STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0: Ερυθρόλευκο "τσουνάμι" στο Φάληρο

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0: Ερυθρόλευκο "τσουνάμι" στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-0 του Πανιωνίου, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και έφτασε τις έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους γηπεδούχους, απολαυστικός ο Λάζαρος.

Ένας Ολυμπιακός "να τον πιεις στο ποτήρι", συνέχισε με... φόρα στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στην έκτη συνεχόμενη νίκη του. Λίγες ημέρες μετά το 4-0 απέναντι στην ΑΕΛ, νίκησε με το ίδιο σκορ και τον Πανιώνιο στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", πετυχαίνοντας όλα τα τέρματά του από το 68ο λεπτό και μετά με τους Χασάν, Γκερέρο, Χριστοδουλόπουλο και Βούκοβιτς.

Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 45 βαθμούς, ενώ οι κυανέρυθροι έμειναν στους 22. Πλέον, στο λιμάνι κοιτάζουν τα επικείμενα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τη Super League, έχουν τις αναμετρήσεις με την Ντινάμο Κιέβου για τους "32" του Europa League, αλλά και τα νοκ άουτ της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου με τη Λαμία. Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε σούπερ αγωνιστική κατάσταση.

Απουσίασαν οι Φορτούνης και Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης, εντούτοις ο Πέδρο Μαρτίνς είδε την ομάδα του να μην επηρεάζεται και να αποδίδει ξανά καλή μπάλα. Ντεμπούτο για Ζιλ Ντίας που μπήκε στο 80' αντί του Λάζαρου, ενώ στο 83' ο Σολδάνο πέρασε στο ματς αντί του Χασάν.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το Ολυμπιακός - Πανιώνιος:

1. ΣΑ, ΚΟΤΝΙΚ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΙΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του, ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στον αγώνα και προσπάθησε να πιέσει από το ξεκίνημα του αγώνα τον Πανιώνιο, προκειμένου να φτάσει στο γρήγορο γκολ που θα του αφαιρούσε το άγχος της νίκης. Με διάταξη 4-4-2 οι Πειραιώτες και τον Γκερέρο να κινείται πίσω από τον Χασάν, οι γηπεδούχοι είχαν στο δεκάλεπτο τρεις καλές στιγμές να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αλλά στη μια ο Ποντένσε σούταρε άουτ (4') και στις άλλες δυο ο δραστήριος Χριστοδουλόπουλος νικήθηκε από τον Κότνικ (6' και 8').

Οι "κυανέρυθροι" πάντως είχαν τη μεγαλύτερη φάση στο πρώτο μέρος στο 10', όταν ο Καμαρά εκμεταλλεύτηκε γλίστρημα του Βούκοβιτς, βρέθηκε απέναντι από τον Σα, πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο Πορτογάλος πορτιέρε απέδειξε γιατί κέρδισε φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό. Στο επόμενο λεπτό μάλιστα, δεν αιφνιδιάστηκε από το σουτ του Μακρύλλου και την κόντρα της μπάλας στον Σισέ, κάνοντας μια ακόμη επέμβαση.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0: Ερυθρόλευκο "τσουνάμι" στο Φάληρο
EUROKINISSI SPORTS

Στη συνέχεια, οι ερυθρόλευκοι ανέκτησαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησαν το πολυπόθητο γι' αυτούς γκολ. Στο 14', ο Ομάρ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι και ο Τοροσίδης πήρε τη θέση του. Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εστία του Πανιωνίου, όμως ο Κότνικ ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και έκανε ορισμένες πολύ σωτήριες επεμβάσεις, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Δέκα τελικές είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, αλλά δεν βρήκε τον δρόμο προς τα κυανέρυθρα δίχτυα.

2. ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ "ΤΣΟΥΝΑΜΙ" ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά, προκειμένου να πετύχει το πολυπόθητο γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού. Μέχρι το 68', οι Πειραιώτες σπαταλούσαν κάθε ευκαιρία που δημιουργούσαν, με αποτέλεσμα η λευκή ισοπαλία να παραμένει και το άγχος να μεγαλώνει. Μέχρι να έρθει ο Χασάν να λύσει τον γόρδιο δεσμό, όπως έκανε και στο ματς του πρώτου γύρου στη Νέα Σμύρνη, όταν με δικό του τέρμα οι ερυθρόλευκοι πήραν το τρίποντο στις καθυστερήσεις. Ο Τοροσίδης γύρισε από δεξιά και ο Αιγύπτιος φορ πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0: Ερυθρόλευκο "τσουνάμι" στο Φάληρο
EUROKINISSI SPORTS

Επτά λεπτά μετά (75'), ο Κούτρης έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Γκερέρο με εκπληκτική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότνικ, κάνοντας δυο γκολ της διαφοράς. Υπέροχο τέρμα από τον Ισπανό φορ, ξανά με κεφαλιά όπως και στη Λιβαδειά. Για να φτάσουμε στο 79', όταν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε υπέροχο σόλο από τα αριστερά, ανατράπηκε από τον Τσιλούλη, ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε για το 3-0 και πήγε στο πέταλο των οργανωμένων, αφιερώνοντας το γκολ στα θύματα της Θύρας 7, δείχνοντας προς τον ουρανό. Τα γκολ του Ολυμπιακού δεν είχαν σταματήσει όμως, αφού στο 86' ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σολδάνο άφησε για τον Βούκοβιτς και εκείνος με γυριστό πλασέ νίκησε τον Κότνικ και έκανε το 4-0!

3. ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ Ο ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης στο ματς, ειδικά στο β' μέρος, είχε 22 τελικές στο ματς, έφτασε σε τέσσερα γκολ και ικανοποίησε πλήρως τον κόσμο του που βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης". Αυτός που βρέθηκε σε τρομερή κατάσταση και διάγει περίοδο φόρμας, είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο 32χρονος εξτρέμ έκανε τα πάντα στο γήπεδο, ήταν ορεξάτος και αποτελούσε διαρκή κίνδυνο για την εστία του Κότνικ.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0: Ερυθρόλευκο "τσουνάμι" στο Φάληρο
EUROKINISSI SPORTS

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχασε πολλές ευκαιρίες, προτού "σφραγιστεί" η εξαιρετική του εμφάνιση με ένα γκολ. Στο 79' έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά, κέρδισε πέναλτι, ανέλαβε και την εκτέλεση, βάζοντας και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Γκολ στα Γιάννενα, γκολ στην Τρίπολη, γκολ και με τον Πανιώνιο, είναι σε περίοδο μεγάλης φόρμας!

4. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με νίκες στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τις έξι συνεχόμενες. Δεύτερο 4-0 μέσα σε λίγες μέρες (είχε προηγηθεί αυτό με την ΑΕΛ) και συνδυάζει καλά αποτελέσματα με τρομερές εμφανίσεις, ικανοποιώντας πλήρως τον κόσμο του. Οι Πειραιώτες μπαίνουν σε περίοδο που ακολουθούν τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και στις μάχες με την Ντινάμο Κιέβου για το Europa League, ευρισκόμενοι στην καλύτερη φάση της σεζόν. Παίζουν πολύ καλή μπάλα, βρίσκουν αυτοματισμούς ακόμα και αν αλλάζουν οι παίκτες της ενδεκάδας, δείχνοντας ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει βάλει για τα καλά την δική του "ταυτότητα" στον Ολυμπιακό.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης

Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Κωνσταντίνος Κωνστάντιος

Τέταρτος: Γεώργιος Λάμπρου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Ελαμπντελαουί (14' Τοροσίδης), Καμαρά, Νάτχο, Χριστοδουλόπουλος (80' Ζιλ Ντίας), Ποντένσε, Γκερέρο, Χασάν (83' Σολδάνο)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάντζιος): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Οικονομίδης (80' Σπιριντόνοβιτς), Κότσιτς, Κόρμπος (55' Μανθάτης), Μακρύλλος, Σιντί Αλί, Τσιλούλης, Καμαρά (75' Μίκο)

Γκολ: 68' Χασάν, 75' Γκερέρο, 79' πεν. Χριστοδουλόπουλος, 86' Βούκοβιτς

Κάρτες: 37' Κόρμπος, 57' Καμαρά, 57' Νάτχο, 65' Βούκοβιτς, 68' Χριστοδουλόπουλος, 71' Παπαγεωργίου, 82' Τσιλούλης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ