STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-0

Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-0
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Ηρακλή στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου χάρη στα γκολ των Φουστέρ (32') και Πάντελιτς (83') και επανέφερε τη διαφορά στο +5 από τον "αιώνιο αντίπαλο" Παναθηναϊκό.

Μία ημέρα μετά το νικηφόρο πέρασμά του Παναθηναϊκου από την Ξάνθη και το 2-0 επί της Skoda, ο πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός "απάντησε" με τον ίδιο τρόπο, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 του Ηρακλή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" πιάνοντας καλή απόδοση μόνο κατά διαστήματα.

Σκόρερς για τους Πειραιώτες ήταν ο Φουστέρ στο 32' και ο Πάντελιτς στο 83', ο οποίος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα σε ένα ακόμα ματς που μπήκε ως αλλαγή, με τον Ηρακλη από την πλευρά του να μη χάνει ούτε μία κλασική ευκαιρία σε 90 λεπτά και να μένει στο 73' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σολτάνι.

Κορυφαίοι σε απόδοση από πλευράς γηπεδούχων ήταν οι Φουστέρ (κέρδισε και το βραβείο του MVP), Τοροσίδης, Ιμπαγάσα και Ποτουρίδης και με καλές στιγμές κατά διαστήματα οι Μιραλας, Μπράβο, ενώ από την πλευρά του ο Ηρακλής έπαιξε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμους και όταν αποφάσισε να ρισκάρει μετά το 70' ατύχησε να μείνει με αριθμητικό μειονέκτημα λίγα λεπτά αργότερα.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη των "ερυθρολεύκων" στη Super League και η όγδοη στα ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος που έχουν δώσει στο σπίτι τους (εξακολουθούν να είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει βαθμολογικές απώλειες εντός έδρας), ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατάφεραν να σπάσουν και ένα αρνητικό σερί που κουβαλούσαν κόντρα στον "Γηραιό" στους τρεις τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος, με 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Στον αντίποδα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παραμένει χωρίς νίκη φέτος μακριά από το "Καυτανζόγλειο", με την κακή παράδοσή της στην έδρα του Ολυμπιακού να συνεχίζεται: αυτή ήταν η 15η ήττα στα 16 τελευταία ματς πρωταθλήματος των δύο ομάδων με γηπεδούχους τους Πειραιώτες (από το 1995-96 και μετά), καθώς και η 41η σε 51 αγώνες από καταβολής Α' Εθνικής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ραούλ Μπράβο, Γ. Παπαδόπουλος (75' Χολέμπας), Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (59' Ζαϊρι), Φουστέρ, Ριέρα (69' Πάντελιτς), Μιραλάς

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κανακούδης (70' Πάμπλο Λίμα), Κατσικάς, Χοσέμι, Ηλιάδης (70' Βέλλιος), Πίτου Γκαρσία, Ντάνι, Σολτάνι, Σίσιτς (81' Βουτσιάς), Μάρα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκακης"

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Γκολ: Φουστέρ (32'), Πάντελιτς (83')

Κίτρινες κάρτες: Γ.Παπαδόπουλος (38'), Α.Παπαδόπουλος (42'), Ιμπαγάσα (59') / Σολτάνι (42'), Αραμπατζής (51'), Βουτσιάς (90')

Κόκκινες κάρτες: Σολτάνι (73' δευτ.κίτρινη)

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με το κλασικό πλέον 4-2-3-1. Ο Πάρντο κάθησε κάτω από την εστία, ο Τοροσίδης και ο Ραούλ Μπράβο κάλυψαν δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ ο παρτενέρ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο κέντρο της άμυνας ήταν ο νεαρός Ποτουρίδης (αντί του τιμωρημένου Μέλμπεργκ).

Δίπλα στον Ιμπαγάσα στη μεσαία γραμμη πήρε θέση ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Ριέρα βρέθηκε στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και ο Ρόμενταλ στην δεξιά, ενώ πίσω από τον Μιραλάς (κορυφή της επίθεσης) τοποθετήθηκε ο Φουστέρ.

Στον αντίποδα, την εστια του Ηρακλη ανέλαβε να υπερασπιστεί ένας παίκτης με μεγάλο "ερυθρόλευκο" παρελθόν, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Αραμπατζή, Κατσικά, Χοσέμι και Κανακούδη.

Οι Ηλιάδης και Ντάνι είχαν ανασταλτικά καθήκοντα στον χώρο του κέντρου, η τριάδα μπροστά τους αποτελουνταν από Πίτου Γκαρσία, Σολτάνι και Μάρα, ενώ ο Σίσιτς ήταν η αιχμή του δόρατος στην γραμμή κρούσης του "Γηραιού".

Παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εορτών, ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε να επηρεάζεται στο ξεκίνημα, αντίθετα μπήκε φουριόζος για να πετύχει το γρήγορο γκολ και "έκλεισε" το πρώτο 10λεπτο φτάνοντας τρεις φορές (οργανωμένα) με αξιώσεις στην εστία του Ελευθερόπουλου.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον πρωτοπόρο της Σούπερ Λίγκα ήρθε μόλις στο 5' με το σουτ του Μιραλάς από πλάγια θέση δεξια -μετά από ωραία κάθετη του Ιμπαγάσα- που έφυγε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό τέσσερις παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε συνδιάστηκαν εξαιρετικά.

Ο Ιμπαγάσα έδωσε στον Ρόμενταλ, ο Δανός "έστρωσε" στον Μιραλάς, αυτός άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Φουστέρ έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, για να μπλοκάρει σταθερά ο Ελευθερόπουλος.

Στο 10' ο πορτιέρο της ομάδας της Θεσσαλονίκης αντέδρασε και πάλι θετικά, αυτή τη φορά βγαίνοντας έγκαιρα από την εστία και διώχνοντας με τα πόδια προ του Μιραλάς σε "πονηρή" μπαλιά του Ιμπαγάσα.

Το άσχημο για τους γηπεδούχους είναι ότι το δυναμικό και "επιθετικό" ξεκίνημα δεν είχε ανάλογη συνέχεια, καθώς συνέχισαν μεν να έχουν την εδαφική υπεροχή όμως αδυνατούσαν να μπουν επικίνδυνα στα αντίπαλα καρέ, με τον Ηρακλή να καταφέρνει χάρη στην πολυπρόσωπη άμυνα (ελάχιστες οι φορές που επιχείρησε να βγει στην κόντρα στο πρώτο ημίχρονο) να κρατάει το μηδέν χωρίς πολύ κόπο και ιδρώτα.

Ο Ιμπαγάσα ασφυκτιούσε να βρει ελεύθερους χώρους στον άξονα, οι Ριέρα και Ραούλ Μπράβο ήταν εντελώς μπλοκαρισμένοι από τα αριστερά, ο Μιραλάς δεν έπαιρνε τις μπαλιές που ήθελε, και μόνο οι Τοροσίδης και Ρόμενταλ από τα δεξια αλλά και ο Φουστέρ έδειχναν μεγαλύτερη δημιουργική διάθεση.

Με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο και από τις δύο ομάδες μετά το 20λεπτο (αρκετά μάλιστα χωρίς ιδιαιτερη πίεση), χρειάστηκε να φτάσουμε στο 29' για την επόμενη αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Από την έξυπνη κάθετη πάσα του Φουστέρ, ο Μιραλάς πήρε τη μπάλα από αριστερά και αφού απέφυγε ωραία τον Χοσέμι έκανε το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, για να δει όμως τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Εκεί όμως που οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αρχίσει να ανησυχούν πως για πρώτη φορά φέτος η ομάδα τους δεν θα προηγείται στο ημίχρονο στο "Καραϊσκάκης", ήρθε ο Νταβίδ Φουστέρ να δώσει τη λύση, όπως περίπου είχε κάνει ο Τοροσίδης με τον Ατρόμητο και ο Μιραλάς με τον Πανιώνιο...

Μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Γιάννη Παπαδόπουλου από τα αριστερά στο 32', η μπάλα έφτασε στον Ρόμενταλ μέσα στην περιοχή, το δεξί σουτ του Δανού αποκρουστηκε προσωρινά από τον Ελευθερόπουλο, για να έρθει όμως ο Φουστέρ και να ανοίξει το σκορ με αριστερό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής (1-0).

Μετά το γκολ, ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να δείξει κάποιες από τις επιθετικές αρετές του μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Ολυμπιακό να έχει από την πλευρά του άλλη μία καλή φάση για γκολ στο 44': ο Τοροσίδης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Ριέρα έπιασε το πλασέ πάνω στην κίνηση, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μην έχει τον ρυθμό του πρώτου μέρους και τον Ηρακλή να ρισκάρει περισσότερο ανεβαίνοντας ψηλα, όμως παρόλα αυτά, οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα και απειλουσαν.

Στο 48' το ισχυρό σουτ του Γιάννη Παπαδόπουλου έξω από την περιοχή πέρασε λίγα μέτρα άουτ, στο 56' ο Ελευθερόπουλος έπεσε στη δεξιά γωνία του και σταμάτησε το χαμηλό σουτ του Ρόμενταλ, ενώ στο 57' είπε και πάλι "όχι", αυτή τη φορά διώχνοντας σε κόρνερ εξαιρετικό σουτ του Τοροσίδη με το αριστερό έξω από την περιοχή (μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Έλληνα μπακ).

Ο... διαγωνισμός σουτ που είχε στηθεί έξω από την περιοχή του "Γηραιού" συνεχίστηκε και στο 64', με δράστη αυτή τη φορά τον Ριέρα, και τον Ελευθερόπουλο να προσθέτει μια ακόμα θετική επέμβαση στο ενεργητικό του, απομακρύνοντας τη μπάλα με γροθιές στο ευθύβολο σουτ του Ισπανού μεσοεπιθετικου.

Στο 71' ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο δεύτερο μέρος αλλά και την ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς: ο Μιραλάς τα έβαλε με όλους μέσα στην περιοχή του Ηρακλή και έστειλε τη μπάλα στη ρίζα της αριστερής δοκού με δεξί σουτ, ενώ ο Πάντελιτς που πήρε το "ριμπάουντ" την έστειλε ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, παρουσιάστηκε τρομερή ευκαιρία στον Ηρακλη (η μοναδική του μέχρι εκεινο το λεπτό) να φέρει το ματς στα ίσια όμως τη σπατάλησε λόγω της απερισκεψίας του Σολτάνι...

Ο μέσος των "κυανολεύκων" βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά έπεσε υπό την πίεση του Ποτουρίδη, με τον διαιτητή Κωνσταντινέα να τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα για "θέατρο" (δύσκολη φάση που τον ριπλέι δικαίωσε τον ρέφερι).

Με την αποβολή του Σολτάνι (αποβλήθηκε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τον πάγκο του Ηρακλή για διαμαρτυρία στην ίδια φάση), ο Ολυμπιακός βρήκε ακόμα περισσότερους ελεύθερους χώρους και στο 83' έφτασε και σε δεύτερο γκολ, "κλειδώνοντας" την τέταρτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και όγδοη συνεχομενη σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες.

Ο Φουστέρ τροφοδότησε τον Παντελιτς λιγο έξω από την περιοχή και ο Σέρβος στράικερ έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα να βρει το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας του Ελευθερόπουλου (2-0).

Η τελευταία καλή φάση στο ματς ήταν η εκτέλεση φάουλ του Πάντελιτς στις καθυστερήσεις που έστειλε τη μπάλα άουτ, με τον Ολυμπιακό να φτάνει έτσι στο 2-0 που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας με αέρα πέντε πόντων από τον άμεσο διώκτη του Παναθηναϊκό.

* Σε δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού "ΝΕΤ" μετά το τέλος του αγώνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε:

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί το παιχνίδι κύλησε καλα σήμερα. Και ο Ηρακλής στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο αλλά λειτουργήσαμε πολύ πιο καλά. Είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα που έχω αλλα ειμαστε ανοικτοί αν έρθουν και άλλοι παίκτες που μπορεί να βοηθήσουν".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ