STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-1: Γλέντι τίτλου με Χασάν

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÓÖÐ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÓÖÐ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ με δύο γκολ του Αχμέντ Χασάν, έκανε το "πέντε στα πέντε" στα playoffs και συνεχίζει τη φετινή του θριαμβευτική πορεία στη Super League. Γλέντι τίτλου στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Το "πέντε στα πέντε" έκανε ο Ολυμπιακός στα playoffs της Super League. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 2-1 του ΟΦΗ με δύο γκολ που σημείωσε ο Χασάν. Πλέον, ακόμη κι αν το CAS δώσει πίσω στον ΠΑΟΚ τους επτά βαθμούς που του αφαιρέθηκαν, οι Πειραιώτες έχουν εξασφαλίσει τον τίτλο με τους 81 βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς στο Φάληρο.

1. ΧΑΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Στις 12 Ιουνίου είχατε διαβάσει ότι πρώτα θα εξασφαλιστεί το πρωτάθλημα και μετά θα κάνει rotation ο Μαρτίνς. Έτσι, στον αγώνα με τον ΟΦΗ χρησιμοποιήθηκαν στην ενδεκάδα οι Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Καφού και Χασάν. Ο Σίμος παρέταξε την ομάδα του με τρία στόπερ, κάτι που δεν το συνηθίζει. Φιλοσοφία όμως δεν άλλαξε, αφού η ομάδα του έβγαινε διαρκώς μπροστά όταν της δινόταν η δυνατότητα. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν καμία σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι πέντε αλλαγές επηρέασαν τη συνοχή που έχει η ομάδα. Η κατοχή ήταν υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι επεδίωκαν να "χτυπήσουν" κυρίως από δεξιά. Ο Γκασπάρ περισσότερο έπαιζε στην επίθεση, παρά αμυνόταν.

Έχοντας απειλήσει στο 12' και στο 26' ο Χασάν, βρήκε δίχτυα με την τρίτη στο 27'! Από γύρισμα του Γκασπάρ, ο Αιγύπτιος με πλασέ στην κίνηση σκόραρε. Το πέμπτο του φετινό. Χρειάστηκε να περάσουν πέντε λεπτά για να τσεκαριστεί η φάση στο VAR. Δεν υπήρξε περίπτωση οφσάιντ και το 1-0 ήταν γεγονός.

2. Ο ΣΑΚΟΡ ΠΛΗΓΩΣΕ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο ΟΦΗ ουδέποτε φέτος έπαιξε κατενάτσιο. Ουδέποτε κλείνεται στην άμυνά του. Αυτό έκανε και τώρα, παρότι οι "ερυθρόλευκοι" ήταν εκείνοι που είχαν τη μπάλα στα πόδια, στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Η ομάδα του Μαρτίνς έδειξε να ήθελε, αλλά -αυτή τη φορά- δεν μπορούσε. Ο Τσιμίκας φαινόταν κουρασμένος, το ίδιο και ο Καμαρά και ο Μασούρας. Δεν είχε ιδέες η καλύτερη φετινή ομάδα της Super League και μάλιστα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το πλήρωσε. Ο Σακόρ, που επωφελήθηκε από κόντρες, έγραψε το 1-1 με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή. Ήταν σαφές πως ο τεχνικός των ερυθρόλευκων έπρεπε να κάνει αλλαγές.

3. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Πράγματι, ο Μαρτίνς έριξε στον αγώνα Βαλμπουενά και Ελαμπντελαουί. Ο Γκασπάρ πέρασε αριστερά στην άμυνα, ο Ομάρ πήγε στη φυσική του θέση και ο Γάλλος πέρασε στο ένα φτερό μετά την έξοδο του Μασούρα.

Πολλές μπάλες περνούσαν πια από τα πόδια του Βαλμπουενά, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να παράξει τελική άξια αναφοράς. Στο 57' ο Μαρτίνς επιστράτευσε το βαρύ του πυροβολικό. Ο Αραμπί μπήκε αντί του Καφού και η διάταξη άλλαξε από 4-3-3 σε 4-4-2. Και Χασάν και Αραμπί στην κορυφή.

Η απάντηση του Σίμου ήταν η τριπλή αλλαγή στο 61', με την είσοδο των Νέιρα, Μεγιάδο και Φιγκεϊρέδο. Ο ΟΦΗ κρατούσε το 1-1 και στο 65' παραλίγο να κάνει τη ζημιά, όταν το σουτ του Φιγκεϊρέδο μπλόκαρε ο Αλέν. Οι "ερυθρόλευκοι" δυσκολεύονταν. Παρότι υπήρχαν στην ενδεκάδα τόσο ο Φορτούνης όσο και ο Βαλμπουενά, η δημιουργία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Στο 79' ο Ομάρ, που πήρε αρκετές φορές τη μπάλα και πάτησε αντίπαλη περιοχή, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ζοάο Βίκτορ. Στο 80' ο Βαλμπουενά έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκών κι έξω! Το πρώτο του χαμένο πέναλτι, ενώ είχε βάλει φέτος οκτώ με τον Ολυμπιακό.

4. ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ

Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε καλό ματς ο Ολυμπιακός, αλλά όσο περνούσε η ώρα και το ματς παρέμενε στο 1-1, τόσο αυξανόταν το "ερυθρόλευκο" πρέσινγκ. Στο 81' ο Αραμπί νικήθηκε από τον Σωτηρίου, αλλά στο 82' βρέθηκε η λύση. Ο Ομάρ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Χασάν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-1). Ακολούθησαν δύο αλλαγές. Λοβέρα αντί Χασάν και Μπουχαλάκης αντί του Φορτούνη. Στο 85' ο Αραμπί νικήθηκε ξανά σε τετ α τετ από τον Σωτηρίου, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ναμπί αστόχησε σε σουτ από το ημικύκλιο.

Και χωρίς να εντυπωσιάσει ο Ολυμπιακός, πήρε αυτό που ήθελε και μετά τη λήξη του ματς ο τίτλος πανηγυρίστηκε έξαλλα στο Φάληρο...

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας (46' Βαλμπουενά), Καφού (57' Αραμπί), Γκιλιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (84' Μπουχαλάκης), Μασούρας (46' Ελαμπντελαουί), Χασάν (83' Λοβέρα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Βαφέας (89' Νοικοκυράκης), Κοροβέσης (61' Μεγιάδο), Ναμπί, Στάικος (61' Νέιρα), Ζοάο Βίκτορ, Σακόρ (72' Μπράουν), Μάνος (61' Φιγκεϊρέδο).

Σκόρερ: 27', 83' Χασάν - 45+1' Σακόρ

Κίτρινες: 81' Καμαρά - 80' Ζοάο Βίκτορ

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Διαιτητής VAR: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Διαιτητής AVAR: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας)

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ