STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0
INTIME SPORTS

Στην τελευταία παράσταση του Αμπιντάλ ο Ολυμπιακός ζορίστηκε αλλά πήρε τη νίκη κόντρα στον σκληροτράχηλο Πανιώνιο, με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 36' και το 90+1'.

Με τον Κώστα Μήτρογλου να πραγματοποιεί την πιο πειστική φετινή του εμφάνιση σκοράροντας δις, ο Ολυμπιακός υπέταξε τον μαχητικό Πανιώνιο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", για την 15η αγωνιστική της Super League.

Οι Πειραιώτες πήραν το προβάδισμα στο 36ο λεπτό, ανησύχησαν στο 83' με τον Πανιώνιο να χάνει την κορυφαία του ευκαιρία στο ματς, ωστόσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν στο 2-0, με την πρώτη ασίστ του Ντοσεβί με τα "ερυθρόλευκα".

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα βραβεύτηκε για την προσφορά του στον Ολυμπιακό λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη να του δίνει μια φανέλα των Πειραιωτών με το νούμερο "7" και την αναγραφή "Capitan Para Siempre". Ο Αργεντίνος αποθεώθηκε στο 62ο λεπτό, όταν και πέρασε στο γήπεδο αντικαθιστώντας τον Αργυρόπουλο.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0
INTIME SPORTS

Παράλληλα, αυτό ήταν και το τελευταίο επίσημο ματς στην τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα του Ερίκ Αμπιντάλ. Ο Γάλλος κρεμάει τα παπούτσια του και επιστρέφει στην Βαρκελώνη, αναλαμβάνοντας διευθυντικό πόστο στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Την Παρασκευή (19/12) θα ανακοινώσει το γεγονός σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών), Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (28' λ.τ. Σιόβας), Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι (87' Φορτούνης), Αφελάι (62' Ντοσεβί), Ντομίνγκες, Μήτρογλου.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Οικονόμου, Μπουμάλ, Μασούρας (84' Σμυρλής), Αργυρόπουλος (62' Ιμπαγάσα), Σιώπης (75' Μπούζας), Πάνος, Μητρόπουλος, Γιάννου.

Γκολ: 36' & 90+1' Μήτρογλου / -

Κάρτες: -/-

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα από τον Νίκο Συριώδη

Ανασκόπηση

Το γνώριμο σκηνικό στα παιχνίδια του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την φετινή σεζόν, στήθηκε και στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πάτησε επάνω στο πλάνο των ομάδων που έφυγαν με αποτέλεσμα από το Φάληρο, στήνοντας τους Νεοσμυρνιώτες με διπλή ζώνη άμυνας και ενισχυμένο κέντρο με σκοπό να εκμεταλλευθεί τους χώρους στην κόντρα.

Μια τακτική που φέτος δυσκολεύει πολύ τους "ερυθρόλευκους" στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και λειτούργησε εξίσου καλά για τον Πανιώνιο σε κανονική ροή παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε αργή ανάπτυξη, ειδικά από τον άξονα, ενώ πέραν από τους Ελαμπντελαουί, Μαζουακού και Ντομίνγκες, οι υπόλοιποι παίκτες του ήταν μάλλον στατικοί.

Ο Τασουλής στο 22' στέρησε ένα γκολ από τον Μποτία, με τον Ισπανό στόπερ να αποχωρεί τραυματίας (γόνατο) από τον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά αργότερα. Καλύτερη στιγμή για τους Πειραιώτες αυτή του 24', όταν ο Μήτρογλου αστόχησε σχεδόν εξ επαφής σε κεφαλιά - ψαράκι μετά από σέντρα του Ντομίνγκες.

Ο Πανιώνιος είχε 2-3 κόντρες με καλές προϋποθέσεις αλλά χωρίς να τις ολοκληρώσει σωστά και εντέλει προδόθηκε από μια στημένη φάση. Κόρνερ από δεξιά, γύρισμα του Σιόβα στο δεύτερο δοκάρι και νέα κεφαλιά του Μήτρογλου για το 1-0 στο 36', σκορ που έμεινε έως την λήξη του πρώτου 45λέπτου.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η επανάληψη. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά όχι και ανάλογη παραγωγή ευκαιριών, ενώ ακόμη και όταν έφτασε με προϋποθέσεις στην αντίπαλη εστία ήταν άστοχος.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την σφικτή τακτική τους, περιμένοντας να απειλήσουν όταν θα βρουν την ευκαιρία να βγάλουν κάποια αντεπίθεση.

Ο Παπαδόπουλος αντέδρασε εντυπωσιακά στις προσπάθειες των Κασάμι και Μήτρογλου εκτός περιοχής, με τον Πανιώνιο να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ στο 83', όταν το τεχνικό σουτ του Μασούρα από πλάγια θέση εντός περιοχής, πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο.

Από σέντρα του Ντοσεβί, ο Μήτρογλου κατέβασε ωραία την μπάλα και πλάσαρε σωστά τον Παπαδόπουλο σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, με το 2-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο Φάληρο.

Η φάση του αγώνα

Με το σκορ στο εύθραυστο 1-0, ο Πανιώνιος άγγιξε την ισοφάριση στο 83'. Ο Μασούρας τα έκανε όλα σωστά μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ωστόσο είδε το φαλτσαριστό του σουτ να περνάει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Σε ένα παιχνίδι δίχως δύσκολες φάσεις ο Λιαχούδης δεν απέφυγε κάποια λάθη, κυρίως στον πειθαρχικό τομέα, επιλέγοντας να βγάλει το ματς δίχως κάρτες. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Όχι μόνο επειδή πέτυχε τα δύο τέρματα του Ολυμπιακού αλλά για την εν γένει παρουσία του, καλύτερη φετινή δίχως αμφιβολία, ο Κώστας Μήτρογλου παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο του κορυφαίου της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Μπουμάλ. Φιλότιμος ανασταλτικά, προσπάθησε να βάλει φρένο στις προωθήσεις του Μαζουακού, ενώ επιθετικά ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Πανιωνίου δημιουργώντας κάποια προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Χαμόγελα όσον αφορά τους "ερυθρόλευκους" προκάλεσε η εμφάνιση του Σιόβα, που έδειξε να επανέρχεται σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η τοποθέτηση του Κασάμι στα άκρα της επίθεσης δεν έχει ευεργετικά αποτελέσματα ούτε για τον παίκτη, ούτε για την ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Ελβετός διεθνής μέσος δεν βολεύεται στο πλάι, ιδίως στο επιθετικό κομμάτι και κόντρα στον Πανιώνιο είχε αργές αντιδράσεις και έμοιαζε πολλές φορές να μπερδεύεται. Εντούτοις ο Μίτσελ επιμένει να τον χρησιμοποιεί σε θέση μακριά από τον άξονα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ