ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι βάσει στατιστικής

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι βάσει στατιστικής

Το Sport24.gr αναλύει το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός με τη βοήθεια των αριθμών. Τι έχουν κάνει οι δύο μονομάχοι μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα μετά από εννιά αγωνιστικές.

Μετράμε αντίστροφα, πια, προτού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπουν στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να γράψουν ένα ακόμη ντέρμπι "αιωνίων" στο βιβλίο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Σε όποια κατάσταση και να βρίσκονται αμφότεροι, το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο "κλάσικο" της πατρίδας μας. Ακόμη κι φέτος που οι "πράσινοι" παρουσιάζουν ένα νεανικό σύνολο με ελάχιστη εμπειρία σε τέτοια ματς, το ενδιαφέρον παραμένει στην κορυφή.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ

Αλήθεια, ποια είναι η ηλικιακή διαφορά των αποψινών αντιπάλων; Σύμφωνα με το Transfermakt ο μέσος όρος της ηλικίας του συνόλου του Γιώργου Δώνη είναι στα 23,4 χρόνια, ενώ του Πέδρο Μαρτίνς 25,9.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ

Ο αποψινός γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός, μετράει έξι νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Το ρεκόρ του Παναθηναϊκού από την άλλη είναι έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός είναι πιο παραγωγικός από τον Ολυμπιακό κατά δύο γκολ. Οι "πράσινοι" έχουν σκοράρει μέχρι στιγμής στην Super League 14 τέρματα, ενώ οι Πειραιώτες 12. Επίσης, βάσει των τελικών προσπαθειών το "τριφύλλι" βρήκε το προαναφερθέν νούμερο έπειτα από 92 τελικές. Από την άλλη οι "ερυθρόλευκοι" έχουν φτιάξει 131 τελικές.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στα γκολ και τις τελικές προσπάθειες, μπορεί οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να υστερούν ελάχιστα από τον αποψινό τους αντίπαλο, όμως είναι το σύνολο που υπερτερεί σε ποικιλία τρόπων δημιουργίας κινδύνων μπροστά από την εστία του "εχθρού". Ο Ολυμπιακός πατάει περισσότερο περιοχή από τον Παναθηναϊκό με 54 σουτ εντός αντί 35. Υπεροχή και στα σουτ εκτός με 54 αντί 45 και 23 κεφαλιές αντί 11.

ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ

Δημιουργικά, ο Ολυμπιακός στο στατιστικό με τις πάσες κυριαρχεί απόλυτα με 703, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη υπολείπονται με 460. Στα λάθη, πάντως, είναι ολόιδιοι. Και οι δύο έχουν από 391.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ

Στις εννέα πρώτες αγωνιστικές η εστία του Ολυμπιακού έχει παραβιαστεί τέσσερις φορές και του Παναθηναϊκού έξι. Οι "πράσινοι" έχουν επιτρέψει επίσης περισσότερες τελικές μπροστά από την εστία τους, 74 στο νούμερο. Όσον αφορά τους "ερυθρόλευκους" έχουν αφήσει τους αντιπάλους τους να επιχειρήσουν 64 φορές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ... 50-50

Τα στατιστικά των δύο ομάδων δεν δείχνουν χτυπητές διαφορές. Ο Παναθηναϊκός πατάει ελαφρώς καλύτερα στην επίθεση και ο Ολυμπιακός είναι πιο σταθερός στην άμυνα με περισσότερες τελικές και μεγαλύτερη αστοχία. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ