STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Ξάνθη 4-0: Από πεντάρα σε τεσσάρα

Ολυμπιακός - Ξάνθη 4-0: Από πεντάρα σε τεσσάρα

Ο Ολυμπιακός έκανε 22 τελικές, νίκησε 4-0 την Ξάνθη κι αποχαιρέτησε για φέτος με μια χορταστική ποδοσφαιρική παράσταση το κοινό του που γέμισε το "Καραϊσκάκης". Δύο γκολ ο Γκιλιέρμε, τα άλλα οι Φορτούνης και Ομάρ. (VIDEO)

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την έβδομη διαδοχική του νίκη στη Super League. Για την 28η αγωνιστική συνέτριψε 4-0 την Ξάνθη στο σχεδόν κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης", αποδίδοντας για μια ακόμη φορά εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν 22 τελικές, είχαν 61% κατοχή μπάλας και ένα δοκάρι.

Η ομάδα του Μαρτίνς σημείωσε την 21η νίκη σε 27 ματς (δεν υπολογίζεται το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό), ενώ αυτή ήταν η πέμπτη φετινή τεσσάρα ύστερα από αυτές με ΑΕΛ, Πανιώνιο, ΑΕΚ και Άρη. Αυτά είναι τα πέντε στοιχεία που μάθαμε από τον τελευταίο φετινό αγώνα στο Φάληρο.

1. ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΣ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ

Ο Ολυμπιακός απέδειξε και στον αγώνα με την Ξάνθη ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Έκλεισε το πρώτο μέρος με 13 τελικές, οι εννέα εκ των οποίων εντός εστίας. Οι "ερυθρόλευκοι" σφυροκοπούσαν την εστία των ακριτών και μέχρι το 16' είχαν σημειώσει δύο γκολ. "Δράστης" ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες των γηπεδούχων, ο Γκιλιέρμε. Παρότι αμυντικός χαφ, ο Βραζιλιάνος σημείωσε δύο τέρματα και έφτασε τα τέσσερα σε τρία παιχνίδια!

Το 1-0 έγινε στο 10' με κεφαλιά από κόρνερ του Φορτούνη και το 2-0 στο 16' με πλασέ από γύρισμα του Ομάρ. Ακόμα και μετά το 2-0, οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν μια Ξάνθη που τα είχε χαμένα. Ο Ζίβκοβιτς στο 19' σταμάτησε σε τετ α τετ τον Φορτούνη, ενώ στο 21' ο Γκιλιέρμε έφτασε μια... ανάσα από το χατ τρικ, όταν το δυνατό σουτ "έβγαλε" ο Σέρβος κίπερ των Θρακιωτών.

2. ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ... ΠΟΥΘΕΝΑ

Οι φιλοξενούμενοι, που πράγματι κατέβηκαν με απουσίες, άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο μετά το 30', αλλά δυσκολεύονταν σε μεγάλο βαθμό να παράξουν τελικές. Μόλις δύο κατέγραψαν οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς. Ο Ολυμπιακός έφευγε με απίστευτη ευκολία στην επίθεση, όπως πανεύκολα απειλούσε την εστία του Ζίβκοβιτς, που είχε μπόλικη δουλειά. Στο 40' ο Ομάρ, ο οποίος όπως και ο Τσιμίκας ανέβαιναν ψηλά, απείλησε με σουτ στο 40', ενώ στο 44' με κεφαλιά έγραψε το 3-0, έχοντας πάρει ριμπάουντ από σουτ του Καμαρά που χτύπησε στο δεξί δοκάρι. Δεν ήταν μόνο τα τρία γκολ και οι 13 τελικές, ήταν και το δοκάρι αλλά και το ποσοστό κατοχής μπάλας που έφτασε το 66% με το φινάλε του πρώτου μέρους.

3. ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ... ΜΑΓΕΙΑ

Ο Κώστας Φορτούνης έκανε μία ακόμη υπέροχη φετινή εμφάνιση και στο 57' σημείωσε ένα από τα ομορφότερα φετινά του γκολ. Ο Γκιλιέρμε τον "σημάδεψε" με βαθιά μπαλιά και ο αρχηγός του Ολυμπιακού αφού έκανε κοντρόλ σεμιναριακού επιπέδου, ακολούθως με απίθανο πλασέ μέσα από την περιοχή και δεξιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Φορτούνης έφτασε τα έντεκα γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Δεν έσβησαν τις... μηχανές οι Πειραιώτες και συνέχισαν να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Η Ξάνθη είχε πετάξει λευκή πετσέτα.

4. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ

Το 4-0 και η ευκολία με την οποία διαχειριζόταν το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, έδωσε την ευκαιρία στον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει τις αλλαγές που επιθυμούσε. Άλλωστε είχε ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα σε παίκτες χωρίς αρκετό ή και καθόλου χρόνο συμμετοχής, να αγωνιστούν. Έτσι κι έπραξε, ρίχνοντας στον αγώνα τον Παπαδόπουλο στο 69' αντί του Μεριά. Ο Αβραάμ φόρεσε ξανά την "ερυθρόλευκη" φανέλα σε επίσημο παιχνίδι για πρώτη φορά μετά τις 23 Αυγούστου 2014! Πέρασαν με άλλα λόγια τέσσερα χρόνια, επτά μήνες και 22 μέρες από εκείνο το ματς με τη Νίκη Βόλου. Δεν ήταν μόνο ο Αβραάμ, ήταν και οι Ζιλ Ντίας και Σολδάνο που είχαν επιλεγεί για το αρχικό σχήμα από τον Πορτογάλο, δύο ποδοσφαιριστές που δεν είχαν καταγράψει πολύ χρόνο συμμετοχής.

5. ΜΑΖΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Κέρδος στο τελικό 4-0 δεν ήταν μόνο η εξαιρετική εμφάνιση, αλλά και η μαζική παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού στο τελευταίο φετινό εντός έδρας παιχνίδι. Οι φίλοι των "ερυθρόλευκων" έδωσαν βροντερό παρών στο "Γ. Καραϊσκάκης" και δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Ο Ολυμπιακός αποτελεί, άλλωστε, την ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο προσέλευσης. Στο 93' ο ρέφερι Κουμπαράκης σφύριξε τη λήξη και οι παίκτες αποθεώθηκαν...

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: ΒασίλειοςΝικολακάκης (Ηρακλείου), Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)

4ος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς):
Σα, Ομάρ, Σισέ, Μεριά (69' Παπαδόπουλος), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ζιλ Ντίας, Φορτούνης (74' Χασάν), Ποντένσε (58' Μασούρας), Σολδάνο.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Κασάδο (46' Χατζητερζόγλου), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Ντίρεσταμ, Μελιόπουλος, Μπρίτο (73' Φάκκης), Σαρπόνγκ (66' Θυμιάνης), Μπαξεβανίδης, Σιλά.

Γκολ: 10', 16' Γκιλιέρμε, 44' Ομάρ, 57' Φορτούνης

Κάρτες:80' Αβραάμ Παπαδόπουλος - 24' Κασάδο

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ