STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός: Πρώτος με διαφορά στη μάχη της εξάδας

Ολυμπιακός: Πρώτος με διαφορά στη μάχη της εξάδας

Ο Ολυμπιακός μετράει 24 βαθμούς, τους περισσότερους με μεγάλη διαφορά, στα παιχνίδια του με τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες έξι θέσεις της βαθμολογίας. Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 13 και η ΑΕΚ με 12 πόντους.

Μετά τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ, όλες οι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και εκτός απροόπτου θα προχωρήσουν στα play-off της Super League (ο ΟΦΗ δεν έχει "κλειδώσει" μαθηματικά την παρουσία του) έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους.

Ο Ολυμπιακός με το μεγάλο "διπλό" στην Τούμπα χάρη στο αυτογκόλ του Γιαννούλη στο 49ο λεπτό μετράει τους περισσότερους πόντους στις "μάχες" της εξάδας. Συγκεκριμένα έχει συγκεντρώσει 24 πόντους με επτά νίκες (Άρη εκτός 2-1, ΟΦΗ εντός 2-1, ΑΕΚ εντός 2-0, Παναθηναϊκό εντός 1-0, Άρη 4-2 εντός, ΟΦΗ 1-0 εκτός και ΠΑΟΚ 1-0 εκτός) και τρεις ισοπαλίες ( Παναθηναϊκό εκτός 1-1, ΠΑΟΚ εντός 1-1 και ΑΕΚ εκτός 0-0). Παράλληλα, δεν έχει ηττηθεί ούτε μία φορά από ομάδες του Top 6.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έρχεται δεύτερος στη σχετική βαθμολογία έχοντας συγκεντρώσει 13 βαθμούς, 11 λιγότερους δηλαδή από τους "ερυθρολεύκους". Ο Δικέφαλος έχει κερδίσει τον ΟΦΗ εκτός (1-0) και εντός (4-0) έδρας, ενώ την ΑΕΚ μονάχα στο παιχνίδι της Τούμπας με 1-0. Ο ΠΑΟΚ μετράει τέσσερις ισοπαλίες (Άρη εντός 2-2, ΑΕΚ εκτός 2-2, Παναθηναϊκό εντός 2-2, και Ολυμπιακό εκτός 1-1) Βέβαια, έχει γνωρίσει και την ήττα τρεις φορές με Άρη εκτός έδρα 4-2, κόντρα στους "πρασίνους" με 2-0 στο ΟΑΚΑ και απέναντι στην ομάδα του Πειραιά 1-0 στη Θεσσαλονίκη.

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Η ΑΕΚ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΟΦΗ

Στη βαθμολογία της πρώτης εξάδας, η 3η θέση ανήκει με 12 βαθμούς στην ΑΕΚ. Η Ένωση στις μεγάλες αυτές αναμετρήσεις μετράει τρεις νίκες. Έχει επικρατήσει με 1-0 εντός έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο "Κλ. Βικελίδης" απέναντι στον Άρη με 1-0, ενώ έχει κερδίσει και τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ με 3-0. Η ΑΕΚ έχει γνωρίσει την ήττα τέσσερις φορές (Ολυμπιακό εκτός 2-0, Παναθηναϊκό 3-2 εκτός, ΟΦΗ εκτός 1-0 και ΠΑΟΚ εκτός με 1-0). Τέλος, η ΑΕΚ έχει και τρεις ισοπαλίες με ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (2-2), με Άρη εντός έδρα (1-1) και Ολυμπιακό εντός (0-0).

Ο ΟΦΗ έχει συγκεντρώσει 11 πόντους στα ματς τις πρώτης εξάδας, έναν λιγότερο από την Ένωση και έναν περισσότερο από Παναθηναϊκό και Άρη. Οι Κρητικοί έχουν κερδίσει τρεις φορές τους αντιπάλους τους κόντρα σε Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (3-1) και απέναντι σε ΑΕΚ (3-1) και Άρη (2-1) στο Ηράκλειο. Παράλληλα, μετράει δύο ισοπαλίες με Άρη στο "Βικελίδης" (1-1) και Παναθηναϊκό στο "Γεντί Κουλέ". Η ομάδα του Γιώργου Σίμου έχει ηττηθεί πέντε φορές (Ολυμπιακό εκτός 2-1, ΠΑΟΚ εντός 1-0, Ολυμπιακός εντός 1-0, ΠΑΟΚ εκτός 4-0 και ΑΕΚ εκτός 3-0).

ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΑΡΗ

Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης έχουν συγκεντρώσει τους ίδιους βαθμούς απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες τις πρώτης εξάδας και μοιράζονται την τέταρτη θέση της άτυπης αυτής βαθμολογίας με 10 πόντους.

Οι "πράσινοι" έχουν μόνο δύο νίκες στα ματς της πρώτης εξάδας. Έχουν επικρατήσει εντός έδρας της ΑΕΚ με 3-2, ενώ έχουν κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 2-0 πάλι στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός μετράει αρκετές ισοπαλίες, συγκεκριμένα τέσσερις (Ολυμπιακός εντός 1-1, ΠΑΟΚ εκτός 2-2, ΟΦΗ εκτός 1-1 και Άρη εντός 0-0). Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη μετράει τις ίδιες ήττες (ΟΦΗ εντός 3-1, Άρη εκτός 4-0, Ολυμπιακό εκτός 1-0 και ΑΕΚ εκτός 1-0).

Ίδια ακριβώς είναι η συγκομιδή και του Άρη, ο οποίος έχει κερδίσει μονάχα τον Παναθηναϊκό στο "Κλ. Βικελίδης" με 4-0 και τον ΠΑΟΚ εντός έδρας με 4-2. Οι "κίτρινοι" έχουν ηττηθεί τέσσερις φορές με Ολυμπιακό εντός (2-1) και εκτός έδρας (4-2), κόντρα στην ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη με 1-0 και απέναντι στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 2-1. Όσον αφορά τις ισοπαλίες, ο Άρη μετράει τέσσερις (ΟΦΗ εντός 1-1, ΠΑΟΚ εκτός 2-2, ΑΕΚ εκτός 1-1 και Παναθηναϊκό εκτός 0-0).

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ PLAY-OFF ΞΕΚΙΝΑΕΙ

Πλέον, απομένει μόλις μία αγωνιστική για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Super League. Οι έξι ομάδες που θα προχωρήσουν στα play-off θα μεταφέρουν τους βαθμούς των πρώτων 26 αγωνιστικών, με τον Ολυμπιακό να έχει διαφορά πέντε βαθμών από τον ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής.

Οι ομάδες της πρώτης εξάδας θα αγωνιστούν πάλι με τους αντιπάλους τους σε 10 αγωνιστικές, ώστε να στεφθεί ο πρωταθλητής, όπως και να μοιραστούν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ