STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Αστέρας 3-0: Καθάρισαν Φορτούνης και Μασούρας

Ολυμπιακός - Αστέρας 3-0: Καθάρισαν Φορτούνης και Μασούρας

Φορτούνης και Μασούρας μπήκαν στο ματς στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε αισθητά και τα δικά τους γκολ έγραψαν το 3-0 επί του Αστέρα στην πρεμιέρα των ερυθρόλευκων στη φετινή Super League Interwetten. Ντεμπούτο για Εμβιλά και Ραφίνια.

Ο Αστέρας δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, το 4-3-3 δεν ταίριαξε στους ερυθρόλευκους, αλλά η ταυτόχρονη είσοδος των Φορτούνη - Μασούρα στο 46' άλλαξε τελείως την εικόνα του αγώνα κι οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με νίκη 3-0 στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο ματς του Ολυμπιακού στη φετινή Super League Interwetten είδε τους Εμβιλά - Ραφίνια να κάνουν ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα απέναντι στον Αστέρα και τον Χολέμπας να παίζει βασικός μετά την επιστροφή του στον Πειραιά.

"ΑΕΡΑΣ" Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν από την αμυντική οργάνωση του Αστέρα, αλλά κι από την ταυτόχρονη παρουσία των Μπουχαλάκη, Εμβιλά και Καμαρά στο αρχικό σχήμα. Ο Μαρτίνς ήταν λογικό να αλλάξει τα πράγματα και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φορτούνη στη θέση του Εμβιλά και τον Μασούρα αντί του Ραντζέλοβιτς, με τη διάταξη να αλλάζει σε 4-2-3-1.

Ένα λεπτό χρειάστηκε για να βελτιωθούν οι συνδυασμοί του Ολυμπιακού, με τις εναλλαγές Φορτούνη-Μασούρα να φέρνουν σουτ του Ραφίνια εντός περιοχής από δεξιά. Η παρουσία του Φορτούνη ελάφρυνε αμέσως τους ερυθρόλευκους, που έγιναν άμεσα πιο γρήγοροι στις εναλλαγές τους πάνω από τη σέντρα.

Στο 59' ο Καμαρά έπαιξε κάθετα προς τον Φορτούνη, ο οποίος άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του για τον Ραφίνια που είχε έρθει κεντρικά. Έφυγε προς τον χώρο, υποδέχθηκε το γύρισμα του Βραζιλιάνου έξω από την περιοχή, μπήκε σ'αυτήν και με το αριστερό άνοιξε το σκορ.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά της δεύτερης αλλαγής του Μαρτίνς. Ο Καμαρά δεν κατάφερε να μπει στην περιοχή, αλλά πίεσε, η μπάλα έπεσε στον Μασούρα. Άμεση εκτέλεση με το αριστερό λίγο μέσα από την περιοχή, η μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ για το 2-0 των ερυθρόλευκων.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Μετά το 2-0 ο Αστέρας βρήκε κι εκείνος κάποιες στιγμές πάνω στην αμυντική χαλάρωση των γηπεδούχων, με σουτ του Μπαράλες και κεφαλιά του Τασουλή.

Στο 87' η έτερη αλλαγή του Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να χριστεί κι αυτός σκόρερ, αλλά το ωραίο γυριστό από κοντά του Χασάν, έβγαλε εντυπωσιακά με διπλή προσπάθεια ο Παπαδόπουλος.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Φορτούνης έπαιξε κάθετα στον Χασάν, ο Αιγύπτος γύρισε με προβολή και ο Μασούρας σε κενή εστία έκανε το 3-0. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία και για δεύτερο δικό του γκολ, αλλά στο 90' σούταρε πάνω στον Παπαδόπουλο στο τετ-α-τετ.

ΔΕΝ "ΤΣΟΥΛΗΣΑΝ" ΜΑΖΙ ΕΜΒΙΛΑ-ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ

Χωρίς ρυθμό και μεγάλες φάσεις κύλησαν τα πρώτα 45' στο άδειο "Καραϊσκάκης".

Ο Ολυμπιακός βρήκε την πρώτη του ευκαιρία στο 22' με τον αγαπημένο τρόπο του Μαρτίνς. Ο Καμαρά έκλεψε ψηλά, ο Αραμπί "τάισε" γρήγορα τον Ραντζέλοβιτς που εκτέλεσε με το που πάτησε περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στα πόδια του Παπαδόπουλου. Στο 28' μετά από στημένη φάση του Αστέρα, ο Καμαρά έβγαλε υπέροχα στον χώρο τον Αραμπί, που μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Ραντζέλοβιτς, αλλά το σουτ του Σέρβου μπλόκαραν οι αμυντικοί του Αστέρα.

Ο Αστέρας είχε τη δική του στιγμή από στημένη φάση, όταν στο 36' ο Αλί Μπαμπά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζολάκης πήρε την κεφαλιά από τη γραμμή της μικρής περιοχής, με τον Σα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που κινήθηκε κάθε παίκτης.

Με τον Γκιλιέρμε να έχει φύγει και τον Πέπε να μην είναι έτοιμος ακόμα να αγωνιστεί, η ταυτόχρονη παρουσία Εμβιλά-Μπουχαλάκη δεν λειτούργησε υπέρ του Ολυμπιακού. Οι δυο τους κινήθηκαν στους ίδιους χώρους, αφήνοντας σχετικά μόνο του τον Καμαρά ως "στήριγμα" του Βαλμπουενά.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ