ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι κορυφαίοι σκόρερ και οι μεγαλύτερες νίκες στο νεότευκτο "Γ. Καραϊσκάκης"

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι κορυφαίοι σκόρερ και οι μεγαλύτερες νίκες στο νεότευκτο "Γ. Καραϊσκάκης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι κορυφαίοι σκόρερ και οι μεγαλύτερες νίκες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα αιώνια ντέρμπι πρωταθλήματος από τότε που μετακόμισαν οι Πειραιώτες στο νέο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Δυο διαφορετικοί κόσμοι, δυο ομάδες που δεν βρήκαν ποτέ κοινό σημείο αναφοράς από την ημέρα που άρχισαν να κονταροχτυπιούνται, δυο αιώνιοι αντίπαλοι με μακραίωνη ιστορία και αντιπαλότητα που έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της χώρας.

Το ελληνικό Clasico ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό διεξάγεται το απόγευμα της Κυριακής (11/11, 19:30) στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 10η αγωνιστική της Super League, με τη φετινή μάχη να αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πάντα τα παιχνίδια αυτά είναι ξεχωριστά και έχουν άλλη αίγλη, όμως αμφότερες οι δυο ομάδες βρίσκονται σε καλό μομέντουμ αυτή την περίοδο.

Συνολικά έχουν αναμετρηθεί 197 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με τους "ερυθρόλευκους" να υπερτερούν στις νίκες, μετρώντας 80 έναντι 50 των "πράσινων", ενώ 67 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τα τέρματα είναι 260-202 υπέρ των Πειραιωτών, που θεωρητικά έχουν τον πρώτο λόγο κόντρα στο νεανικό και εξαιρετικά ανταγωνιστικό σύνολο του Γιώργου Δώνη.

Το Sport24.gr ξεχωρίζει τα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί στο νεότευκτο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" από το 2004 και έπειτα. Τότε μετακόμισε εκεί ο Ολυμπιακός μετά την κατασκευή του δικού του "παλατιού" και έχουν διεξαχθεί πολλά σπουδαία παιχνίδια. Η ομάδα του Πειραιά μετράει οκτώ νίκες, το "τριφύλλι" έχει δυο, ενώ ισόπαλα έχουν λήξει τέσσερα ματς.

Η ΦΙΕΣΤΑ ΗΤΑΝ... ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ

Όσον αφορά στις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες των δυο αιωνίων με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης", είναι το 3-0. Μάλιστα, πρώτος το πέτυχε ο Παναθηναϊκός στις 2/3/2014, όταν στον πάγκο του ήταν ο Γιάννης Αναστασίου και στον αντίποδα ο Μίτσελ. Ένα ντέρμπι - φιέστα για τους Πειραιώτες, που αν νικούσαν, "κλείδωναν" το πρωτάθλημα, αλλά όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά γνώρισαν συντριβή. Ήταν το περιβόητο ματς με την κατάρρευση του Ολαϊτάν στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο επηρέασε πολύ τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Σε εκείνο το ντέρμπι στο Φάληρο, ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός και προηγήθηκε με τον Πράνιτς στο 45', αλλά στο β' μέρος "χτύπησε" άλλες δυο φορές με τον Μπεργκ στο 67' και με τον Αμπέντ στο 87', ο οποίος μάλιστα πανηγύρισε, σχηματίζοντας ένα... τόξο. Οι γηπεδούχοι είχαν χάσει και πέναλτι για να μειώσουν σε 1-2 με τον Ντομίνγκες, το οποίο είχε κερδίσει ο Βαλντές.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ

Στις 6/11/2016 ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να... απαντήσει με το ίδιο σκορ. Εκείνη την περίοδο είχε στον πάγκο του τον Πάουλο Μπέντο και είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακή εμφάνιση. κόντρα στο σύνολο του Αντρέα Στραματσόνι. Μάλιστα, είχε πετύχει όλα τα γκολ του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο οι "πράσινοι" είχαν χάσει πέναλτι με τον Λεντέσμα.

Πρώτος τον... χορό των τερμάτων είχε ανοίξει ο Μποτία με κεφαλιά στο 21ο λεπτό, ενώ ο Ελιουνούσι στο 26' εκμεταλλεύτηκε τη μπαλιά του Σεμπά και έκανε το 2-0 εν μέσω αποθέωσης. Στο 44' ήταν η σειρά του Ιντέγε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να δημιουργήσει όνειρα για μεγάλο σκορ. Στο β' μέρος δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ένα πανάξιο τρίποντο.

ΡΙΒΑΛΝΤΟ, ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΕΡΓΚ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Από 'κει και πέρα, αναφορικά με τους πρώτους σκόρερ των δυο ομάδων στο νέο "Καραϊσκάκης", για τον Ολυμπιακό έχουν σημειώσει από τρία γκολ οι Ριβάλντο και Μήτρογλου, ενώ για τον Παναθηναϊκό δυο γκολ έχει σημειώσει ο Μπεργκ.

Ο Ρίμπο είχε πετύχει το πρώτο γκολ σε αιώνιο ντέρμπι στο καινούργιο φαληρικό γήπεδο με εκτέλεση φάουλ στη νίκη 1-0 των Πειραιωτών επί του "τριφυλλιού", ενώ την σεζόν 2005-06 στο εντυπωσιακό 3-2 των γηπεδούχων είχε βρει δυο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα με εξαιρετικά πλασέ που δεν μπορούσε να εξουδετερώσει ο Γκαλίνοβιτς.

Ο Μήτρογλου είχε βάλει δυο γκολ στο 2-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2009-10, με το πρώτο να είναι με κοντινή προβολή και το δεύτερο με τρομερό βολ πλανέ σε σέντρα του Ζαϊρί. Επίσης, τη σεζόν 2012-13 είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στα τελευταία λεπτά, σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί νωρίτερα με τον Φιγκερόα.

Στον αντίποδα, ο Μπεργκ είχε σκοράρει στο θριαμβευτικό 0-3 της σεζόν 2013-14, ενώ είχε ανοίξει το σκορ στο ξεκίνημα του ντέρμπι της σεζόν 2015-16 με κοντινό πλασέ, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς και εντέλει επικράτησαν με 3-1.

Όλα τα ντέρμπι πρωταθλήματος στο νέο "Γ. Καραϊσκάκης":

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 1-0 30' Ριβάλντο

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 3-2 37', 58' Ριβάλντο, 73' Κωνσταντίνου / 20' πεν. Γκονσάλες, 75' Γκέκας

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 0-1 89' Παπαδόπουλος

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 1-1 45'+1' Άντζας / 14' Εντόι

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 2-0 45', 54' Μήτρογλου

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 2-1 20' Μιραλάς, 90'+1' Τζεμπούρ / 58' Λέτο

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 1-1 48' Τζεμπούρ / 17' Ζέκα

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 1-1 87' Μήτρογλου / 73' Φιγκερόα

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 0-3 45' Πράνιτς, 67' Μπεργκ, 89' Αμπέντ

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 1-0 59' Αυλωνίτης

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 3-1 38' Καμπιάσο, 87' Ντα Κόστα, 89' Ιντέγε / 3' Μπεργκ

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 3-0 21' Μποτία, 26' Ελιουνούσι, 44' Ιντέγε

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 1-1 61' Φορτούνης / 87' Μουνιέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ