ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Ολυμπιακός

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Το μεγάλο ρεκόρ της ομαδάρας του Μπούκοβι (1966-67) καλούνται να ισοφαρίσουν οι «ερυθρόλευκοι» του Μάρκο Σίλβα στο σημερινό ντέρμπι του «Απ. Νικολαϊδης» (21/11, 19.30)

Πλησιάζει η ώρα για το μεγάλο ματς της Λεωφόρου και η αλήθεια είναι πώς στον Ολυμπιακό έχουν φροντίσει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Εντάξει, μπορεί ο Παϊτίμ Κασάμι να βγήκε στην Ελβετία και να δήλωσε «πάμε να τους διαλύσουμε», όμως, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Ρέντη κάνει λόγο για μία ομάδα που θα πάει με κάτω το κεφάλι στο «Απ. Νικολαϊδης». Όλο αυτό που σας περιγράφουμε φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Μάρκο Σίλβα.

Σίγουρα οι παλιότεροι έσπευσαν να βάλουν τους νεότερους στο κλίμα. Ωστόσο, η εβδομάδα που προηγήθηκε θα πρέπει να είναι η πιο ήσυχη εβδομάδα προετοιμασίας ενός ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πάντοτε, παραμονές τέτοιων αγώνων γίνονταν ένα σωρό ομιλίες από τους εκάστοτε προπονητές ή ακόμα-ακόμα και από τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Σίλβα αποφάσισε να επιλέξει έναν άλλον δρόμο. Προτιμάει να πιάνει έναν-έναν τους παίκτες του ξεχωριστά και να τους εξηγεί τι θέλει από τον καθέναν πάνω σε αγωνιστικά ζητήματα. Φυσικά και έχουν γίνει συζητήσεις για τα όσα έζησαν την περσινή σεζόν στο ίδιο γήπεδο. Όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε τα πάντα - και το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό – να κρατήσει το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας όχι στα εξωαγωνιστικά, αλλά καθαρά στα όσα επιθυμεί να δει εντός των τεσσάρων γραμμών.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που τους έχει ζητήσει είναι να ξεχάσουν ότι έχουν πετύχει το 10Χ10 στο πρωτάθλημα και πώς είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ομαδάρας του Μπούκοβι με το 11Χ11 τη σεζόν 1966-67. Ωραία τα ρεκόρ, αυτά είναι που γράφουν ιστορία, αλλά ο Σίλβα μόνο αυτό δεν σκέφτεται τη δεδομένη στιγμή. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να φύγει ο Ολυμπιακός νικητής από την Λεωφόρο για να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά τη φετινή του κυριαρχία. Ε, αν έρθει και το ρεκόρ φυσικά και είναι καλοδεχούμενο…

Όσον αφορά στα αγωνιστικά πλάνα του κόουτς των Πειραιωτών, η αίσθηση που επικρατούσε χθες (20/11) ήταν ότι θα πάει με τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβα, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη, Σεμπά, Ντουρμάζ και Ιντέγε. Αυτούς τουλάχιστον είχε στην δοκιμή που έγινε στην τελευταία προπόνηση. Από εκεί και πέρα όμως πάντοτε παραμένει στα υπόψη του ο Φελίπε Πάρντο, ο οποίος επέστρεψε μια χαρά από την Κολομβία, λες και δεν είχε κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι.

Σχετικά με τον Παναθηναϊκό, ο Σίλβα δεν νομίζει ότι θα ξεκινήσει ο Εσιέν που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ δοκιμαζόταν με τους «βασικούς» στο Κορωπί. Πιστεύει ότι ο Στραματσιόνι δεν θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές. Τους έχει μελετήσει τους «πράσινους», έχει δει σχεδόν όλα τα παιχνίδια και είναι προετοιμασμένος για να «πολεμήσει» το 4-4-2 που αναμένεται να παρατάξει ο Ιταλός τεχνικός. Στους παίκτες του θα δείξει βίντεο το μεσημέρι με στιγμιότυπα από ματς του Παναθηναϊκού. Εκεί ενδεχομένως να γνωστοποιήσει και την ενδεκάδα.

* Αρκετός κόσμος αναμένεται να βρεθεί στο Ρέντη το απόγευμα για να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες κατά την αναχώρηση στην Λεωφόρο.

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ