ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Πυλιαρός: "Φαβορί στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός"

Πυλιαρός: "Φαβορί στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός"
Μαζουακού Ζέκα

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό» με τον Γιάννη Φιλέρη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για το ντέρμπι του Σαββάτου (21/11, 19:30) ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Διαβάστε τι είπε για τις δυο ομάδες και τον τρόπο μετάδοσης του αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη συμμετοχή του σετραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη:« Ο Κηλαηδόνης θεωρούσε ότι η φωνή μου του πήγαινε στο «Μικρό ήρωα». Εγώ γέλασα, αλλά κάναμε μία ηχογράφηση και πέτυχε. Έτσι είχα και συμμετοχή και στο χώρο του τραγουδιού».

Για τα ντέρμπι που έχει μεταδώσει:« Είναι πάρα πολλά. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσα. Όλα τα ντέρμπι είχαν τα απρόοπτα τους, κάθε ματς είχε την ιδιαιτερότητά του. Στα ντέρμπι είχα τρακ, διότι υπήρχε το αίσθημα ευθύνης, για καλή και αντικειμενική μετάδοση. Παλιά ο ακροατής περίμενε από τον σπίκερ να δώσει την εικόνα του αγώνα και να δει τα στιγμιότυπα το βράδυ στην «Αθλητική Κυριακή». Θεωρούσα σωστό να μην εκφράζω τα συναισθήματά μου και καθότι δεν είχαμε μόνιτορ, «καθάριζα» με έμμεσο τρόπο τις αμφισβητούμενες φάσεις λέγοντας: «Κατά την άποψη του διαιτητή ή κατά υπόδειξη του επόπτη». Πάντα στα ντέρμπι υπήρχε η αμφισβήτηση στο νικητή, ειδικά όταν αυτά κρίνονταν στο γκολ. Παλαιότερα ο σπίκερ ήταν στο απυρόβλητο, σε αντίθεση με τώρα, που υπάρχουν πολλές εφημερίδες, σάιτ ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και κατακρίνεται».

Για το πόσα χρόνια έκανε μεταδόσεις:« Στην ΕΡΤ ήμουν κοντά στα 30 χρόνια και μετά δούλεψα σε ιδιωτικά ραδιόφωνα για 10 χρόνια. Κάνω μεταδόσεις επί 25 χρόνια».

Για τη διαφοροποίηση των συνθηκών στα γήπεδα:« Είναι τελείως διαφορετικές, καθώς πρόλαβα και την εποχή που πήγαιναν οπαδοί και των δύο ομάδων στα ντέρμπι, αλλά και την εποχή που, έπειτα από κάποιες μεταγραφές παικτών του Ολυμπιακού στον Παναθηναϊκό, σταμάτησαν οι μετακινήσεις. Το πρώτο χυδαίο σύνθημα το είχα ακούσει σε ένα ντέρμπι στην Πάτρα για τη μεταγραφή του Γαλάκου. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν η καλύτερη θέση για τον σπίκερ. Ήταν ψηλά και έκανες τη δουλειά σου άνετα. Σε κανένα άλλο γήπεδο δεν υπήρχε η απόλυτη εξασφάλιση, καθώς στα υπόλοιπα καθόμασταν είτε στους αγωνιστικούς χώρους, είτε κοντά στους φιλάθλους. Επίσης δεν είχαμε και καλή εικόνα. Μετά πήγαμε στο Ο.Α.Κ.Α., όπου τα πράγματα έγιναν πολύ ωραία με τα μόνιτορ που μπορούσαμε να κάνουμε τους έξυπνους και να παίρνουμε θέση για τις επίμαχες φάσεις».

Για πως πρέπει να είναι η σωστή μετάδοση:« Κανείς δε γεννήθηκε με το μικρόφωνο στο χέρι και όλοι υπερασπιζόμασταν μία ομάδα. Ωστόσο, ο συνετός επαγγελματίας πρέπει να μην αφήνει την οπαδική του προτίμηση να επηρεάζει τη δουλειά του. Η περιγραφή, όπως μας δίδασκε τότε ο μεγάλος Μιχάλης Γιαννακάκος, πρέπει στο 60-70% να προσανατολίζεται στο που είναι η μπάλα και μετά στην κριτική. Η κριτική άρχισε να διαδίδεται από τη στιγμή που ο καθένας νόμιζε ότι μπορεί αν κάνει μία μετάδοση. Για αυτό πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι των σταθμών πρέπει πριν δώσουν σε κάποιον το μικρόφωνο να τον περνούν από σεμινάριο. Το πιο σωστό σε μία μετάδοση είναι να είσαι μαζεμένος και συνετός. Είναι λογικό να έχει ένταση αυτός που μεταδίδει, αλλά αν έχει κάνει σωστά τη δουλειά του δε θα έχει πρόβλημα, παρότι ο κόσμος παλαιότερα συνήθιζε ο κόσμος να έχει ανοιχτά τα τρανζιστοράκια στο γήπεδο και ήξερε που κάθονταν οι δημοσιογράφοι. Το ραδιόφωνο έχει τη δική του μαγεία, είναι πιο άμεσο και εξάπτει τη φαντασία του ακροατή. Από την άλλη, η τηλεόραση είναι πιο πειστική και αδιάψευστος μάρτυρας».

Για τα ματς που θυμάται:« Το πρώτο που θυμάμαι ήταν το 3-2 το 1982 για το κύπελλο Ελλάδας, στη Λεωφόρο, με τα τρία πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, σε παιχνίδι που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 και οι «ερυθρόλευκοι» αμφισβήτησαν τα δύο από αυτά. Και τα τρία πέναλτι τα είχε εκτελέσει ο Χαραλαμπίδης και είχε ευστοχήσει σε όλα, καθώς είχε εξαιρετική ψυχραιμία. Επίσης, το 1991 στα λεγόμενα πέτρινα… χρόνια του Ολυμπιακού, ο Αναστόπουλος είχε πετύχει το γκολ της νίκης που ήταν η πρώτη έπειτα από πέντε χρόνια επί του Παναθηναϊκού. Την επόμενη σεζόν θυμάμαι το 3-0 του Παναθηναϊκού, σε μία χρονιά που οι «πράσινοι» δέχονταν τεράστια κριτική από τις εφημερίδες. Επίσης και τη ρεβάνς του Κυπέλλου το 1990, που ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0, μείωσε σε 2-1 ο Μητρόπουλος και έστειλε το ματς στην παράταση, ο Σαραβάκος έκανε το 3-1, ο Ντέταρι με πέναλτι μείωσε και ισοφάρισε ο Δρακόπουλος δίνοντας την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Ήταν επεισοδιακό παιχνίδι και επί ώρες γινόταν αστυνομικό ρεπορτάζ από τους αθλητικούς συντάκτες. Αφού μιλάμε και για Κύπελλο και το 1-4 το 2001 στη Λεωφόρο».

Για τους παίκτες που ξεχώριζαν στα ντέρμπι:« Ο Αναστόπουλος, ο Βαζέχα και ο Τζόρτζεβιτς, οι μόνιμοι σκόρερ των ομάδων».

Για την πρόβλεψή του για το ντέρμπι:« Μπορεί να λέμε ότι σε τέτοια παιχνίδια δε μετράει η βαθμολογία και η ποιότητα, αλλά φέτος αυτό δεν ισχύει και μπορεί να μετρήσει υπέρ των φιλοξενούμενων. Όλοι αποδέχονται ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει καλύτερη εικόνα τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων. Πάντα βέβαια, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Για τον Παναθηναϊκό θα παίξει ρόλο η αλλαγή προπονητή όσον αφορά την ψυχολογία. Το ντέρμπι είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Αν έπρεπε να δώσω πιθανότητες τότε, θα ήταν 20% στον Παναθηναϊκό, 30% στην ισοπαλία και 50% στον Ολυμπιακό».

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ