STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Άρης 2-1

Ολυμπιακός - Άρης 2-1
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο και επικράτησε του αξιόμαχου Άρη με 2-1. Πρωταγωνιστές για τις δύο ομάδες οι Βλαχοδήμος και Τάτος. Ποιος ήταν ο αδύναμος κρίκος. Αποδοκιμασίες μετά το τέλος του ματς.

Μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από την Λεβάντε, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην ελληνική πραγματικότητα και στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας με 2-1 του Άρη.

Οι Πειραιώτες είχαν ένα δυνατό ξεκίνημα και ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο μέρος, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και έχοντας καλή ανάπτυξη κυρίως από τα πλάγια. Γι' αυτό ήρθε εύκολα το 2-0...

Μη χάσετε την Κυριακή στις 21.45 την πληρέστερη διαδικτυακή αθλητική εκπομπή. H SUPER BALL κάνει σέντρα στην οθόνη σας με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη, έγκυρο ρεπορτάζ, πλούσια σχόλια και τον Ηρακλή Τσίκινη να σχολιάζει τις επίμαχες φάσεις .

Στην επανάληψη όλα έμοιαζαν εύκολα για τους "ερυθρολεύκους" όμως ο Άρης αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Τάτο κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Το κακό για τους Θεσσαλονικείς είναι πως δεν μπόρεσαν να απειλήσουν παραπάνω και έτσι έφυγαν ηττημένοι από το Φάληρο. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα αντί για να πιέσουν για την ισοφάριση, δέχτηκαν αφόρητη πίεση και πολλές ευκαιρίες, που δεν μετέτρεψαν σε γκολ οι γηπεδούχοι.

Τα γκολ πέτυχαν οι Τζιμπούρ (έφτασε τα 18), Μανιάτης και Αγγελούδης για τον Άρη, όμως μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι Βλαχοδήμος και Τάτος.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Θοδωρής Κουνάδης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Γεώργιος Γεωργιάδης (Κοζάνης)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (66' Ιμπαγάσα), Αμπντούν (78' Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (88' Γκρέκο), Τζιμπούρ.

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Διούδης, Ηρακλής (46' Αγγελούδης), Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Ζαραδούκας (56' Τσουκάνης), Κοτσαρίδης (46' Τριανταφυλλάκος), Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Τάτος, Καζναφέρης, Διαμαντάκος.

Γκολ: 9' Τζιμπούρ, 37' Μανιάτης / 65' Αγγελούδης

Κίτρινες: 34' Τάτος

Ο αγώνας

Μια ενδεκάδα δίχως εκπλήξεις παρέταξε ο Μίτσελ, δίνοντας την ευκαιρία στον Χολέμπας να ξεκινήσει βασικός, ενώ στις πρώτες επιλογές του Ισπανού επέστρεψε ο Μέγιερι (αντί του Κάρολ), ο Μανωλάς (αντί του Κοντρέρας), ο Παπάζογλου (αντί του Γκρέκο) και ο Αμπντούν (αντί του Μήτρογλου). Από την άλλη πλευρά, ο Μιχαλήτσος χρησιμοποίησε στην επίθεση τον Διαμαντάκο, πίσω του τον Τάτο, δεξιά ο Γιαννιώτας και αριστερά τον Καζναφέρη. Αναλυτικά η διάταξη των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός - Άρης 2-1
Ολυμπιακός - Άρης 2-1

*Στη θέση του Κοέλιο ξεκίνησε ο Κοτσαρίδης

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και από τα πρώτα κιόλας λεπτά ήταν το απόλυτο αφεντικό, έχοντας την κατοχή της μπάλας και ευκαιρίες για να σκοράρει. Οι Πειραιώτες πίεζαν ασφυκτικά τον αντίπαλό τους και κυκλοφορώντας υπέροχα την μπάλα έφταναν με ευκολία στην μεγάλη περιοχή. Ο Άρης είχε μεγάλο πρόβλημα στα άκρα της άμυνάς του και αυτό δεν άργησαν να το εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι.

Γκολ με το καλημέρα (1-0)

Στο 6' ο Αμπντούν έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Χολέμπας, ο τελευταίος έβγαλε ωραία μπαλιά από τα αριστερά, όμως ο Βλαχοδήμος από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Ό,τι δεν κατάφερε ο Έλληνας εξτρέμ του Ολυμπιακού, το πέτυχε ο Ραφίκ Τζιμπούρ τρία λεπτά αργότερα (9'). Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας, ο Αλγερινός φορ έκανε ανενόχλητος το σουτ από κοντά και έγραψε από νωρίς το 1-0.

Παρά το γρήγορο γκολ, οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ δεν σταμάτησαν να παίζουν σε φουλ ρυθμούς και η κυριαρχία τους μπροστά από τα αντίπαλα καρέ συνεχίστηκε. Στο 17' ο Βλαχοδήμος έχασε άλλη μια καλή στιγμή για να σκοράρει αφού το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε ο "κεραυνός" του Χολέμπας εκτός περιοχής.

Από 'κει και πέρα, ο Άρης κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να βγάλει από την περιοχή του τους "ερυθρολεύκους". Στο 30' μάλιστα, ο Τάτος λίγο έλειψε να κάνει ζημιά στην ομάδα την οποία ανήκει, αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως ο Μανωλάς πρόλαβε και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Το δεύτερο "χτύπημα" του αρχηγού (2-0)

Η ευκαιρία του Τάτου ήταν απλά μια παρένθεση, αφού η ερυθρόλευκη κυριαρχία συνεχίστηκε. Ο Διούδης είπε "όχι" στον εξαιρετικό και σήμερα Βλαχοδήμο (35'), όμως δεν κατάφερε να σταματήσει και τον Μανιάτη. Στο 37' ο Βλαχοδήμος έβγαλε ωραία πάσα για τον αρχηγό του Ολυμπιακού και εκείνος με συρτό σουτ έγραψε το 2-0.

Αυτό ήταν το δεύτερο φετινό γκολ του Μανιάτη που έδωσε αέρα νίκης στην ομάδα του και λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο... Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ο Μασάντο εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά ο Έλληνας μέσος προσπάθησε δύο φορές να νικήσει τον Διούδη, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Γιάννης Μιχαλήτσος προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τον Τριανταφυλλάκο να παίρνει τη θέση του Κοτσαρίδη και τον Αγγελούδη να αντικαθιστά τον Ηρακλή. Η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος, καθώς βγήκαν πιο μπροστά και προσπάθησαν να απειλήσουν προκειμένου να ξαναμπούν στο ματς. Στο 57' ο Παπαστεριανός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη του Μέγιερι, δεν ήταν όμως εύστοχος.

Ο φύλακας-Αγγελούδης του Άρη (2-1)

Κι ενώ ο Παπάζογλου έφτασε κοντά στο να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ με ωραίο σουτ (64') και όλα έδειχναν πως οι "ερυθρόλευκοι" δύσκολα θα απειληθούν, ήρθε ο Αγγελούδης να μειώσει το σκορ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τάτου και να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι.

Το ματς απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον, αφού ο Άρης όσο κι αν τον ξέγραψαν δεν τα παράτησε και ήταν έτοιμος να παλέψει για να μην φύγει ηττημένος από το Φάληρο. Από την πλευρά του, ο Μίτσελ προχώρησε σε δύο αλλαγές τα επόμενα λεπτά, βάζοντας τους Ιμπαγάσα και Φετφατζίδη αντί των Μασάντο (που αποδοκιμάστηκε) και Αμπντούν.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά, όμως ο Ολυμπιακός δημιούργησε κάποιες φάσεις για τρίτο γκολ. Στο 81' έπειτα από ένα κόρνερ ο Σιόβας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα (83') ο Παπάζογλου μετά από ωραία ενέργεια έδωσε στον Μανιάτη, όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και ένα ωραίο σουτ του Τζιμπούρ στην αντεπίθεση, ενώ 86' ο ίδιος παίκτης παραλίγο να σκοράρει όμως ο Διούδης έβαλε φρένο.

Όσο το 2-1 παρέμενε και ο Ολυμπιακός έχανε ευκαιρίες, τόσο ο Άρης διατηρούσε τις ελπίδες του. Παρόλα αυτά οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να απειλήσουν και το σκορ δεν άλλαξε.

MVP της αναμέτρησης

Μπορεί να έχασε ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος ήταν δίχως αμφιβολία ο πιο κινητικός και δραστήριος ποδοσφαιριστής του γηπέδου, ενώ έβγαλε την ασίστ στο 2-0 του Μανιάτη. Ο Έλληνας εξτρέμ ήταν εξαιρετικός για δεύτερο συνεχόμενο ματς μετά απ' αυτό με την Λεβάντε και φαίνεται πως βρίσκει τα πατήματά του και μας παρουσιάζει τον πραγματικά καλό του εαυτό. Εξίσου καλός και κινητήριος μοχλός του Άρη ήταν ο Ανδρέας Τάτος που δημιούργησε το γκολ της ομάδας του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γιαννιώτας έτρεξε πολύ και προσπάθησε, όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που με τις επιλογές του χάλασε αντεπιθέσεις του Άρη και προϋποθέσεις για να πετύχει η ομάδα του κάτι καλύτερο. Επίσης τα πλάγια μπακ που ξεκίνησαν στο ματς (Ηρακλής-Ζαραδούκας) ήταν σε κακή μέρα και ο Ολυμπιακός βρήκε πολλές τρύπες για να "χτυπήσει". Γι'΄αυτό και αντικαταστάθηκαν από τον Μιχαλήτσο.

Στατιστικά αγώνα

Γκολ
Ασίστ
Τελικές Προσπάθειες
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
Κεφαλιές
Αποκρούσεις
Επεμβάσεις
Κλεψίματα
Φάουλ
Οφσάιντ
Κόρνερ
Λάθη
5/13 Γεμίσματα 8/20
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ