ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυλωνίτης: "Φαβορί ο Ολυμπιακός, μπράβο στον Παναθηναϊκό"

Αυλωνίτης: "Φαβορί ο Ολυμπιακός, μπράβο στον Παναθηναϊκό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο στόπερ της Στουρμ Γκρατς και πρώην παίκτης Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, Τάσος Αυλωνίτης, μίλησε στο Sport24.gr για το αποψινό ντέρμπι των "αιωνίων" στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Τάσος Αυλωνίτης είναι ο τελευταίος Έλληνας ποδοσφαιριστής που με γκολ του κρίνει ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός, πρώην παίκτης και των δύο "αιωνίων", μίλησε στο Sport24.gr για το αποψινό ντέρμπι του Φαλήρου, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League (19.30).

Ο στόπερ της Στουρμ Γκρατς μίλησε για το τέρμα του στις 26 Οκτωβρίου 2014 που είχε χαρίσει το τρίποντο στους Ερυθρόλευκους, τους οποίους χρίζει ως φαβορί. Από την άλλη, μοιράζει συγχαρητήρια στο Τριφύλλι, υποστηρίζοντας πως δεν το περίμενε να κάνει τέτοια πορεία...

Πώς ένιωθες τις παραμονές των ντέρμπι και πως διαχειριζόσουν τα συναισθήματα σου;

"Οι ποδοσφαιριστές ζουν γι αυτά τα ματς. Όλοι θέλουν να αγωνιστούν. Νομίζω το άγχος -που φυσικά υπάρχει- γενικότερα είναι διαχειρίσιμο".

Πριν το πρώτο σου ντέρμπι τι έκανες για να διαχειριστείς το άγχος;

"Δεν είχα τόσο πολύ άγχος στο πρώτο μας ντέρμπι, διότι δεν ξεκινούσα βασικός (26/10/2014). Ήθελα όμως να κερδίσουμε, διότι σε περίπτωση στραβοπατήματος ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε τότε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα, ήταν ήδη μερικούς βαθμούς μπροστά. Ευτυχώς για την ομάδα σκόραρα και νικήσαμε".

Πώς περιμένεις να ανταποκριθούν οι μικροί του Παναθηναϊκού; Με μερικούς έκανες προπονήσεις πέρυσι...

" Νομίζω ότι το σύνολο του Παναθηναϊκού είναι πολύ δεμένο. Δίνει το 100% σε κάθε αγώνα και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Νομίζω πως αυτό θα προσπαθήσουν να δείξουν και στο ντέρμπι της Κυριακής".

Ο Έλληνας προπονητής μπορεί να βάλει καλύτερα τους παίκτες του στο κλίμα του ντέρμπι σε σχέση με έναν ξένο;

" Δεν νομίζω ότι ισχύει πάντα αυτό. Φυσικά ξέρει καλύτερα τί εστί ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, αλλά αν είναι καλοδουλεμένη μια ομάδα, μπορεί να το δείξει και στα ντέρμπι, όχι μόνο στους υπόλοιπους αγώνες. Φυσικά μετράει η ψυχή και το πάθος που θα βγάλουν εκατέρωθεν, αλλά δεν αρκεί πάντα μόνο αυτό".

Αυλωνίτης: "Φαβορί ο Ολυμπιακός, μπράβο στον Παναθηναϊκό"
Αυλωνίτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πώς είναι η επόμενη μέρα για έναν σκόρερ σε ντέρμπι, που έδωσε τη νίκη;

"Σίγουρα είναι κάτι το ξεχωριστό. Δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα γκολ. Όλοι μιλάνε για το συγκεκριμένο ματς και τους σκόρερ, αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο δεν υπήρχε χώρος για πανηγυρισμούς, διότι ήμασταν δεύτεροι στη βαθμολογία και κοιτάζαμε μόνο πώς θα φτάσουμε στην κορυφή".

Πώς βίωσες τα παιχνίδια ως παίκτης του Ολυμπιακού και πως του Παναθηναϊκού;

"Οι χρονιές που ήμουν στον Ολυμπιακό ήταν πολύ διαφορετικές με την περσινή στον Παναθηναϊκό, όπου ήμασταν σε δύσκολη κατάσταση διοικητικά. Είχαμε αφαιρέσεις βαθμών και απλά κοιτάζαμε να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Στον Ολυμπιακό η πίεση ήταν μεγαλύτερη, διότι ο πρωταθλητισμός, όπως και τώρα δηλαδή, ήταν must. Δεν υπήρχε περιθώριο στραβοπατήματος και επίσης είχαμε το Champions League, άρα τα παιχνίδια ήταν πολλά".

Ποιά ομάδα εκτιμάς ότι είναι το φαβορί για να πάρει τη νίκη;

"Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας, αλλά και λόγω εμπειρίας. Βέβαια, ντέρμπι είμαι και ποτέ δεν υπάρχουν έγκυρες προβλέψεις σε τέτοια ματς".

Το περίμενες ότι θα ήταν σε τέτοια αγωνιστική κατάσταση εφέτος ο Παναθηναϊκός; Ότι θα τα κατάφερνε τόσο καλά...

"Να σας πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Περίμενα να βγάλει αυτήν την ομοιογένεια, αλλά όχι να πάρει τόσα πολλά θετικά αποτελέσματα. Μπράβο τους, όμως, είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Αυτό που με χαροποιεί περισσότερο, είναι πως τέτοιες καταστάσεις, όπως και στον Πανιώνιο που ήμουν παλαιότερα, αναγκάζουν τις ομάδες να εμπιστευτούν πολλούς Έλληνες παίκτες και πάντα αυτό βγαίνει σε καλό".

Photo credits: Eurokinsisi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ