STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός συνέχισε το αήττητό του με τον Περέιρα στον πάγκο του, επικρατώντας με 2-1 του Ατρομήτου στο Φάληρο και είναι στο +8 από τον ΠΑΟΚ. Οι Αφελάι και Μήτρογλου τα γκολ, μείωσε ο Μαρσελίνιο.

Από νίκη σε νίκη πορεύεται ο Ολυμπιακός με τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο του και εκμεταλλεύομενος τις επαναλαμβανόμενες γκέλες του ΠΑΟΚ, αποσπάστηκε οκτώ πόντους και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί (και) για τον φετινό τίτλο.

Οι γηπεδούχοι μετρούν πέντε σερί τρίποντα από την στιγμή που ανέλαβε ο Πορτογάλος κόουτς (εξαιρείται το ματς με τη Νίκη Βόλου) και πηγαίνουν με... αέρα στο ντέρμπι της Τούμπας την ερχόμενη Κυριακή (8/2) κόντρα στον "πληγωμένο Δικέφαλο".

Ο Αφελάι με υποδειγματική κεφαλιά στο 30' άνοιξε το σκορ για τους "ερυθρόλευκους", ενώ στο 73' με εξαιρετικό σουτ σε φάουλ ο Μήτρογλου έκανε το 2-0, έφτασε τα 13 γκολ και παραμένει πρώτος στον πίνακα των σκόρερ έπειτα από 22 αγωνιστικές.

Οι Περιστεριώτες άγχωσαν τον Ολυμπιακό, μειώνοντας με τον Μαρσελίνιο στο 82', προσπάθησαν στα εναπομείναντα λεπτά ακόμα και για την ισοπαλία, αλλά εντέλει έφυγαν χωρίς βαθμό από το γήπεδο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Πειραιά έφτασε τους 54 βαθμούς, έναντι 30 του Ατρομήτου που παραμένει στην 9η θέση.

Ντεμπούτο για τον Φελίπε Σαντάνα με την φανέλα της νέας του ομάδας, είχε τις καλές και τις κακές του στιγμές, όμως έβγαλε πάθος, πάλεψε και σίγουρα όσο περνάει ο καιρός και εγκλιματίζεται, θα μπορεί να βγάζει παραπάνω πράγματα στο χορτάρι και να ηγηθεί της "ερυθρόλευκης" άμυνας.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος

Βοηθοί: Στυλιανός Τσολάκης, Τρύφων Πετρόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Mέγιερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σαντάνα, Γιαννούλης, Μανιάτης (78' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69' Ντοσεβί), Ντουρμάζ, Ντομίνγκες (70' Φορτούνης), Μήτρογλου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Ακουαζί, Φυτανίδης, Μπρίτο (63' Μαρσελίνιο), Λαζαρίδης, Νάστος (42' Κιβρακίδης), Μπάλλας, Ουμπίδες, Δημούτσος, Παπάζογλου (77' Ναπολεόνι)

Γκολ: 30' Αφελάι, 73' Μήτρογλου / 82' Μαρσελίνιο

Κάρτες: 14' Μπάλλας, 48' Ουμπίδες, 80' Φυτανίδης, 88' Δημούτσος, 90' Μαρσελίνιο

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός, εντούτοις είχε τον πρώτο έλεγχο του αγώνα κόντρα σε έναν Ατρόμητο που δεν απείλησε καθόλου τους Πειραιώτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ολόκληρο ημίχρονο δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια στην εστία του Μέγιερι, ο οποίος ήταν θεατής του αγώνα. Οι παίκτες του Περέιρα είχαν την κατοχή της μπάλας (65%-35%) και ήταν μονίμως στην επίθεση, ψάχνοντας διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία του Γκορμπούνοφ.

Το πρώτο... καμπανάκι κινδύνου αποτέλεσε το πολύ καλό σουτ του Ντουρμάζ (8'), το οποίο κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έπαιρναν μέτρα, ο Ατρόμητος ήταν καλά στημένος πίσω, προσανατολισμένος στο πως θα διαφυλάξει το μηδέν, με τον Αφελάι να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνέχεια. Αφού πρώτα το απογοητευτικό του σουτ στο 25' κατέληξε άουτ, πέντε λεπτά μετά με αριστουργηματική κεφαλιά σε σέντρα του "Τσόρι" έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού.

Ο Μήτρογλου στο 39' μπήκε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή και μετά από διαδοχικές ντρίμπλες έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Γκορμπούνοφ ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα, στην τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο. 8-0 οι τελικές υπέρ των Πειραιωτών, μεγάλη διαφορά στην κατοχή της μπάλας και δικαιωματικά μπροστά στο σκορ η ομάδα του Βίτορ Περέιρα.

Ίδια η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει τα ηνία, να είναι στην επίθεση και τους παίκτες του Σα Πίντο να περιμένουν καρτερικά πίσω, περιμένοντας κάποια αντεπίθεση για να βγουν με αξιώσεις μπροστά και να απειλήσουν. Στο 51', το σουτ του "Τσόρι" κατέληξε λίγο άουτ, ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Ντουρμάζ έκανε το σουτ με το αριστερό, η μπάλα χτύπησε στον Λαζαρίδη και κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκορμπούνοφ.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS

Οι Ντομίνγκες και Αφελάι άφησαν την θέση τους στους Ντοσεβί και Φορτούνη, διότι ο Περέιρα ήθελε να φρεσκάρει την ομάδα του, καθώς ακολουθούν τα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, για να φτάσουμε στο 73' και το γκολ του Μήτρογλου που έκανε το 2-0. Ο Φορτούνης πάτησε τη μπάλα για τον Έλληνα στράικερ και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος την έστειλε με υποδειγματικό συρτό σουτ στην δεξιά γωνία.

Ο Ατρόμητος δεν είχε κάτι να χάσει, προσπάθησε να πιέσει λίγο και να... ενοχλήσει τον Μέγιερι, φτάνοντας σε ένα γκολ στο 82' με τον Μαρσελίνιο, ο οποίος βγήκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και με εξαιρετικό αριστερό πλασέ έστειλε στη μπάλα στα δίχτυα του Ούγγρου που είχε βγει από την εστία του για να του κλείσει το οπτικό πεδίο. Το 2-1 άγχωσε τους παίκτες του Περέιρα, οι Περιστεριώτες προσπάθησαν για την ισοπαλία στο διάστημα που απέμενε, αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Αφελάι ήταν εξαιρετικό, διότι έβαλε πολύ όμορφα το σώμα του στο άλμα που έκανε μετά την σέντρα του Ντομίνγκες και έστειλε την μπάλα σε ένα σημείο που ο Γκορμπούνοφ δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Είναι παίκτης κλάσης ο Ολλανδός εξτρέμ και σε αυτή την φάση το έδειξε και με το παραπάνω.

Ο διαιτητής

Ο Χρήστος Μήτσιος δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο ματς και δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Δεν είχε βέβαια την πολύ δύσκολη φάση να διαχειριστεί, αν και ο Ρικάρντο Σα Πίντο άφησε αιχμές στις δηλώσεις του μετά το ματς για διαφορετική αντιμετώπιση στα φάουλ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Αλεχάντρο "Τσόρι" Ντομίνγκες ψηφίστηκε MVP της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο. Έφτιαξε το πρώτο γκολ, το παιχνίδι της ομάδας του περνούσε από τα δικά του πόδια και γενικά "κουβάλησε" τους Πειραιώτες, μέχρι την στιγμή που άφησε την θέση του στον Φορτούνη στο 70ο λεπτό.

Μας άρεσε

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού αμέσως μετά το δεύτερο γκολ που σημείωσαν, έτρεξαν και το πανηγύρισαν αγκαλιά με τον Κούλη Δουρέκα. Του αφιέρωσαν το τέρμα, μιας που πρόσφατα ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Το οικογενειακό κλίμα φαίνεται σε κάτι τέτοιες στιγμές και τέτοιες όμορφες ενέργειες πρέπει να αναδεικνύονται.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου οι Πειραιώτες έχασαν την σταθερότητά τους και την σιγουριά που έβγαζαν πάνω στο χορτάρι. Κατ' αρχάς, δέχτηκαν γκολ από τον Μαρσελίνιο, όταν με μια κάθετη πάσα βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μέγιερι και σκόραρε, ενώ από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι έπαιξαν αρκετά αμυντικά και έδωσαν το δικαίωμα στον Ατρόμητο να πιστέψει ακόμα και στην ισοπαλία.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ