ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-1: Τα εύκολα δύσκολα έκαναν οι Ερυθρόλευκοι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο ημίχρονο με τέρματα των Ποντένσε (11'), Γκερέρο (25'), έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 53' και είδε τον Παναιτωλικό να μειώνει με τον Καμαρά στο 70', για το τελικό 2-1 στο Φάληρο.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός, που υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό για την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Super League. Οι ερυθρόλευκοι πήραν νωρίς προβάδισμα με τον Ποντένσε και πήγαν στην ανάπαυλα με αέρα δύο τερμάτων, με τον Γκερέρο να σκοράρει στην επανεμφάνιση του στο βασικό σχήμα. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν αριθμητικό μειονέκτημα στο 53', ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τρίτο γκολ στις φάσεις που δημιούργησε και ήρθε ο Καμαρά από τον πάγκο για να δώσει χρώμα στο ματς, μειώνοντας στο 70' για το τελικό 2-1 στο Φάληρο.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση του "Γεώργιος Καραϊσκάκης":

1. ΜΕ ΓΚΕΡΕΡΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΑΡΑ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην αναμέτρηση κουβαλώντας το μεγάλο "διπλό" της περασμένης αγωνιστικής στο Περιστέρι, αλλά και την κούραση από την μεγάλη προσπάθεια στην εκτός έδρας ήττα από τη Μπέτις μεσοβδόμαδα για το Europa League.

Ο Γκερέρο ήταν ξανά στο βασικό σχήμα μετά τις 25 Οκτωβρίου, όταν και τραυματίστηκε στο Λουξεμβούργο κόντρα στη Ντουντελάνζ, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ τη θλάση που τον ταλαιπώρησε εσχάτως και ήταν στον πάγκο.

Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός έφτασε στη μάχη του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με προίκα τη σπουδαία νίκη του επί της ΑΕΚ, που τον έφερνε στην 9η θέση και το -4 από τη πεντάδα. Ο Καμαρά, σκόρερ των δύο τερμάτων απέναντι στον "Δικέφαλο", έμεινε στον πάγκο αντιμετωπίζοντας μικροπρόβλημα τραυματισμού, με τον Μοράρ να παίρνει τη θέση του στο βασικό σχήμα.

Οι ερυθρόλευκοι από το ξεκίνημα πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, "φόρτωσαν" παιχνίδι στην δεξιά πλευρά και είχαν ξεκάθαρο στόχο να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα με υπεραριθμίες από τα άκρα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σε παθητικό ρόλο, αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και πολύ περισσότερο να εκμεταλλευτούν κάποιες αρρυθμίες που παρουσίαζαν οι γηπεδούχοι στον άξονα, με εύκολα λάθη.

2. ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΝΩΡΙΣ...

Σε μια από τις πολλές συνεργασίες των Ελαμπντελαουί - Ποντένσε στο ξεκίνημα, ο Πορτογάλος εξτρέμ ευτύχησε να σκοράρει για το 1-0 στο 11', εκτελώντας με το δεξί εντός περιοχής και την μπάλα να βρίσκει στον Άργκους, αφήνοντας αβοήθητο τον Κυριακίδη.

Πρώτη καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό στο 16', με τον Μοράρ να τεστάρει και να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Σα, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία.

Τρία λεπτά αργότερα ο Άργκους με φοβερό τάκλιν έβαλε "στοπ" στην εκτέλεση του Ναουέλ για το 2-0. Ωστόσο ο Παναιτωλικός δεν γλίτωσε το δεύτερο τέρμα στο 25', όταν από χτύπημα φάουλ του Φορτούνη, ο Βούκοβιτς με κεφαλιά σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Γκερέρο, που με tap in χρίστηκε σκόρερ. Ο Σέρβος στόπερ ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης, με τον βοηθό να χάνει την υπόδειξη.

Στο 35' ο Σα ήταν ξανά σε ετοιμότητα για να σταματήσει την προσπάθεια του Μαζουρέκ στην αριστερή του γωνία, ενώ "όχι" είπε και ο Κυριακίδης στον Ποντένσε, δύο λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-1: Τα εύκολα δύσκολα έκαναν οι Ερυθρόλευκοι

Οι ερυθρόλευκοι πήγαν στην ανάπαυλα με προβάδισμα δύο τερμάτων, τη στιγμή που για τον Παναιτωλικό το στοίχημα ήταν να βρει ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο και να τεστάρει καλύτερα τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο.

3. ...ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΒΡΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες στο ματς, καθώς ο Χαντάκιας είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Γκερέρο. Ο Ολυμπιακός είχε στο μισό γήπεδο τους φιλοξενουμένους, απώλεσε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο διάστημα 61' - 63' με τους Σισέ, Κούτρη, Γκερέρο και είδε τον Καμαρά στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, να μειώνει το σκορ!

Ο φορ του Παναιτωλικού έπιασε... κορόιδα τους Βούκοβιτς - Σισέ, έφτασε απέναντι στον Σα και πλάσαρε εύστοχα, βρίσκοντας δίχτυα στην πρώτη τελική των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος.

Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να βρουν ένα τρίτο γκολ (έπαιξαν με δίδυμο Τοροσίδη - Ομάρ από δεξιά στο τελευταίο 20λεπτο) και ανησύχησαν προς το τέλος, ωστόσο το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κουμπαράκη στο ματς. Με το τρίποντο αυτό ο Ολυμπιακός αναρριχήθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας, παραμένοντας στο -6 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-1: Τα εύκολα δύσκολα έκαναν οι Ερυθρόλευκοι

Επόμενη υποχρέωση για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα αυτή με την Ξάνθη (9/12, 15:30) εκτός έδρας, ενώ ο Παναιτωλικός περιμένει στο Αγρίνιο τον Απόλλωνα Σμύρνης (10/12, 19:00).

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης)

Βοηθοί: Χασάν Κούλα (ΕΠΣ Ξάνθης), Χρήστος Μπαλτάς (ΕΠΣ Αχαΐας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (64' Νάτχο), Φορτούνης (87' Μπουχαλάκης), Ποντένσε, Ναουέλ (73' Τοροσίδης), Γκερέρο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Ρότσα, Χαντάκιας, Άργκους, Ντίας, Λουσέρο, Μάζουρεκ, Μανά (83' Γιαννιώτης), Ουίλιαν (56' Μαλής), Μοράρ (68' Καμαρά).

Γκολ: 11' Ποντένσε, 25' Γκερέρο / 70' Καμαρά

Κάρτες: 21' Σισέ / 27' & 53' (2η κίτρινη - κόκκινη) Χαντάκιας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ