ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τοροσίδης: "Άξιοι συγχαρητηρίων στον Παναθηναϊκό"

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Τοροσίδης, μέσω της NOVA, έδωσε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την φετινή προσπάθεια, ζήτησε υπομονή από τον κόσμο του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε πως δεν μετάνιωσε που έφυγε για την Ιταλία πριν από 5,5 χρόνια.

Ο διεθνής ακραίος μπακ του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδηςμ μίλησε στα κανάλια Novasports για το ντέρμπι "αιωνίων" και εξέφρασε τη θέληση των "ερυθρόλευκων" να φύγουν νικητές από το γήπεδο.

Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού αναφέρθηκε με καλά λόγια για την παρουσία της νεανικής ομάδας του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και συνεχάρη τους "πράσινους" για την προσπάθεια τους

Παράλληλα, σχολίασε το ντέρμπι του "Γ. Καραϊσκάκης" και τα αποτελέσματα της ομάδας του σε Ελλάδα και Ευρώπη, ζήτησε υπομονή από τον κόσμο του Ολυμπιακού και μίλησε για τις εμπειρίες που κέρδισε από την παρουσία του στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Τοροσίδη:

Για τα καλά λόγια του προπονητή του για τη θετική του επίδραση στην ομάδα:

"Σίγουρα όταν ακούς καλά λόγια για το χαρακτήρα σου είναι θετικό. Ευχαριστώ τον προπονητή και εγώ προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα μέσα και έξω από τα αποδυτήρια, γιατί σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, χρειάζεται να υπάρχουν και καλά αποδυτήρια".

Για τη νέα προσπάθεια που γίνεται εφέτος στον Ολυμπιακό:

Η ομάδα είναι νέα και ηλικιακά, αλλά και σε παίκτες. Είναι καλοί παίκτες και χρειάζεται υπομονή για να "δέσει" αυτό το σύνολο. Ο προπονητής προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να βελτιώσει την ομάδα, όμως υπάρχουν και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ξέρετε, καμία ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει όλα της τα παιχνίδια. Το βλέπουμε και στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης".

Για τις εμπειρίες του από το ιταλικό πρωτάθλημα και πώς γύρισε:

"Έχασα παραπάνω μαλλιά (γελάει). Σαν άνθρωπος μπορώ να πω ότι δεν άλλαξε. Σαν παίκτης θα το κρίνουν άλλοι. Έχω αποκτήσει πάντως περισσότερες εμπειρίες σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω. Προσπαθώ να βοηθήσω από την πλευρά μου, όσο περισσότερο μπορώ τον Ολυμπιακό και τους συμπαίκτες μου".

Για τους φίλους που κέρδισε στην Ιταλία:

"Έχω πολύ καλούς φίλους και στη Ρώμη και στη Μπολόνια. Δεν με απασχολεί αν θα υπάρξουν θετικά ή αρνητικά σχόλια για το αγωνιστικό κομμάτι. Όμως με ενδιαφέρει να υπάρχουν θετικά σχόλια για το χαρακτήρα μου. Προσπαθώ να είμαι ο πραγματικός μου εαυτός. Αυτό, ο κόσμος το αναγνωρίζει και γι΄αυτό με αγαπούν αυτοί που με ξέρουν".

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τη θετική εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ματς με τη Ντουντελάνζ:

"Πριν από το ματς με τη Ντουντελάνζ, είχα πει ότι δεν σκεφτόμαστε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό δεν το είπαμε γιατί δεν σεβόμαστε ή δεν υπολογίζουμε τον Παναθηναϊκό, αλλά γιατί σκεφτόμασταν το ευρωπαϊκό ματς και θέλαμε να πάρουμε τη νίκη για να διατηρήσουμε τις ελπίδες πρόκρισης. Αρχίσαμε την προετοιμασία μας για το ντέρμπι, όμως είχαμε λίγο χρόνο - μόλις δύο μέρες - μέχρι το παιχνίδι. Η ομάδα έδειξε σοβαρό πρόσωπο μέχρι τώρα, πηγαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια για να κερδίσουμε και αυτό θα κάνουμε και στην προπόνηση. Θα δουλέψουμε, ώστε να είμαστε 100% έτοιμοι την Κυριακή.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια νεανική ομάδα, αλλά είναι ο Παναθηναϊκός και είναι πάντα υπολογίσιμος. Είναι το μεγάλο ντέρμπι στην Ελλάδα και τα παιδιά του Παναθηναϊκού παίζουν ποδόσφαιρο και μάχονται 90 λεπτά. Αν υποτιμήσουμε τον Παναθηναϊκό, δεν θα έχουμε ευτυχή κατάληψη. Αυτό το έχουν καταλάβει και οι συμπαίκτες μου, γιατί ο Παναθηναϊκός θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Θα έρθει χωρίς άγχος, γιατί άρχισε τη σεζόν χωρίς να έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παίζουν χωρίς άγχος, υπάρχουν νέα παιδιά που τρέχουν, διαθέτουν ένα καλό προπονητή και θα έρθουν για να παίξουμε ένα παιχνίδι που θα είναι σαν τελικός γι' αυτούς. Όμως και για εμάς θα είναι σαν τελικό, γιατί μετράνε οι βαθμοί".

Για το αν περίμενε αυτή την πορεία από τον Παναθηναϊκό:

" Δεν θέλω να πω ψέμματα. Δεν περίμενα αυτή την πορεία και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Και οι παίκτες και ο προπονητής. Γνωρίζω και προσωπικά τον προπονητή του Παναθηναϊκού και ξέρω ότι είναι καλός προπονητής. Δεν περίμενα ότι θα έκαναν αυτή την πορεία και ότι θα είχαν συγκεντρώσει αυτούς τους βαθμούς. Περίμενα να δω μια μαχητική ομάδα, αλλά όχι αυτό που έχει κάνει μέχρι τώρα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν κάνει την έκπληξη με βάση το ρόστερ τους, όμως είναι ο Παναθηναϊκός. Μια νέα ομάδα που θέλει χρόνο. Όμως δεν πρέπει να κοιτάμε κανένα αντίπαλο. Πρέπει να σεβόμαστε, όχι όμως να φοβόμαστε, γιατί πρέπει να κερδίσουμε το ντέρμπι. Οι βαθμοί είναι σημαντικοί".

Για τα στοιχεία που χρειάζεται ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι:

"Για μένα είναι ένα παιχνίδι, όπως όλα τα άλλα. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι μέχρι τώρα και ήρθε άδικα η ήττα. Στη συνέχεια πήγαμε στον ΟΦΗ και χάσαμε. Πρέπει πρώτα να είσαι σοβαρός, αυτοσυγκεντρωμένος και ιδιαίτερα σε ένα ντέρμπι. Έτσι θα μπορέσεις να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν, χωρίς να εννοώ ότι υποτιμήσαμε τον ΟΦΗ. Για μένα έχει μια ιδιαιτερότητα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό γιατί είναι ντέρμπι, αλλά πρέπει να δούμε τους τρεις βαθμούς. Να παίξουμε αυτό που ξέρουμε και να αγωνιστούμε χωρίς άγχος, πιστεύω πως θα είμαστε νικητές".

Για τις διαφορές του ντέρμπι "αιωνίων" με το Ρόμα - Λάτσιο:

" Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες, όμως στο Ρόμα - Λάτσιο στο γήπεδο βρίσκονται φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες. Στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται και είναι κακό. Τώρα που γύρισα, μου κάνει εντύπωση, γιατί είχα συνηθίσει στην Ιταλία να υπάρχουν παντού οπαδοί μας. Είναι λίγο περίεργο και λίγο κακό. Όλα τα άλλα είναι ίδια στα ντέρμπι, γιατί είναι αντιμέτωπες, ομάδες της ίδιας πόλης. Υπάρχει η ίδια αντιπαλότητα και όλοι θέλουν να κερδίσουν αυτά τα παιχνίδια και για την επόμενη μέρα. Υπάρχει και αυτό".

Για το αν έχει σκεφθεί τι φταίει και δεν υπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στα ντέρμπι:

"Είναι μια συζήτηση, την οποία δεν θέλω να την κάνω τώρα. Και αυτό γιατί μπορεί να πω πράγματα που θα πειράξουν. Δεν θα ήθελα να την κάνω πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι. Θα μπορούσα να την κάνω, αφού σταματήσω το ποδόσφαιρο. Πάντως το πρόβλημα λύνεται εύκολα, γιατί είναι θέμα βούλησης. Στην Αγγλία λύθηκε, ενώ ήταν χειρότερη η κατάσταση. Εδώ δεν υπάρχει βούληση".

Για το "χτίσιμο" του εφετινού Ολυμπιακού:

"Η άποψη μου είναι ότι καμία ομάδα δεν χτίζεται σε 2 μήνες. Θα έρθουν και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, όμως καμία ομάδα δεν μπορεί να χτιστεί σε 2-3 ή 5 μήνες. Η υπομονή λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με νέα παιδιά σε ηλικία, όμως κι εμείς έχουμε μια νέα ομάδα. Χρειάζονται υπομονή από όλους τους φιλάθλους μας και να αναγνωρίσουν ότι η ομάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα. Αποκλείσαμε μια δύσκολη ομάδα, όπως είναι η Μπέρνλι στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεν είναι κάτι μικρό να αφήνεις εκτός διοργάνωσεις ένα κλαμπ που ήταν πέρυσι ψηλά στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ. Κάναμε πολλά θετικά, ήρθα και αρνητικά, όμως χρειάζεται υπομονή. Γιατί πιστεύω ότι με το ρόστερ που έχουμε, το σταφ και τη διοίκηση μας, ο Ολυμπιακός μπορεί να χτίσει κάτι πολύ καλό για τα επόμενα χρόνια".

Για το αν έχει σκεφτεί τι θα κάνει όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο:

"Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι την επόμενη ημέρα. Σκέφτομαι το σήμερα, την προπόνηση που θα αρχίσει σε λίγη ώρα. Δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο. Πραγματικά. Αυτό που θέλω είναι να απολαμβάνω τη στιγμή, να κερδίσουμε το ντέρμπι, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να έχουμε υγεία. "Όταν κάνεις όνειρα, ο Θεός γελάει" λένε και το πιστεύω. Δεν κάνω όνειρα. Ας κερδίσουμε το ντέρμπι και όταν σταματήσω, θα το σκεφτώ. Δεν έχω άλλωστε σκοπό να παίξω ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια. Μπορεί και να είναι ο τελευταίος ενάμιση χρόνος. Θέλω να το ευχαριστηθώ! Ποιος ξέρει τι γίνεται; Μπορεί να με διώξουν! (γελάει). Μην κοιτάτε που έχω βάλει τρία γκολ! Ήταν και θέμα τύχης. Ίσως έγινε, γιατί μικρός ήμουν επιθετικός και ως αμυντικός έχω περισσότερο το γκολ".

Για όσα έζησε στην Ιταλία:

"Δεν μετανιώνω που έφυγα από τον Ολυμπιακό. Ήταν δική μου απόφαση. Στο εξωτερικό κέρδισα παραστάσεις και εύχομαι όλοι οι παίτκες να πάνε έξω και να δουν κάτι το διαφορετικό. Όσοι έχουν φιλοδοξίες στο ποδόσφαιρο, θα τους βοηθούσε να πάνε στο εξωτερικό. Τα πεντέμιση χρόνια που ήμουν στην Ιταλία με βοήθησαν πολύ. Όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και στο ανθρώπινο κομμάτι. Όποιος δεν παραδέχεται τα λάθη του, δεν βελτιώνεται. Είδα διαφορετικά πράγμαα και έχω αλλάξει κάποιες απόψεις. Αυτό που έζησα στην Ιταλία είναι ότι το παιχνίδι είναι διαφορετικό. Γενικά. Θυμάμαι παίζαμε Ρόμα - Γιουβέντους και είδα στην εξέδρα έναν οπαδό με φανέλα της Γιουβέντους να περνάει ανενόχλητος μέσα από τους οπαδούς της Ρόμα. Αυτό μου έκανε εντύπωση. Και είναι ένα βήμα δίπλα μας, όμως απέχουμε πολύ από αυτό. Πάρα πολύ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ