετ, γεγονός που έβρισκε την Ένωση να κάνει επιθέσεις χωρίς κανέναν ποδοσφαιριστή να περιμένει για να τελειώσει φάση στο κουτί.

2. ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Κρστίτσιτς - Σιμόες ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν να κρατήσουν το κέντρο της ΑΕΚ. Ο Σέρβος, ίσως, έκανε το καλύτερο του παιχνίδι μέχρι στιγμής από πλευράς κινήσεων, αλλά εκεί που τον ήθελε περισσότερο ο Κωστένογλου δεν ανταποκρίθηκε.

Πού έπασχε ο έμπειρος μέσος; Στη δημιουργία. Οι κιτρινόμαυροι, γενικότερα, από το κέντρο δεν πήραν τ' αναμενόμενα. Επίσης, και από τα δεξιά, δηλαδή από την πλευρά του Παουλίνιο ελάχιστες ήταν οι ενέργειες του Πορτογάλου που έκαναν την Ένωση επικίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο.

3. ΑΛΛΗ ΑΕΚ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ ΜΠΑΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερη σε σύγκριση με το πρώτο η ΑΕΚ. Η Ένωση κυριάρχησε απόλυτα. Η μεσαία γραμμή ανέβασε την απόδοσή της, το ίδιο και οι πλάγιοι μπακ. Ειδικότερα ο Παουλίνιο μπήκε εξαιρετικά και βοήθησε την ΑΕΚ να φτάσει στη νίκη. Ο Πορτογάλος ήταν εξαιρετικός και αμυντικά και επιθετικά. Καλύτερος και ο Μάνταλος, ενώ ξεμπλόκαρε ο Λιβάγια από τη στιγμή που ο Νίκος Κωστένογλου πέρασε εκτός τον Αλμπάνη και έβαλε τον Γιώργο Γιακουμάκη. Ο Κρητικός φορ "βιδώθηκε" στην αντίπαλη περιοχή, έδωσε μάχες και άνοιξε χώρους.

4. ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο "ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ" ΛΙΒΑΓΙΑ

Και το Γόρδιο Δεσμό έλυσε -πάλι- ο σούπερ φορμαρισμένος Μάρκο Λιβάγια. Στο 69' η ΑΕΚ ξεδιπλώθηκε ωραία στον αγωνιστικό χώρο, ο Μάνταλος την έδωσε στον Κροάτη κι εκείνος είδε μόνο εστία. Ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ έφερε τη μπάλα στο δεξί και πέφτοντας σούταρε εκτελώντας τον Κνετ για το 1-0. Ο Λιβάγια σε 8 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 5 τέρματα και δύο ασίστ. Εξαιρετικό ξεκίνημα.

5. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΟΚ, ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Η ΑΕΚ δείχνει πως έχει βγει εντελώς από την εποχή Μιγκέλ Καρντόσο. Βγάζει μαχητική ψυχή (στα σημεία που "κάθεται" από πλευράς δυνάμεων) και καταφέρνει να βγει από τα δύσκολα όταν της στραβώνει κάτι. Πλέον, ο Νίκος Κωστένογλου και οι ποδοσφαιριστές πάνε στο δυσκολότερο τεστ αυτής της μεταβατικής περιόδου. Οι κιτρινόμαυροι υποδέχονται την Κυριακή (29/9) τον ΠΑΟΚ σ' ένα γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως αναμένεται να είναι μετά από τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και την καλή αγωνιστική παρουσία.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ