STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-0: "Καθάρισε" σε ένα τρίλεπτο

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο γκολ στο 60' και στο 62' νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο, επιστρέφοντας στην κορυφή της Super League. Αποβλήθηκε στο 67' ο Αβραάμ, σκόραραν οι Ποντένσε - Σουντανί.

Η ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής βρίσκει τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 2-0 τον Ατρόμητο, με γκολ που σημείωσαν οι Ποντένσε (60') και Σουντανί (62').

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 67', αλλά το αριθμητικό πλεονέκτημα των Περιστεριωτών δεν φάνηκε σε κανένα σημείο των λεπτών που ακολούθησαν. Στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός μετρά πλέον "έξι στα έξι" και συντελεστή τερμάτων 14-1.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα...

1. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΟ ΜΑΣΟΥΡΑΣ - ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Η ενδεκάδα που κατέβασε ο Πέδρο Μαρτίνς είχε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τη Μπάγερν. Νέα πρόσωπα οι Αβραάμ, Μασούρας, Σουντανί και Ελ Αραμπί, εκτός έμειναν οι Μεριά, Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο και Καμαρά. Το 4-3-3 έμεινε στην άκρη και ο Ολυμπιακός έπαιξε με 4-2-3-1, αν και πολλές φορές ο Σουντανί έπαιζε δίπλα στον Αραμπί, δηλαδή διάταξη 4-4-2. Ο Ατρόμητος κατέβηκε κι αυτός με 4-2-3-1, με σημαντικότερη την επιστροφή του Μέγερι κάτω από τα γκολπόστ αντί του Μανδά.

Οι "ερυθρόλευκοι" παρότι έφτασαν σε τελικές στο πρώτο 45λεπτο, δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους. Επεδίωκαν να "χτυπήσουν" κυρίως από τα πλάγια. Τσιμίκας και Ομάρ είχαν πολλά ανεβάσματατα, αλλά οι σέντρες τους περνούσαν ανεκμετάλλευτες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι ακραίοι επιθετικοί Ποντένσε - Μασούρας έπαιζαν την ίδια στιγμή στο δεξί άκρο, προφανώς για να δημιουργήσουν υπεραρυθμία στην επίθεση και να έρθει το γκολ.

2. ΟΙ ΣΕΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο Μασούρας ήταν δραστήριος, εκτελούσε όλες τις στατικές φάσεις, ενώ στο 17' έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, αλλά αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή. Ο Μανούσος έδινε πολλές βοήθειες στον Γκάλο για να περιοριστούν οι Μασούρας - Τσιμίκας, ενώ μπόλικη δουλειά είχαν από αριστερά οι Κατράνης - Ταλόχα, θέλοντας να περιορίσουν Ποντένσε και Ομάρ. Ο Μπουχαλάκης προσπαθούσε να περάσει κάθετες πάσες, μία εκ των οποίων παραλίγο να καταχωρηθεί ως ασίστ, αλλά το σουτ του Τσιμίκα στο 9' "έβγαλε" με το πόδι ο Μέγερι.

Ο Ατρόμητος ήταν κλεισμένος στο μισό γήπεδο και η μοναδική φορά που απείλησε ουσιαστικά τον Σα, ήταν στο 11', με την κεφαλιά του Γαρουφαλιά. Από εκεί και πέρα, με καλή ανασταλτική λειτουργία οι Περιστεριώτες κράτησαν το μηδέν στο 45λεπτο.

Οι σέντρες που γίνονταν από τους παίκτες του Ολυμπιακού εξουδετερώνονταν από τους υψηλούς στόπερ Γούτα - Ρισβάνη. Ο Ελ Αραμπί αναγκαζόταν να τραβηχτεί αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή για να πάρει μπάλα, ενώ οι ντρίμπλες και οι ενέργειες του Σουντανί δεν έφεραν αποτέλεσμα.

3. ΤΕΤΡΑΛΕΠΤΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ"

Ήταν φανερό ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει για τον Ολυμπιακό αν ήθελε να κατακτήσει το τρίποντο. Ο Μαρτίνς συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα. Οι "ερυθρόλευκοι" δυσκολεύονταν αισθητά να συνεργαστούν και να φτάσουν σε τελική άξια αναφοράς. Είναι ενδεικτικό η κίνηση του Σεμέδο να σουτάρει από μακρινή απόσταση στο 54΄, μήπως και μπορέσει να νικήσει τον πολύ καλό μέχρι εκείνο το σημείο Μέγερι.

Η πρώτη κίνηση του Πορτογάλου προπονητή ήταν να περάσει τον Λοβέρα στη θέση του Μασούρα. Αμέσως μετά την πρώτη αλλαγή, οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τον Ατρόμητο. Ο Τσιμίκας φόρτσαρε από αριστερά, το ίδιο και ο Ποντένσε από δεξιά.

Το πολυπόθητο τέρμα για τους γηπεδούχους ήρθε στο 60'. Ο Μπουχαλάκης πέρασε κάθετη πάσα στον Ποντένσε, αυτός σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Γούτα και πήγε στα δίχτυα, στη δεξιά γωνία του Μέγερι (1-0).

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και δεύτερο γκολ. Ο Ελ Αραμπί γύρισε από αριστερά στον Σουντανί και αυτός με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ούγγρο. Δύο γκολ μέσα σε ένα τρίλεπτο, ενώ στο 64' παραλίγο να σημειωθεί και τρίτο τέρμα, όταν από απίθανη ενέργεια και σέντρα του Τσιμίκα, το σουτ του Σουντανί πέρασε ελάχιστα άουτ, αφού πρώτα κόντραρε.

4. ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΒΡΑΑΜ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Πάνω που ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι, αναγκάστηκε να παίξει από το 67' με δέκα παίκτες. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος "γκρέμισε" τον Νταβιώτη και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Μαρτίνς πέρασε εκτός αγώνα τον Ελ Αραμπί και έβαλε στη θέση του κεντρικό αμυντικό, τον Μεριά. Λογική επιλογή του Πορτογάλου. Με δύο γκολ μπροστά οι "ερυθρόλευκοι" έπρεπε να κάνουν διαχείριση για να κρατήσουν το προβάδισμα και να πάρουν το τρίποντο.

Ο Ατρόμητος, πάντως, αποδείχθηκε ακίνδυνος επιθετικά παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα. Είναι ενδεικτικό ότι στο 85' η κατοχή μπάλας ήταν 70-30 υπέρ του Ολυμπιακού. Αν μια ομάδα φαινόταν πως είναι πιο κοντά σε δεύτερο τέρμα αυτή ήταν οι γηπεδούχοι.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο δεν φάνηκε ούτε στιγμή. Ο Σεμέδο έκανε ντρίμπλες στους επιθετικούς των φιλοξενούμενων, ο Σουντανί πήγε να βάλει φανταστικό γκολ στο 77' αλλά αστόχησε, ενώ ο Ποντένσε συνέχιζε να προκαλεί προβλήματα από δεξιά.

Ένας από τους διακριθέντες του αγώνα ήταν ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. με ακατάπαυστο τρέξιμο και βοήθειες τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Στο 93' ο διαιτητής Σκουλάς σφύριξε τη λήξη του ματς, που βρήκε τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από δέκα αγωνιστικές.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ