STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ορεξάτος ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Πανθρακικό στο Φάληρο

Ορεξάτος ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Πανθρακικό στο Φάληρο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πουλίδο άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό και ακολούθησαν τα τέρματα των Πάρντο (40') και Ερνάνι (43', 90+3'), για το τελικό 4-0 του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανθρακικό στο Φάληρο.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έχοντας εξασφαλίσει εδώ και μεγάλο διάστημα τον τίτλο του πρωταθλητή, υποδέχθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" τον Πανθρακικό, που την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Football League.

Ο Μάρκο Σίλβα προχώρησε σε ροτέισον, αφού ο Ολυμπιακός είχε και κάμποσους διεθνείς τις προηγούμενες μέρες, δίνοντας μεταξύ άλλων φανέλα βασικού στους Πουλίδο, Τσιμίκα και Καπίνο. Ο Πορτογάλος ήθελε να δώσει ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και σίγουρα θα έμεινε ευχαριστημένος από όσα είδε.

Ο Στοΐνοβιτς από την πλευρά του περίμενε μια καλή εμφάνιση από του παίκτες του, που στάθηκαν καλά στα πρώτο 25 λεπτά, όμως αποδιοργανώθηκαν πλήρως όταν δέχθηκαν το γκολ από τον Πουλίδο και βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 στο ημίχρονο.

Ανοιχτό το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, με πολλές φάσεις αλλά γκολ ήρθε μόλις στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ερνάνι να σκοράρει για το τελικό 4-0 στο Φάληρο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Γεώργιος Φουκάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Βοηθοί: Δημήτριος Ζησιμόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά), Εμμανουήλ Καλφάκης (ΕΠΣ Χανίων)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο (83' Χουτεσιώτης), Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Καμπιάσο (λ.τ. 32' Κασάμι), Ντομίνγκες (68' Σεμπά), Πάρντο, Ερνάνι, Πουλίδο.

Πανθρακικός (Στοΐνοβιτς): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (73' Ζδράβος-Ρίζος), Μελίσσης, Ηλιάδης (70' Μουδούρογλου), Ντιγκινί, Γαβριηλίδης, Μπουγαΐδης, Μπαϊκαρά, Τσιάρας, Ποτουρίδης, Ίγκορ (87' Ψάλτης).

Γκολ: 25' Πουλίδο, 40' Πάρντο, 43' & 90+3' Ερνάνι / -

Κάρτες: 71' Τσιμίκας / 15' Μπουγαΐδης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Την αρχή ο Πουλίδο, ακολούθησε ο Ερνάνι

Λίγο η διακοπή του πρωταθλήματος, λίγο οι άδειες εξέδρες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και το γεγονός ότι δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, το πρώτο 20λεπτο στο Φάληρο πέρασε χωρίς φάσεις ουσιαστικά και με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δώσουν ρυθμό στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε περισσότερο από την αριστερή πτέρυγα να αναπτυχθεί, εκεί όπου ο Σίλβα είχε προτιμήσει τους Τσιμίκα, Ερνάνι, ενώ ο Πανθρακικός είχε 10 παίκτες πίσω από την μπάλα και έψαχνε πότε την κόντρα και πότε το κεφάλι του Ίγκορ.

Οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές από το 25ο λεπτό και μετά, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Άλαν Πουλίδο. Ο Μεξικανός φορ με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ σε εκείνο το σημείο, ενώ στο 40' έδωσε έτοιμο γκολ στον Πάρντο για το 2-0.

Ο Ερνάνι με ωραίο σουτ εντός περιοχής τρία λεπτά αργότερα έκανε τρία τα τέρματα του Ολυμπιακού. Στο μεσοδιάστημα οι Πειραιώτες έχασαν τον Καμπιάσο, με τον Κασάμι να περνά στην θέση του, καθώς ο Αργεντίνος ένιωσε ενοχλήσεις και δεν υπήρχε λόγος να πιεστεί.

Μοναδική καλή στιγμή του Πανθρακικού στο πρώτο μέρος, αυτή στο 29', όταν ο Μπαϊκαρά από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους. Με το σκορ στο 3-0 πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη δίχως έχοντας κάτι να χάσει, ο Πανθρακικός αποφάσισε να παίξει πιο ελεύθερα, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο ρυθμός, ιδιαίτερα μετά το 60ο λεπτό. Αυτό δημιούργησε χώρους και κάμποσες ευκαιρίες στο παιχνίδι, κυρίως από πλευράς Ολυμπιακού.

Ο Τσιμίκας δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα από αριστερά, όμως οι Πάρντο και Ερνάνι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις σέντρες του νεαρού αριστερού μπακ.

Ο Καπίνο σταμάτησε τον Μουδούρογλου στην καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς, πριν ο Σεμπά με εξαιρετική ενέργεια βγάλει τετ-α-τετ τον Ερνάνι στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Πορτογάλο να σημειώνει το τελικό 4-0 στο Φάληρο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Οι δύο "κολλητές" σωτήριες επεμβάσεις του Αθανασιάδη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (64'). Πρώτα στην προσπάθεια του Ερνάνι εκτός περιοχής και στη συνέχεια της φάσης, η απόκρουση στην οβίδα του Κασάμι με τη βοήθεια και της οριζόντιας δοκού.

Ο διαιτητής

Πολύ εύκολο το έργο του Φουκάκη και των βοηθών του στο παιχνίδι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Άλαν Πουλίδο. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Μεξικανό φορ. Άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πάρντο για το 2-0. Με συνεχή κίνηση, σωστή υποδοχή της μπάλας, συμμετοχή στην κυκλοφορία και την δημιουργία, έδειξε ότι είναι παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις στους Πειραιώτες και την επόμενη σεζόν. Έχει βρει δίχτυα και τις 4 φορές που πήρε φανέλα βασικού στο πρωτάθλημα.

Μας άρεσε

Ένα ακόμη πολύ καλό παιχνίδι από τον Τσιμίκα. Εξαιρετικά κοντρολαρισμένος, συνετός και χωρίς περιττά ρίσκα στο παιχνίδι του. Γλυκό αριστερό πόδι και άρτια τεχνική κατάσταση για αμυντικός. Εφόσον βελτιωθεί και ανασταλτικά μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση για τους Πειραιώτες στη θέση του αριστερού μπακ, προερχόμενος από τις Ακαδημίες των Πειραιωτών.

Δεν μας άρεσε

Τα έχουμε ξαναπεί. Παιχνίδια σε γήπεδα χωρίς θεατές μοιάζουν με φιλικά προετοιμασίας...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ