STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-1: Ανέβηκε στην κορυφή και περιμένει

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 3-1 την Ξάνθη για την 22η αγωνιστική της Super League, ανέβηκε στην κορυφή και περιμένει το ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ για να δει αν θα μείνει εκεί. Σκόραρε ξανά ο Ελ Αραμπί.

Την 16η νίκη σε 22 παιχνίδια κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 3-1 της Ξάνθης στο "Γ. Καραϊσκάκης" και ανέβηκε εκ νέου στην πρώτη θέση της Super League, περιμένοντας και το ντέρμπι της Κυριακής (2/2, 19.30) ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ο Ελ Αραμπί έφτασε τα 20 γκολ, ενώ είχε και ασίστ.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία της αναμέτρησης, πριν από την έναρξη της οποίας επικράτησε ρίγη συγκίνησης με αφορμή τον φόρο τιμής για τα 21 θύματα της Θύρας 7, που χάθηκαν στις 8 Φεβρουαρίου 1981.

1. ΚΑΡΜΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ

Πέντε λεπτά χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να βρει δίχτυα στο Φάληρο. Ο τρόπος; Καρμπόν με την αναμέτρηση στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Ελ Αραμπί έκλεψε τη μπάλα, αυτή τη φορά από τον Κοβάτσεβιτς, έδωσε στον Σουντανί, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1). Το έβδομο τέρμα του Αλγερινού με τα "ερυθρόλευκα", όλα στο πρωτάθλημα και όλα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι γηπεδούχοι πίεσαν τους Θρακιώτες για να πετύχουν γρήγορα και δεύτερο τέρμα, αλλά στο 11' ο Βαλμπουενά είχε κεφαλιά στο δοκάρι και ο Σουντανί που πήρε το ριμπάουντ νέα κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η Ξάνθη είχε σαφή στόχο να προσέξει την άμυνα, σπάνια έφτανε στα καρέ του Σα. Ο Σουντανί έπαιζε στο πλευρό του Ελ Αραμπί στην επίθεση, ενώ ο Βαλμπουενά που ξεκίνησε αριστερά, μετά το 30' πέρασε δεξιά (άλλαξε πλευρά με τον Μασούρα. Ο Ολυμπιακός είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή μπάλας, την κυκλοφόρησε, πρσπάθησε να "σπάσει" τη διάταξη της Ξάνθης με διαγώνιες μεταβιβάσεις, με κινητήριο μοχλό τον Βαλμπουενά.

2. ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ - ΑΡΑΜΠΙ. ΤΙ ΑΛΛΟ;

Το σούπερ "ερυθρόλευκο" δίδυμο έκανε τη διαφορά για μια ακόμη φορά. Ο Βαλμπουενά, ο παίκτης που έπαιρνε τη μπάλα περισσότερο από κάθε άλλον για να δημιουργήσει, κέρδισε φάουλ στο 42' από τον Εντουάρντο. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και ο Ελ Αραμπί με σουτ στην κίνηση (χτύπησε στην κνήμη του) κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει το 2-0 στο 43' και πήγε στα αποδυτήρια με το σοβαρό αυτό προβάδισμα. Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε σημειώσει κι άλλο τέρμα η ομάδα του Μαρτίνς. Για να καταλάβετε, ολοκλήρωσε το 45λεπτο με δέκα τελικές (οι πέντε στον στόχο), ενώ η Ξάνθη μέτρησε δύο. Ο Ελ Αραμπί είχε φτάσει τα 20 γκολ με τον Ολυμπιακό, τα 15 για το πρωτάθλημα. Γκολ και ασίστ σε 43 λεπτά για τον Μαροκινό killer.

3. "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές. Οι φιλοξενούμενοι αν ήθελαν να έχουν τύχη για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα, έπρεπε να βγουν μπροστά. Ο Ολυμπιακός όμως είχε τον έλεγχο από την αρχή της επανάληψης. Στο 49' η... εξωφρενική πάσα του Γκιλιέρμε στον Σουντανί μπορεί να αξιοποιήθηκε από τον Αλγερινό (κατόρθωσε να βρει δίχτυα), ο οποίος όμως καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός έφτασε και σε τρίτο τέρμα. Στην προσπάθειά του ο Φασίδης να απομακρύνει και να μην επιτρέψει στον Μασούρα να σκοράρει μετά το γύρισμα του Σουντανί από δεξιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 52' (3-0). Με τρία γκολ διαφορά και το χρονόμετρο στο 60' ο Μαρτίνς πέρασε στον αγώνα τον Λοβέρα αντί του Μασούρα. Αλλαγή προσώπου μόνο, αφού ο Αργεντινός πήγε κι αυτός αριστερά.

4. ΜΕΙΩΣΕ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΞΑΝΘΗ, ΜΠΗΚΕ Ο ΧΑΣΑΝ

Στα λεπτά που ακολούθησαν η Ξάνθη προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοσή της. Βοήθησαν και οι αλλαγές του Παράσχου με την είσοδο των Μουλέν - Στάρτζεον. Ο τελευταίος μάλιστα θα μπορούσε να βρεθεί απέναντι από τον Σα στο 69', αλλά ο Σεμέδο τον μάρκαρε αντικανονικά. Ο στόπερ του Ολυμπιακού πήρε κίτρινη, ο Καραντώνης καταλόγισε πέναλτι (η φάση ελέγχθηκε και από το VAR) και ο Κάστρο στο 71' μείωσε σε 3-1 από την άσπρη βούλα.

Στο επόμενο λεπτό πέρασε εκτός αγώνα ο κουρασμένος Βαλμπουενά και αντικατστάθηκε από τον Φορτούνη. Οι Θρακιώτες μπορεί να είχαν ξαναμπεί κατά κάποιο τρόπο στο ματς, αλλά δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν ξανά τον Σα, αν εξαιρεθεί ένα φάουλ του Μουλέν που πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 83' χρησιμοποιήθηκε και ο Χασάν, στην πρώτη του συμμετοχή μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Μέχρι το 95' δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Οι "ερυθρόλευκοι" κράτησαν σβηστά το 3-1 και πανηγύρισαν το τρίποντο που τους έφερε εκ νέου στην κορυφή της Super League με παιχνίδι περισσότερο.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ