STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πάλι με ανατροπή ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-1 την Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Κόντε, Παμλίδης EUROKINISSI SPORTS

Η Κέρκυρα προηγήθηκε με τον Παμλίδη (72'), αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε αρχικά με τον Κόντε (75') και τελικά πήρε τη νίκη με ανατροπή (2-1) χάρη στο γκολ του Γιάκου (82') για την 9η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφθασε στη δεύτερη εντός έδρας νίκη στην τρέχουσα σεζόν της Super League Σουρωτή. Κι αυτήν, όπως και την πρώτη (3-1 τον Πλατανιά), την πέτυχε με ανατροπή.

Η Κέρκυρα προηγήθηκε με τον Παμλίδη (72'), αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε αρχικά με τον Κόντε (75') και τελικά πήρε τη νίκη με ανατροπή (2-1) χάρη στο γκολ του Γιάκου (82').

Μετά την ισοπαλία στη Λιβαδειά, οι Ηπειρώτες επέστρεψαν στις επιτυχίες. Δεύτερη εντός έδρας νίκη και τρίτη συνολικά μετά την εκτός στην Τρίπολη επί του Αστέρα, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα. Αήττητος στα Ιωάννινα.

Η Κέρκυρα άφησε πίσω της την ισοπαλία στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης και την εντός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού κι επέστρεψε στις ήττες. Δύο ισοπαλίες και δύο ήττες ο απολογισμός μακριά από το νησί.

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, ξεκίνησε με τον Βελλίδη να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας του και αμυντική τριάδα αποτελούμενη από τους Τζημόπουλο, Μαυροπάνο, Μιχαήλ με τους Μπουκουβάλα και Ναδάλες σε ρόλο δεξιού κι αριστερού (αντίστοιχα) full back.

Την αντίστοιχη τριάδα στο κέντρο συνέθεσαν οι Γαρουφαλιάς, Λίλα και Γιάκος με τον τρίτο σε πιο επιτελικό ρόλο και τους δύο πρώτους σε περισσότερο ανασταλτικό. Πέδρο Κόντε και Μπρούνο Χαλκιαδάκης συνέθεσαν το επιθετικό "δίδυμο" στο 3-5-2 του Ρεθυμνιώτη τεχνικού.

Πάλι με ανατροπή ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-1 την Κέρκυρα

Η Κέρκυρα, παρατάχθηκε σε 4-5-1. Ο Μακεδόνας τεχνικός της νησιωτικής ομάδας επέλεξε τον Γιαννακόπουλο να υπερασπιστεί την εστία του και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ιωάννου και Γρομητσάρη, έχοντας εκ δεξιών κι εξ΄αριστερών τους (σε θέση μπακ) τους Σπίνουλα και Σοϊλέδη.

Σιόντης και Μπαλάφας συνέθεσαν το αντίστοιχο "δίδυμο" των αμυντικών μέσων, ο Αρτυματάς σε επιτελικό ρόλο, οι Γκομές και Επστάιν (δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα) στα "φτερά" και ο Παμλίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Πάλι με ανατροπή ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-1 την Κέρκυρα

Με ανατροπή ξανά ο ΠΑΣ Γιάννινα

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Αθανάσιος Κολοσιώνης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (62' Νικολιάς), Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Λίλα, Γαρουφαλιάς (55' Σολτάνι), Γιάκος, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Κόντε, Χαλκιαδάκης (68' Χαλκιαδάκης).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας (79' Κόντος), Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σοϊλέδης, Σιόντης, Μπαλάφας (60' Ζορμπάς), Επστάιν, Γκομές, Αρτυματάς (87' Ντουαλά), Παμλίδης.

Γκολ: 75' Κόντε, 82' Γιάκος / 71' Παμλίδης

Κάρτες: 27' Μπαλάφας, 45' Επστάιν

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Νωθρά και νωχελικά ξεκίνησε η αναμέτρηση στα Ιωάννινα με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε λάθη και να αδυνατούν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τις εστίες των Βελλίδη και Γιαννακόπουλου.

Η μοναδική φάση μετά από ένα τέταρτο στο ματς ήταν ένα γυριστό σουτ του Πέδρο Κόντε στο τρίτο λεπτό, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα την εστία της νησιωτικής ομάδας.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το σουτ του Σοϊλέδη από μακρινή απόσταση δεν είχε τύχη, καθώς η μπάλα από τα πόδια του αριστερού μπακ των φιλοξενούμενων κατέληξε άουτ.

Η φαλτσαριστή εκτέλεση του Ναδάλες στο 32ο λεπτό απομακρύνθηκε με γροθιές από τον Γιαννακόπουλο, ενώ η πρώτη αληθινά μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου παρατηρήθηκε δύο λεπτά αργότερα (34'). Ο Γαρουφιαλιάς "σημάδεψε" τον Κόντε μέσα στην περιοχή, αυτός βγήκε απέναντι από τον Γιαννακόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας απομάκρυνε με τα πόδια το σουτ του Ισπανού.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47'), ο Άρης Σοϊλέδης επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, αλλά ούτε αυτό στάθηκε ικανό να ανησυχήσει τον Μάρκο Βελλίδη.

Ο ΠΑΣ κυνήγησε το γκολ κι έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία να το πετύχει στο 56ο λεπτό. Αρχικά με σουτ του Τζημόπουλου, το οποίο απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος και στη συνέχεια της φάσης με σουτ του Χαλκιαδάκη, το οποίο πέρασε άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε, ωστόσο, στους Φαίακες. Στο 61ο λεπτό, ο Γιάκος γύρισε λανθασμένα την μπάλα, ο Γκομές το εκμεταλλεύτηκε και μπήκε στη φάση, προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Βελλίδη, αλλά η πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Ο,τι δεν κατάφερε η Κέρκυρα στο 61', το πέτυχε στο 72' με τον Γιώργο Παμλίδη. Ύστερα από την τρομερή κάθετη πάσα του Αρτυματά από το χώρο του κέντρου, ο Παμλίδης βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη κι ευστόχησε, ανοίγοντας το σκορ.

Ύστερα από τρία λεπτά (75'), ο ΠΑΣ Γιάννινα έφθασε στην ισοφάριση. Ύστερα από λάθος του Σπίνουλα, έκλεψε από αριστερά ο Ναδάλες κι έβγαλε παράλληλη σέντρα στη μικρή περιοχή όπου ο Κόντε πλάσαρε ανενόχλητος και ισοφάρισε σε 1-1.

Η γηπεδούχος ομάδα, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Αφού προειδοποίησε στο 81ο λεπτό (ο Μανθάτης γύρισε στον Σολτάνι που ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι έχασε τεράστια ευκαιρία καθώς το συρτό σουτ που δοκίμασε έφυγε μόλις άουτ), την είπε στο 82ο με τον Ευριπίδη Γιάκο να ολοκληρώνει την ανατροπή.

Ύστερα από τη σέντρα από δεξιά του Μανθάτη, απομάκρυναν οι Κερκυραίοι με την μπάλα να φτάνει λίγο έξω από την περιοχή, εκεί όπου ο Γιάκος "όπλισε" με το δεξί και σκόραρε κάνοντας την ανατροπή για την ομάδα του.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του 82ου λεπτού, η φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα και τρίτου της αναμέτρησης. Η φάση που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που έκρινε το ματς. Πέραν της ουσίας, ήταν εξαιρετική η ενέργεια του Ευριπίδη Γιάκου.

Σίγουρα, θέση διεκδικεί κι αυτή του τρίτου λεπτού των καθυστερήσεων. Μια από τις πιο περίεργες φάσεις της σεζόν! Ο ΠΑΣ κέρδισε φάουλ στο κέντρο και πήγε να το εκτελέσει ο Βελλίδης. Παίκτης όμως της ομάδας του δεν το κατάλαβε και το εκτέλεσε όταν πλησίασε ο κίπερ των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα αλλά ο Ντουαλά αντί να δοκιμάσει από το κέντρο να σκοράρει σε κενή εστία, θέλησε να βρει συμπαίκτη του, στέλνοντας την μπάλα σε πλάγιο άουτ για τον ΠΑΣ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Απαρατήρητος πέρασε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος και οι βοηθοί του, Χρήστος Μπαλτάς και Αθανάσιος Κολοσιώνης. Αυτό μόνον ως θετικό μπορεί να αξιολογηθεί. Αν κι έλειψε η πολύ δύσκολη φάση, θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στη συμπεριφορά των παικτών τόσο του ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και της Κέρκυρας. Βοήθησαν τη διαιτητική ομάδα στο έργο της.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ευριπίδης Γιάκος με προσωπική έμπνευση κι ενέργεια νίκησε τον Γιαννακόπουλο κι ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα των Ιωαννίνων. Η εκτέλεση ήταν ανάλογα εξαιρετική της έμπνευσής του κι έκρινε την αναμέτρηση.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη δεν αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα πρόσωπα κι αν αλλάξουν στο ρόστερ της ομάδας. Μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, ακόμη κι αν βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 72ο λεπτό. Μια ομάδα που επιμένει και δικαιώνεται γι' αυτήν την επιμονή της. Ακόμη και μετά το 2-1 δεν κάθισε πίσω να φυλάξει το σκορ, αλλά κυνήγησε και το τρίτο γκολ. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του από το 68ο λεπτό!

Ατομικά, σίγουρα η είσοδος του Καρίμ Σολτάνι έδωσε ώθηση στους Ηπειρώτες. Μπορεί να μην πέτυχε γκολ, αλλά έκανε όλα τα υπόλοιπα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το πρώτο ημίχρονο θα πρέπει να προβληματίσει τόσο τον Γιάννη Πετράκη και τον Αλέκο Βοσνιάδη, όσο και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Λάθη επί λαθών, η μπάλα να γυρνά άσκοπα και προσπάθειες ημιτελείς. Οι δύο ομάδες θα πρέπει να πετάξουν στον κάδο ανακύκλωσης του σκληρού τους δίσκου το πρώτο ημίχρονο. Μοναδική αξιόλογη φάση σε 45 λεπτά, αυτή του 34ου λεπτού. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ