ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Διεθνής κατακραυγή για τα επεισόδια

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα ελληνικά κατορθώματα, που σημάδεψαν το ντέρμπι των αιωνίων, έγιναν γνωστά και εκτός συνόρων και παρουσιάστηκαν από τα διεθνή Μέσα με δυσφημιστικό για την χώρα μας τρόπο (VIDEO).

Το όνομα της χώρας μας ακούστηκε γι' ακόμη μία φορά στο εξωτερικό και πάλι με αρνητικό πρόσημο. Αφορμή αυτή την φορά ήταν τα επεισόδια στο ντέρμπι της Κυριακής (17/3) ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, που οδήγησαν στην οριστική διακοπή του αγώνα.

Τα γεγονότα της Κυριακής (17/3) σχολιάστηκαν από μεγάλα διεθνή Μέσα, τα οποία παρουσίασαν τα συμβάντα που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού εντός και εκτός γηπέδου, που τελικά είχαν ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του ντέρμπι.

Το γερμανικό περιοδικό "Kicker", εκτός από την παρουσίαση των γεγονότων, εστίασε στον Γερμανό διαιτητή, ο οποίος ήταν ο "άρχων" του παιχνιδιού και πήρε την οριστική απόφαση, ενώ αναφέρθηκε και στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Διεθνής κατακραυγή για τα επεισόδια

"Δακρυγόνα στην Αθήνα, ο διαιτητής της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Φρίτς, διακόπτει το παιχνίδι. Για χρόνια κυριαρχόυσαν τα επεισόδια και η βία στα ελληνικά γήπεδα, όπως και στο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού." αναφέρει μεταξύ άλλων η "Kicker".

Τα βρετανικά ΜΜΕ, με εφημερίδες, όπως η "Daily Mail" και την "Sun", παρουσίασαν και εκείνα με την σειρά τους τα επεισόδια με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνει τις "βόλτες" των οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο και φλεγόμενα πανό που συνθέτουν μία άσχημη εικόνα για την Ελλάδα. Μάλιστα, η "Daily Mail" δημοσίευσε και βίντεο που απεικονίζει τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και των Αστυνομικών δυνάμεων έξω από το ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Διεθνής κατακραυγή για τα επεισόδια

"Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό διακόπτεται μετά από επίθεση φιλάθλων στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας καθώς βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ τα δακρυγόνα φτάνουν στο γήπεδο μετά από συγκρούσεις της αστυνομίας και των φιλάθλων" αναφέρει στο τίτλο της η "Daily Mail".

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Διεθνής κατακραυγή για τα επεισόδια

"Χάος, το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός διακόπτεται μετά από επίθεση οπαδών στους παίκτες και διάχυσης δακρυγόνων στο γήπεδο" γράφει η "Sun".

Πάντως, οι ελληνικές "χάρες" δεν έμειναν μόνον στην Ευρώπη, αφού έγιναν γνωστές και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Συγκεκριμένα, η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα "The Washington Post" είχε αναλυτικό ρεπορτάζ με τα τεκταινόμενα γύρω από τα επεισόδια και την διακοπή του αγώνα.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Διεθνής κατακραυγή για τα επεισόδια

"Το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός διακόπτεται μετά από επεισόδια" ο τίτλος της αμερικανικής εφημερίδας.

Το βίντεο της "Daily Mail" με τα επεισόδια περιμετρικά του γηπέδου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Παναθηναϊκός: Οι παρενέργειες της διακοπής του ντέρμπι
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Στο ίδιο έργο θεατές επτά χρόνια μετά!
Ποντένσε: "Μερικοί από τους οπαδούς είχαν μαχαίρια"
Παναθηναϊκός: Ανεπανόρθωτη ζημιά
TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ