STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Όχι στην εξόντωση των μη αδειοδοτούμενων"

"Όχι στην εξόντωση των μη αδειοδοτούμενων"
Σούπερ Λιγκ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League συνεδρίασε την Παρασκευή (16/11) αποφασίζοντας να εισηγηθεί προς την ΕΠΟ να ισχύσουν και φέτος οι ίδιες ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης, με μόνη διαφορά την αύξηση των επεκτάσεων συμβολαίων των άνω 24.

Συγκεκριμένα η λίγκα θέλει να αυξηθούν για του χρόνου σε 4 οι ανανεώσεις/επεκτάσεις συμβολαίων των ποδοσφαιριστών άνω των 24 ετών, με τους υπόλοιπους περιορισμούς να ισχύουν όπως τώρα.

Να σημειωθεί ότι δεν θα γίνει εισήγηση στην ΕΠΟ για αύξηση των μεταγραφών των μη αδειοδοτούμενων ομάδων την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που έρχεται. Συνεπώς το καθεστώς για αυτές τις ομάδες μένει όπως έχει (σ.σ. έχουν δικαίωμα για μία μεταγραφή άνω των 24 ετών).

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ.:

"1. Η Super League με στόχο την εξυγίανση και όχι την εξόντωση των ομάδων, θα εισηγηθεί προς την ΕΠΟ να παραμείνουν οι ποινές, σε περίπτωση μη αδειοδότησης, ίδιες με την περσινή αγωνιστική περίοδο (βλ. απόφαση Γ.Σ. 27/6/2012), με μόνη προσθήκη τη δυνατότητα των ΠΑΕ που δε θα αδειοδοτηθούν να προβαίνουν κατά τη διάρκεια των μετεγγραφικών περιόδων Ιουλ.-Αυγ. 2013 και Ιαν. 2014 σε τέσσερις (4) κατ’ ανώτατο όριο ανανεώσεις/επεκτάσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 24 ετών [ανεξαρτήτως εθνικότητας –οι ανανεώσεις/τροποποιήσεις συμβολαίων Ελλήνων ή γηγενών (locally trained) κάτω των 24 ετών είναι ελεύθερες, όπως ίσχυε και κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο].

2. Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που θα αναλάβει η Super League και το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα σε συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου"

Ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, μετά τη συνεδρίαση, δήλωσε:

" Είδαμε ότι οι ποινές που είχαν επιβληθεί εφαρμόστηκαν και τυπικά. Μπορεί να μην έχουμε ένα πρωτάθλημα υψηλών ταχυτήτων ωστόσο έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο οποίο παίζουν πολλοί Έλληνες παίκτες. Εμείς θα εισηγηθούμε τις προτάσεις μας για τις ποινές στην ΕΠΟ και αυτή θα αποφασίσει".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ